Sayfa 651/853 İlkİlk ... 151551601641649650651652653661701751 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,201 - 5,208 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by akresta Yazıyı Oku
    Buradaki esnaf kişilerle görüşmenizi öneririm. Günümuzde:

1. İşletme girdileri çok yüksek (işçi maliyeti, elektrik, temizlik, ilk maliyet, demirbaş fiyatları vs..)
    2. Rantabl, dürüst çalışanlar bulmak ve tutmak zor
    3. Pandemi var
    4. Halkın eğlenme ve keyfi harcama gücü ve morali zayıf
    5. Sahillerde kafe eğlence sektörü gibidir. Buralara biraz aşiret mantığıyla girebilirsin. O dediklerin tesadüf değil Eğitimli insan zorlanır. İşvereni, işi rayına koyunca rakipler, iş iyiyse mafyası, sektörün türlü çetesi musallat olabiliyor.

Ben olsam buvaralar iş kurmazdım. Sermaye eritir. Huzur bırakmaz. Ytd.
    Söylediklerinde haklısın.
    Benimki teknoloji ağırlıklı küçük bir kumsal cafe olacaktı. Daha çok kendi keyfime yönelik. oturup vakit geçirmekten keyif alacağım bir yer.
    Müşteri gelirse kovalayacaktım. Gelene elektrik verecektim, yetmedi taşlayacaktım. Kendi keyfime yönelik yani.

Sinirimi bozan şey, devletin ne kadar iğrenç olduğunu tekrar görmem oldu. Örgütlü hırsızlık şebekeleri. Birde bunları savunmak amaçlı kendini yırtanlar var. bazıları onlarla ortak. Onları anlarım, hırsızlık amaçlı ortaklık kurmuşlar. Onların işi polisle. Cehaletten siyasetçi için kendini yırtanı görünce tepem atıyor.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Geçen haftaki taktiğime devam edeceğim. Çok az miktar kemik longlar duracak. Gün içi al sat devam.

Her ne kadar BIST grafiği ve gelişmeler yükselişi desteklesede, ekonomi harici olan anormal etkenler bizi olumsuz etkilemeye devam ediyor. BIST manipulatörleri bu durumu kullanarak soygun yapmaya çalışabiliyor.

abd orta vade düşüş trendinde, onlarda balon sönüyor. Doğal ve gerekli olan bir şey oluyor. Ancak bizi etkiliyor maalesef.

Diğer etken 21 indeki TCMB faiz kararının, kurumsal piyasa hırsızlarımızın istemeyeceği yönde olması.

Diğer etken, küçük bir tahta gibi BISTi yönlendirip soygun yapan manipulatör bir grup var. Piyasa yapıcı 3 banka olduğunu düşünüyorum. Birde bunlardan ekstra dayak yiyoruz.

Üzerine dovizin durumu var ancak dovizde yine üstteki anormal sebeplerle oynuyor, sonuç yani.

Bu tür saçma sapan sebepler yüzünden ekonomik göstergeler hariç BIST yönlenip duruyor.

abd düştüğü, TCMB faiz kararı beklendiği için sağlıklı bir yükseliş olmuyor. O sebeple gün içi al sata devam. Bu borsa yatırımcıları günlükçüye döndürüyor.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd borsası bir kaç gün yeşil gittikten sonra aşağı döndü ve hafif hafif indi. 3-4 gündür inişte. Buraya kadarını doğru tahmin ettim.

abd de kısa vade bilinmeyen bir şey yok. Yaklaşık tapering ne zaman başlayacak biliniyor. Uzun vadede ise Faiz artışı başlayacak ama zamanı bilinmiyor. 2022 sonu deniyor ancak enflasyon düşmezse öne alınabilir.

S&P grafiğine bakıyorum, düşme konusunda isteksizlik başladı. Bir kaç hafta içinde 4140 a inme ihtimali var demiştim. İnecek demedim, inme ihtimali dedim. Ben ineceğini hala düşünüyorum. S&P Günlük Grafikteki son görüntü, 4.400 e kadar bir yukarı dalgaya başlayacakmış gibi duruyor.

S&P de 4.400 civarı, orta vade inen kanalın üst bandı haline geldi.

BIST son 5 günün 4 gününde abd borsasına paralel hareket etti. 1 gün ise ciddi ayrışarak yüksek yeşil yaptı. Belki O gün bir haber geldi o sebeple ayrıştı ki ben o haberi görmedim. Veya shortçu birikimi oldu ise onları avladılar.

Bizim abd ile beraber düşmemiz normalde anlamsız. Onlar büyük balon bizde özellikle bankalar bedava. Ama ekonomi yükselişi desteklerken, siyasi kararlar sebebi ile yükselemedik. Uzun vade de abd kadar düşmeyiz. Onlar 4 düşerse biz 1 düşeriz. O sebeple pek çok gün, abd nin kırmızı olduğu zaman yatay veya yeşil olma görüntümüz olacak.

siyasetçi sebebi ilede günlük oynamaya dönmek zorunda kalmıştım. Şimdilik iyi gidiyor ancak hiç tarzım değil çok canım sıkılıyor. Orta vade trend e oynamak benim karakterime uygun. Tüm gün BIST seyretmek çok sinir bozucu.

Ayrışmazsak, bugünde abd borsasını takip edeceğim demektir. abd borsası orta vade düşüş kanalında ancak bugün yeşil yapmak ister gibi. Yinede belli olmaz.

Taktik aynen devam, az miktar BIST30 long ve gün içi bir miktar al sat. Gün içi epey düşünce teknik dirençte(benim aracı kurumun açıkladığı) az long alıyorum, kazancı görünce kapatıyorum. yakalayamamışsam işlem yapmıyorum.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün 15:30 da abd enflasyon verisi açıklanacakmış. FED Faizlerini artırma konusunda en önemli belirleyici veri bu gibi. Dünya para piyasasıda abd de FED faiz artışından korkuyor. Dünyadaki en büyük korku bu aralar FED faiz artışı.

15:30 da bir dalga olma ihtimali yüksek.

Bu kadar korkmalarının sebebi, dünyaya yayılmış siyonist trilyon dolarları ve siyonist sermayesinin dünya medyasının %85 ini ele geçirmiş olmaları. Medya ve para aracılığı ile sürüleri yönetiyorlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd enflasyon verisi açıklanmış. Aylık bazda 0.3 beklenirken, 0.4 artmış. Yıllık da 5.4 e çıkmış. (FED faizi %0.25)

EMTİA fiyat grafiğine baktım, düşme yok, yükseliyor.
    Navlun(gemi ile taşıma ücreti) fiyatları yükseliyor, konteyner fiyatları düşmüyor.

Hali ile bizim TÜİK i göndereceksinki abd enflasyonunu düşük göstersin. Yok yanlış oldu. Düşük göstermesi için sebep yok.

Bizim tayyip'i göndersek. abd enflasyonunu, oranın tüik'ine düşük açıklatabilirmi.? Yok oda yanlış olur. tayyip doğru olmayan emir verirse kimse dinlemez, baskı yaparsa yargıçlar savcılar devreye girer.

Bu durumda tayyip ve TÜİK tek başına giderse abd enflasyonu düşmüyor. İkisi birden giderse.? Yine düşmez çünki oranın okumuş adamları ve ekonomist gazetecileri salak değil. Hileyi hemen anlarlar ve yine savcılar yargıçlar devreye girer. Emdikleri sütleri fitil fitil fışkırtırlar. neden.? tayyip ve tüik üyeleri ibrani-yahudi değillerde ondan. tayyip ve Tüik üyeleri ibrani yahudi olsa zaten orada ibrani-yahudiler ekip ler, beraber hareket ediyorlar, enflasyonuda istedikleri gibi açıklarlar.

Ne bulduk.?

tayyip ve tüik üyeleri ibrani-yahudi olmadıklarından abd enflasyonu düşmemiş.

Devam edelim.

tayyip, tüik ve savcı yargışlarımızı göndersek abd ye enflasyon düşermi.? Ekip büyüdü. Tabiki düşer ama kısa vadeli olarak düşer.

neticede tayyip emir verdi tüik abd enflasyonunu emirle düşürdü. Savcı yargıç boynunu eğdi ve "bizim maaşlar ne olacak" der gibi baktı. tayyip savcı yargıç maaşlarına zammı patlattı. resmi enflasyon rakamları düştümü.? Düşmezmi, düştü tabi.

Ama kısa vadeli düşer. Neticede medya ekonomistleri başta olmak üzere zamanla ayaklanırlar. Rakip partiler ayaklanır Dallas dan Teksas a kadar yürürler. Öğrenciler ayaklanır, STK lar, öğretmenler, halkın en az %50 si ayaklanır.

Kısa vade düşürdük ama kalıcı olmadı. Ayaklanma oldu. Hileyle saltanata izin verilmedi.

Demekki bizim çürümüş ülkeyi toptan göndereceksin ki abd enflasyonu düşşün.

Yaw konuyu dağıtmışsınız. Bu arada bizim ülkenin ne kadar çürümüş olduğunu hep beraber gördük.

abd de enflasyonun yüksek çıkması, dünya hisse borsaları ve ons altın için kötü.

Bu sebeple abd borsası düşmüş, BIST de takip etmiş. Ben yeni bakıyorum.

Asıl soru şu.

Devamında ne olacak.?

Orta vade yön abd de aşağı.

Çünki enflasyonun düşmesi kısa vadede olacak iş değil. Sebebi abd ve avrupanın finans kesimine dağıttığı trilyonlar.

Bu trilyonlar sistemin işleyişini bozdular. Tuğlaları yıktılar. Finans kesimi bu trilyonları para piyasalarına soktu ve kağıt üzerindeki piyasalar başta olmak üzare(hisse ve türev borsaları) Gerçek ürümlere dayalı piyasalarıda yükselttiler.

