Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Vatandaş GUBRF de ana hissedarın alım yapmasını beklerken satış olmuş. Açıklama vs yok.
Mantıken "borsada iblisler işlem yapar onların parasını almak helal" diye düşünenler var.
Dersaneciyi sıkıştırmışlar. Bu dönemde cami, kuran kursu, taziye evi vs yatırım yok ise durumun sakat.
FDO 1,5 milyon lot artmış, ana hissedarın iştirakleri satar ise bu oran yükseliyor.
Mesela AKBNK'da birileri satmış FDO yükselmişti, SABANCI Holding hissedarı veya Sabancı ailesinden biri veya tekaüt sandığı vs satınca yükseliyor.
Dersaneci başta desteklemeye çalışmıştı, ama durumu fark edince o da satmış.
Görüntü dersanecinin kalemi kırılmış.
Bu ay Konteyner indeksi artmış ama Baltic Dry düşmüş.
Panama Kanalındaki göl kurumuş geçişler aksıyormuş. Süveyş kanalı da problemler nedeni ile çok fizibıl olmadığından yol Güney Afrika'ya kaymış ama orada da bu kadar gemi için destek olmadığından ekstra masraflar olmuş.
Bir konteyner mal ortalama 20 bin dolar olsa ulaşım fiyatındaki her 200 dolarlık artış ithal ürünlerde fiyatları %1 artırır.
![]()
THY de bu model uçaktan (B 737 Max 9) 5 adet var.. Bunları kızağa çekerler belki...
Pgsus da 16 adet Boing var ama modeli B737-800...Sorunlu olan modelden değil.
Tabi bu sorun yaşanan uçakların bakımı doğru düzgün yapılmadı ve ondan bu sorun yaşandıysa o üretici firmanın kabahati değil, havayolu şirketinin sorunu
Ariston abi sen ben ve Çıtak boncuklu hisseler analizi yapsak nasıl olur. Geleceği olan hisseleri faaliyet raporları bilanço ve teknik olarak ameliyat masasına koyup ayrıntılı anlatsak arkadaşlara faydası olur mu
Yer İmleri