Sayfa 652/996 İlkİlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon
Arama sonucu : 7968 madde; 5,209 - 5,216 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI IV ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

Hayrani ustadim
    Amin diyorum ve size altin oneriyorum
    Cok degil bundan iki ay once
    293 ten altin aldim
    Burada fotosentezmi ne vardi
    Benle alay etti
    Bu seviyeden altinmi alinir diye
    Fonlarda iyiydi o ara
    Bir hafta sonra aldigim fiyata bozup fona girdim
    Bozmasam ne zarar edecektim ne psikoloji bozulacakti...
    Simdi 320 den alinirmi
    Atin olumu arpadan olsun der alirim ben
    Ytd

Portfoyum
    Tte
    Mps
    Afo
    Aft
    Ppf

Ytd

3. Araştırma yapacağım. Teşekkürler

4.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Aynen sonuc kisminda belirttiginiz gibi
    Paraniz asla sifirlanmaz
    Eksiye dusmez
    Bu matematigin kuralina aykiri
    Radyoaktiflik var bilirmisiniz bilmem
    Bolune bolune gider ama hic bir zaman sifir olmayacagi icin deger artisinda paraniz ayni seviyesine gelir...
    Diyelim 1.5 ten aldim
    Surekli deger kaybetti.
    Ve bu sifir asla olmaz
    0.00000001 olur ama sifir olmayacagindan paran yok olmaz

Dolar gibi dusun
    6.23 ten 1000 dolar aldin
    Dolar 0.00001 tl ye dustu
    Ama elinde hala 1000 dolar durur demi
    Yirtip atmazsin...
    Gun gelir tekrar 6.23 ve uzeri olur...
    Sagolun ustadım ..yeterli bi cevaptı 👍

5.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    son zamanlarda borsadan iyice tiksinmeye, iğrenmeye başladım. cuma günü biraz alım yapayım dedim yapamadım. alan dostları unutmadan tebrik edeyim. her türlü dümenin döndüğü, spekilasyonlarla nice canların yakılıp ocakların batırıldığı bu sisteme ve enflasyon karşısında paramızı sabun gibi eritip bizi bu kurtlar sofrasına iten düzene sonsuz şekilde nefret olsun diyorum. birkaç yıl önce tüm paramla altın almış olmayı ve borsanın b'sini dahi bilmemiş olmayı o kadar çok isterdim ki. kimi der ki düşerken alınır yükselirken satılır. kimi de der ki düşen bıçak tutulmaz, asıl trent yükselişe geçince alınır. düşerken satış, yükselirken de alış fırsatı vermeden uçar veya göçer. duruma göre bir gün zemheri kışı olur, ertesi gün ise yaz ortası. bu duruma can mı dayanır? dayanacaksa da özel bir piskologtan eğitim almak gerekir. şayet burada var olacaksak bir çantamızda mont, diğerinde de şort, o şekilde dolaşacağız ve ısı değişimlerinden etkilenip gırip olmamayı öğreneceğiz. sanki tek çare, azar azar kademe yapıp en kötü senaryoya da daha önce girdiğimiz tutarlardan çok daha fazla kart ile girmek. Allah yardımcımız olsun ama ben bu işi ne olursa olsun sevmiyorum, sevemiyorum, uygun zamanda altın veya ev alabilirsem bir daha asla bu işlerin içinde olmam. Allah'ım beni ve kurtulmak isteyen herkesi bu cendereden kurtarsın.
    Libya ve koalisyon da 50+50K kaybetmiş birisi olarak Bistteki bu fırsatı sadece paranın %30 u ile değerlendirebildim ve hep kendime kızıyorum.Ne bekliyordum borsa mı batacak ! 1.2M alıp bugun tüm o zararlarımı çıkartabilirim...riske giren kazandı.

6.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Hayrani ustadim
    Amin diyorum ve size altin oneriyorum
    Cok degil bundan iki ay once
    293 ten altin aldim
    Burada fotosentezmi ne vardi
    Benle alay etti
    Bu seviyeden altinmi alinir diye
    Fonlarda iyiydi o ara
    Bir hafta sonra aldigim fiyata bozup fona girdim
    Bozmasam ne zarar edecektim ne psikoloji bozulacakti...
    Simdi 320 den alinirmi
    Atin olumu arpadan olsun der alirim ben
    Ytd
    gerçekten uzun vadeli alacaksak 310, 320 hiç fark etmez diyebilmek ve kademeli alım yapabilmek lazım, haklısınız

Duhul
    Feb 2020
    İkamet
    Cincinnati, Ohio, USA
    Gönderi
    1,700
    Portföyümün son halini paylaşıyorum. YTD.
    %30 EIB fon
    %20 AFT fon
    %25 FPE fon
    %25 ACC fon
    Düşük risk ortalama kazanç felsefesi ile hareket ettim. Muhtemelen yıllıkta asgari %25, azami %30 getirisi olur. Portföyün %30'luk kısmını en güvenli liman olan EIB fona koydum. FPE eurobond fonunu ise uzun vadede dolardan yüksek getirisi olduğu için aldım. Yine ACC fonda stopaj yok o da bir artı. AFT fonu ise tamamen ofansif olarak aldım fakat volatilitesi çok yüksek olduğu için %20 pay verdim. Farklı araçlara yer vermeye çalıştım çünkü sadece borsa veya sadece döviz tehlike yaratıyor, altın ise çok pahalı olduğu için almadım.

8.  Alıntı Originally Posted by burak1987 Yazıyı Oku
    Aynen öyle. En güzeli klasik yatırımlar. Alacan gramını dolarını. İçin rahat edecek. Gerek yok bu işlere.
    üstadım sanırım serbest fon olayını noktaladınız ve bence çok ta iyi yaptınız. insan araştırıp biraz da takip ettikçe fikir değiştirebiliyor. bu işlere girerken öyle bir imza atıyorsun ki paranı batırsalar dahi kimseye bir şey diyemezsin. şu durumda hangi hisse fonlara odaklanıyorsunuz acaba? tcd'ye de güven kalmadığı şu ortamda yine tte ile mi yola devam edersiniz fon almaya karar verirseniz? ben şahsen popüler fonlardan ziyade biraz daha sakin ve daha az oynak hisse fon arayışındayım. son günlerde borsa bir düşerken 2 düşüyor veya artıyor popüler fonlar ve ben bu durumu açıkçası sevmemeye başladım. hakkımızda hayırlısı

Sayfa 652/996 İlkİlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •