https://www.youtube.com/watch?v=UBKh...ature=youtu.be
Bu linkte konuyla ilgili bir video var
Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.
Anladığım kadarıyla sistemleri farklı biraz, short pozisyonlar görülebiliyor, J.P.Morgan kısa pozları nedeniyle hedef olabilecekleri açıkladı geçen/ikaz etti yani..
Bu konu biraz 'bize göre' karışık emsali yok çünkü, ama şöyle. (Galiba)
Biden'gillere destek atan Citadel diye bir fon var, kampanya bağışları filan. Yellen'e de bir konuşma için 800 bin dolar ödemiş, Yellen de bu arada konuşmalardan iyi para yapmış.
Walltstreetbets komisyoncu bir teşkilat, Citadel'in yancısı. Anlaşma şartları ağır isterse, sana sormadan alıp satabiliyor. Bu bizde bile vardı eskiden, bizim aracı kurum 'o gün hisse yıkılmıştı', bize sormadan satmıştı, iyi de yapmıştı da, yaw dedim böyle bir şey olabiliyor mu, yaptık oldu demişlerdi, eskiden tabi. Gamestop 500 lere yaklaştı ama, adamın hissesini 170 e okutmuşlar mesela.
Bu takasbank yokken ki gibi, ya da bizdeki kapatılan foreks firmaları gibi, ama burada sadece T+2 den yürüyorlar, Citadel gelen toplu talimatlara göre o hedef hissede pozisyon alıyor, Wallstreetbet de yatırımcıları güdülüyor tabi tek hisseye, sanal programda hesaplar sanal bir süreliğine, aslında o sadece bu talimatların satışından/iletiminden komisyon alıyor bir nevi..
Galiba ile başladım, devam edeyim, galiba, bunlar Robinhood, finans sisteminin demokratikleşmesi filan diyerek KY' leri tokatlıyorlar veya sömürüyorlar, ufak tefek de atıyorlar birşey.
Çok iyi bir trader var, herkes parayı onun hesabına yolluyor, o da bir fonla anlaşmış, fon yapamadığını o tradere yaptırıyor, trader de elin parasıyla ölümüne riske giriyor, açıkçı sıkıştırmak da hobisi..fazla banal mı oldu, karışık yani.
Bir açıkçı sıkıştırma hikayesi anlatayım, şehir efsanesi de olabülür
Eski speklerden Turgay Ciner bir gün bir aracı kurumdan dan dan dan satmaya başlamış A hissesini. Karşı aracı kurumdan da bir bakmış hissenin sahabı grup, amanın, o aracı kurumda o hisseden yok, ama satış geliyor. Ahanda açıkçı sıkıştırdık diye kaldırmışlar tavana. Bakmışlar açıkçı açığı kapatmıyor, ikinci seans gene tavan, artık ağırlıklı ortalama neyse. Diyelim hisse günlük %15 yapmış çift tavan.
Tam o esnada, o açığa satan aracı kurumdan hayvani bir satış daha gelmiş. Bizimkiler şaşırmış tabi, la bu dangalak napıyor hala açığa satıyor demişler ve beklemeye başlamışlar, kapatmak zorunda ya %15 yukarıdan kitleyecekler malı. Ciner açığa sattığı aracı kuruma demiş ki, ben bugün XXX lot A hissesinden sattım mı, sattınız, takaslarda T+2 var mı, var, koynunda sattığı hisseleri fiziki olarak çıkarmış, ahanda sattığım hisseler bunlar, götürün takasbanka verin demiş, almış ceketi çıkmış. Herkes armut gibi kalakalmış. Hatta bu olaydan sonra takasbank bazı uygulama şekillerini değiştirmiş...Şehir efsanesi de olabilir, aklımda kaldığı kadarıyla
Gamestop v.s. şurada güzel bir derleme var okumalık, saygılar ben kaçar..
https://webrazzi.com/2021/01/29/redd...rdesi-basladi/
bahsedılen gumus olayında planlanan aslında su isterse 20 mılyon kısı olsun gumus alsın bır sey olmaz...asıl olay su alınan gumus fızıkı olarak istenecen mevzu olay bu...hatta tarıhte boyle bır olay olmustu gumus fonlarını toplayan ıkı kardes bırden bunları fızıkı sekılde talep ettı ve gumus fırladı. Sonunda ne oldu adamların varlıklarına el koydular sımdı bunu mılyonlarca kısı aynı anda yapma planları ver mevzu olay bu ve cıddıye alınmalı
ons gümüş 29.03 usd +%7,45 gördü.. şimdi az gevşedi. 28,55 usd.
yarın yani bugün çok eğlenceli geçecek anlaşılan.
Allah belanı versin dolar
En büyük ponzi dolarmış meğer.. Resmen milletin ocağına incir ağacı dikti
Yer İmleri