Hiç üretmeden Paradan para kazanıyorlar.(gerçeği 1 üretip 4 kazanıyorlar gibi bir şey olmalı.)

Kural neydi.?

ÜRETMEDEN CEBİNE PARA GİRİYORSA, BU PARA MUTLAKA VE MUTLAKA DİĞER KALABALIKLARIN CEBİNDEN ÇIKAR.

Bu trilyonlar dünya borsalarına girdiği için, dağıtılan trilyonlardan kazanılan gelirler tüm dünya çalışanlarının cebinden çıktı-çıkıyor. Hepimiz fakirleştik, fakirleşiyoruz.

Enflasyonla fakirleşiyoruz.
    Tabi fakirleşen kesim, dağıtılan trilyonlardan faydalanamayan kesimler.

%40 öyle veya böyle bu trilyonlardan faydalanabilir desek(Patronların geliri çok artar, finans ve ilişkili kesimlerde çalışanların maaş+primi yükselir, pek çok kişi enflasyon altında ucuz bol kredi çekmiştir, pek çok kişi trilyondan faydalananların harcadığı paradan mal, hizmet, ürün satarak faydalanmıştır vb.),

%60 faydalanamamıştır desek(Enflasyon altında zam almıştır, enflasyon altı kredi çekememiştir, trilyonlardan faydalananlara sattığı ürün ve hizmet yoktur. Mesela lüks araba satıcısı-kiralayıcısı değildir, yada zengin semtte zengine satış yaptığı iş yeri yoktur gibi.).

%60 ın cebinden çıktı, %40 ın cebine girdi.

Bu serbest piyasa filan değil, düpedüz soygun.

Her neyse.

Bugün ekran başında değildim. Bugün Yeşil gibi görünüyor ama 15:30 da abd enflasyonu açıklanacak deyip önemine değinmiştim. Detayını önceki günlerde yazmıştım.
    Son düzenleme : alicemal; 13-10-2021 saat: 18:16.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    15:30 da abd enflasyonu açıklanacaktı, düşük gelmesini beklemiyordum. Bu sebeple akşama kadar piyasa ekranı açmadım. iyi etmişim. Yarım saat önce açtım. 10 dakkalık işlem yaptım ve bu günün harçlığını çıkardım.

Tabi tarzım bu değil. Günlük harçlığa oynamıyorum ama beni bu hale getirenler utansın desem, eskiden di o. Utanma duygusu kaç kişide kaldı acaba.? BIST i soygun yeri yapanların bir saniye yüzü kızarıyormu ki.? Du yaw. yanlış oldu. Adamlar doğru yaptıklarını sanıyorlar. Yüzleri neden kızarsın ki.? Önce bunlara doğru ve yanlışı öğretmeli.

Diğer alternatif direk odunla gireceksin. Kim uğraşacak bu maymunlara doğru nedir yanlış nedir diye...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Enflasyonun yüksek çıkması hisse borsası ve onsa altına yaramıyor dedim ama şu an baktım ons altın epey yükselmiş.

Anlamlandıramadım. onsu etkileyen korelasyonlardan biri hareketlenmiş olmalı. Şu an için sebebi bilmiyorum. yarına kadar bulurum.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada ekonomi sitesinin akşam yorumuna baktım. Benim açıkladığımdan çok farklı açıklamış.

Enflasyon yüksek çıkınca abd ve TR hisse borsaları yükseldi, ons altın yükseldi. Demiş. TR de sınır ötesi operasyon duyulunca TR düştü demiş.

Bunun üzerine grafikleri açtım.

S&P vadeli ve BIST in 5 dakkalık grafiklerini üst üste bindirdim. Birebir aynı hareket etmiş. 15:30 da abd enflasyon verisi açıklanınca 2 borsa hızla düşmüş. Sonra tepki gelmiş hızla toplamış. Akabinde yine hızla düşüşe geçmişler ve bir yerde durmuşlar. Yeniden düşünüp karar verecekler.

Yani ons altın hariç diğerleri, benim açıklamama uyumlu.

Bende işkembeden sallamadım. daha önce yazdığım gibi, dağıtılan trilyonlar borsaları yükseltiyor. Bu trilyonların çekilmesi borsalara DOĞAL OLARAK satış getirir. Enflasyon artınca tapering ve FED faiz artışı yapılacağı açıklanmıştı. Hali ile enflasyon artınca piyasadan para çekileceğinden hisse borsalarına satış gelmesi doğal.

Sallamadık, bağlar(korelasyonlar) var. Bazen hemen uymuyor çünki endekslere yön veren tepe speklerin(balinalar) pozisyonları, ani habere uygun olmayabiliyor. pozisyon ayarlayana kadar yapabildikleri kadar endeksi ters hareket ettirebiliyorlar(ons daki durum böyle olabilirmi ki.? Sanmam ama belki.).

Her neyse. Bugünlük yazım yeter.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 651/853 İlkİlk ... 151551601641649650651652653661701751 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •