Malesef 50 yaş üstü insanların iş bulamaması çok acı. Ancak bunun çözümü EYT nin çıkması değil bence. Çalışmak isteyen her yaşta insana iş imkanı sunmak.
Bizler resmi olarak 60 yaşında emekli olacağız. Teknolojinin ilerlemesiylede ilerde 50 yaş üstünün iş bulması imkansız olabilir. Peki bizler için çözüm olacak mı? Bizleride 50 yaşında emekli ederler mi? Doğru olan bu mu? Birbirimizin üstüne basarak bişeyler elde etmek yerine, birbirimizin elinden tutmak bana daha anlamlı geliyor.
hocam buraya yazan herkes aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyor, sıkıntı niteliksiz nufüs ve idiocracy sebebi ile ülkenin ayarının kayması.
ülkeye milyonlarca işe yaramayan adam alındı ki öncesinde de ülkede iş sıkıntısı vardı 50 yaş demişsin ben el artırıyorum 2030 da 40 yaşında bile çoğu insan iş bulamayacak.
tüm sıkıntıların kaynağı
-kalitesiz sorgulamayan avantacı nüfus
-onların seçtiği politikacılar.
ile kalemin total nüfusa oranı düşmesi gerekirken mülteci akını ile katlandı.
yoksa ben senin elinden tutarım sen bana iş öğretirsin atıyorum x diğerine ücretsiz eğitim verir.
mesele bunlar değil hiçbir işe yaramayan nüfus sebebi ile ülke katma değerli iş ya pa mı yor.
katma değersiz işlerde köle niyetine çalıştıracak genç adam arar.
Son zamanlarda avm gibi yerlerde, boş toplanyanların yaş ortalamasının yüksek olduğunu görüyorum. Bu durum çok acı. Böyle durumları gördükçe ilerisi için çok üzülüyorum. Muhtemelen biz o yaşlara geldiğimizde bu tarz durumlar çok fazla olacak. Sadece Sgk ya güvenmeyip, yatırım yapmaya devam etmeliyiz.
ATV saat 19:00 bülteninde önden bir yükleme yaptı, eyt için 5 formül diye. İzleyelim bakalım ne diyecekler.
Birinci formül 9000 erkekler 5700 kadınlar, ikincisi 99 öncesi prim rakam şartı var, yani 99 öncesinde kesintisiz Ödemiş olmaları, üçüncü 50 ve 55 yaş kadın erkek, dördüncü formül % kesinti olacak mesela 3 yıl kalana %15 gibi bir şey dediler.
Şahsen 10 bin gün 31 yıl 50 yaş ile ilk maddeden yırtıyoruz gibi.
3600 olayı gibi bir komisyon kurulacakmış, bu sene neticeleneceği söylendi.
Yıl sonu falan diyorlar ama kendi kanallarında bu kadar detaylı ve sık haber yapmaları erken olacak izlenimi veriyor.
Yer İmleri