https://youtu.be/2b1_P_Pagxo?si=EuyJ2uvE1DxFwQvh
Oldukça ilginç şeyler söylüyor. Beyefendinin ne demek istediğini ben anlayamadım. Daha önceden takip etmediğim için bağlantı kuramadım. Konuyu anlayabilen varsa açıklık getirebilir mi? (Özelden de olabilir) Küreselciler kim? 2025 Ocak'ta nasıl bir değişiklik olacak? Ben şimdiye kadar bu kadar gizemli ve sert video seyretmedim. Üstelik İslam Memiş gibi birinden. Herkesin dilinde Mehmet Şimşek istifa edecek. Zenginden vergi almayı Mehmet Şimşek'mi engelliyor? Yoksa başkası mı engelliyor? Neler dönüyor? Kim kimin tekerine çomak soktu? Ben böyle bir video paylaşsam çoktan soruşturma açarlardı. Bu beyefendiye çok mu vergi yüklediler nedir?
Videoyu izledim, özetle sermaye düşmanlığı var diyor, milletin cebine göz dikmişler, meşru yollardan ( vergi gibi) toplaması gereken parayı türlü bahanelerle milleti söğüşleyerek elde ediyorlar diyor.
Örneğin bir zaman altın hesabım vardı ve miktarıma göre de makas aralığım 0,50 kuruştu, gayet iyi bir makas aralığıydı ve kendimce arada al sat yapardım. Önce makas aralığını açtılar ( açtırdılar), açtırdılar nereden biliyorum bankacı komşum kulağıma fısıldadı gayrı resmî talimat geldi dedi oradan biliyorum, sonra da alım satıma vergi getirdiler, vatandaş alım satım, birikim yapmasın diye, sonradan kaldırıldı o vergi, o süreçten sonra ben de 1 gram altın bırakmadım bankada.
Şu anda finans piyasaların durumu ortada, borsada hepimizin kaybı neredeyse yüzde otuzlarda ( al sat yapmayanlar için), ben şahsen masum ve iyi niyetli bir borsa yatırımcısıyım, ama beni dahi üzüyorlar, hepimizi üzüyorlar. Biz vatandaş olarak bunu hak etmedik, fiyatlar deseniz çok doğru söylüyor 1 milyonluk evlere 3 milyon 5 milyon diyorlar, böyle bir fiyatlama olamaz, yüzde 25 diye bir sınır getirdiler kiralar için, yüzde 80 zaten uygulanmadı o sistem, insanlar birbirine düşman kesildi, göstermelik depo, market baskınları yaptılar sonuç sıfır,
Herkes elindekine daha fazla sahip çıksın arkadaşlar, şu anda borsa da el değiştiriyor gibi, insanları iyicene bezdiriyorlar birileri vasıtasıyla.
Ekleme yapabildiğim kadar ben şahsen ekleme yapıyorum,
Özetle ben böyle anladım videodan. Daha çok şey yazarım da, dası var işte…
Şu an planın son aşamasındalar. Vatandaş diye bir şey kalmadı. (Ekonomik olarak) Sermayede de yandaş olmayanların çoğunu batırmaya çalışıyorlar. İşin özeti bu kadar. Aynı osmanlıda yaptıkları gibi. Para hiçbir zaman toprağın yerlisinde olmadı son döneminde osmanlının. Osmanlı örneğini bilerek veriyorum. Çünkü yönetim zihniyetleri benzer. YTD.
Fatih Bey'e de elimizdekilere sahip çıkma konusunda katılıyorum.
Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.
adamın söylediği şu,
BIDEN seçimi kaybedecek diyor, bu sebeple 2025 ocak ayını işaret ediyor, kasım seçimleri ve oval ofise girmesi ocağı bulur, trumpın.
kaybedecek diye adlandırdığı ise, mehmet şimşek, oda ne liberal politikalar uyguladığı için,
Avrupa ile muhtemel bir birliktelikten bahsediyor, bu sebeple avrupadan ara eleman gelecek diyor. Trump avrupaya başınızın çaresine bakın diyeceğe getiriyor.
Farklı bir şey söylemiyor aslında, dünyada küreselciler ve yerel işbirlikçiler kaybedecek diyor.
saygılar, sevgiler, YTD
video'yu 1 defa daha izledim, AKP içinde'de küreselci, yerelci çatışması var'a getiriyor, özgür'e başbakan olacak diyor, demek'ki oda yerelciler sınıfına alıyor, tasfiye olanlar küreselci mi acaba?
Geldikleri yere geri gidecekler dedikleri, şimşek ve karahan, dışardan gelen onlar, devamlı küreselci finansla istişare edenlerde onlar, zaten adamlar geldiklerinden beri, morgan stanley den tutta, ne kadar batırımcı banka varsa, olumlu raporlar yazmaya başladı TR ekonomisi için, bir de goy goy yaptılar, yabancılar ha geldi ha gelecek diye.
üstüne moodys not bilem artırdı.
bence esas soru şu, küreselcilerin yapmadığı neyi yapacak bu yerelcilerde başarılı olacak, o tarafı mechül. bence aynı tas aynı hava.
iyi saatte olsunlar, neyi isterse o oluyor şimdilik.
saygılar, sevgiler, YTD
Yer İmleri