Sayfa 652/999 İlkİlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon
Arama sonucu : 7986 madde; 5,209 - 5,216 arası.

Konu: Viop - XXV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Politikaya hiç merakım olmadı hayalleri yıkmıyımda
    >>>...<<<

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
    Azcık empati yap ya
    yapıyom yapıyom.. her gün 5 vakit empati yapıyom ben..

Partiye bağlı elit sınıfın adını ise kendisi de bir zamanlar bu sınıfın bir üyesiyken Almanya ya iltica eden
    Sovyet diplomat Mikhail Voslensky 1970 de aynı adı taşıyan kitabı

Nomenklatura: Sovyet Yönetici Sınıfı.

(Değiştirelim,bize uyarlayalım..Bakalım nasıl olacak?!)

.....Nomenklatura derken kastedilen Politbüro ya da Ankara daki parti yöneticileri değildi.

Onların da içinde olduğu bürokrasiden, orduya, medyadan, iş ve sanat dünyasına, oradan imam,müezzin ve ilahiyatçılara kadar uzanan ülke nüfusunun yüzde 3ne yani Türkiye nüfusuna göre 2,5 milyon insana tekabül bir elit yöneticikitleydi.

Bunlar elitliklerini zenginliklerinden, soyluluklarından değil, Adalet ve Kalkınma partisine sadakatten alıyorlardı.
    Buraya da parti yöneticileri tarafından bu sadakatleri nedeniyle seçilmişlerdi.
    Bu sadakati gösterdikçe de ülkenin imkanlarından, zenginliklerinden yararlanıyor, imtiyazlı bir hayat sürüyorlar,
    nomenklatura içinde yer almaya devam ediyorlardı.

Böylece sadakatleri topluma, ülkeye hatta İSLAMİ değerlere değil,
    partiye, onun yöneticilerine sadakate dönüşmüştü.
    Sadece de onlara karşı kendilerini sorumlu hissediyor ve sadece onlara hesap veriyorlardı.

Kapalı devre bir sadakat üzerine kurulu bu elit kitle, halkla devlet arasındaki uçurumu büyütmüş,
    kendi iç ahlakını oluşturmuş,(rüşvet,adam kayırma) sistemin içeriden çürümesine neden olmuştu.....................

TR'de açıklanmakta zorlanan her şeyin kalıbı..

4.  Alıntı Originally Posted by RePuLSe Yazıyı Oku
    yapıyom yapıyom.. her gün 5 vakit empati yapıyom ben..

Mümkünse iktidara olan eleştirilerini
    Beni kullanmadan
    Yani
    Yazılarımı Alıntılamadan yap
    Ripuls kardeş
    Bura sanal ortam
    Beni tanımıyon
    Bende seni

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
    Mümkünse iktidara olan eleştirilerini
    Beni kullanmadan
    Yani
    Yazılarımı Alıntılamadan yap
    Ripuls kardeş
    Bura sanal ortam
    Beni tanımıyon
    Bende seni
    hem politikaya merakım yok diyon

hem de politik konuşmaya devam ediyon.. )))

benim eleştirilerimin mevcut "siyasi iktidara" odaklandığını nereden çıkardın ?

benim eleştirim tamamen "insanlıkla" ilgili..

bunun din, kitap, siyaset üçgeni ile alakası yok..

bana sorarsan bunlar insan sıfatında dolaşan (yaratan beni affetsin) fakat insanlıkla alakası olmayan mahlukatlar.

eleştirim tamamen insanlık adına .. insan olmak ayrı bişi, partinin borazancısı olmak ayrı bişi.. )))

6.  Alıntı Originally Posted by RePuLSe Yazıyı Oku
    hem politikaya merakım yok diyon

hem de politik konuşmaya devam ediyon.. )))

benim eleştirilerimin mevcut "siyasi iktidara" odaklandığını nereden çıkardın ?

benim eleştirim tamamen "insanlıkla" ilgili..

bunun din, kitap, siyaset üçgeni ile alakası yok..

bana sorarsan bunlar insan sıfatında dolaşan (yaratan beni affetsin) fakat insanlıkla alakası olmayan mahlukatlar.

eleştirim tamamen insanlık adına .. insan olmak ayrı bişi, partinin borazancısı olmak ayrı bişi.. )))
    Insanlığı yada benim politik tercihlerimi sorguluycaana
    kendi fikirlerini yaz
    Başkasından destek almadan yada dayanıksız
    Ben ortaya
    Tramp ın seçilmesinin güç olduğunu yazdım sadece

7.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Partiye bağlı elit sınıfın adını ise kendisi de bir zamanlar bu sınıfın bir üyesiyken Almanya ya iltica eden
    Sovyet diplomat Mikhail Voslensky 1970 de aynı adı taşıyan kitabı

Nomenklatura: Sovyet Yönetici Sınıfı.

(Değiştirelim,bize uyarlayalım..Bakalım nasıl olacak?!)

.....Nomenklatura derken kastedilen Politbüro ya da Ankara daki parti yöneticileri değildi.

Onların da içinde olduğu bürokrasiden, orduya, medyadan, iş ve sanat dünyasına, oradan imam,müezzin ve ilahiyatçılara kadar uzanan ülke nüfusunun yüzde 3ne yani Türkiye nüfusuna göre 2,5 milyon insana tekabül bir elit yöneticikitleydi.

Bunlar elitliklerini zenginliklerinden, soyluluklarından değil, Adalet ve Kalkınma partisine sadakatten alıyorlardı.
    Buraya da parti yöneticileri tarafından bu sadakatleri nedeniyle seçilmişlerdi.
    Bu sadakati gösterdikçe de ülkenin imkanlarından, zenginliklerinden yararlanıyor, imtiyazlı bir hayat sürüyorlar,
    nomenklatura içinde yer almaya devam ediyorlardı.

Böylece sadakatleri topluma, ülkeye hatta İSLAMİ değerlere değil,
    partiye, onun yöneticilerine sadakate dönüşmüştü.
    Sadece de onlara karşı kendilerini sorumlu hissediyor ve sadece onlara hesap veriyorlardı.

Kapalı devre bir sadakat üzerine kurulu bu elit kitle, halkla devlet arasındaki uçurumu büyütmüş,
    kendi iç ahlakını oluşturmuş,(rüşvet,adam kayırma) sistemin içeriden çürümesine neden olmuştu.....................

TR'de açıklanmakta zorlanan her şeyin kalıbı..
    Size katılmıyorum.

Bürokrasi partileri kullanır.

Partilerin görevi halkı ikna etmektir ve yönetilmelerini kolaylaştırmaktır.

Bugün iktidarda olan "X" partisi gitse onun devlete aldığı kişi gelirini, yeşil pasaportunu vs kaybetmez, tam aksine özgürleşir. Artık kendini bürokrasiye sokan kişilere minneti kalmamış olur.
    Bugün 200 bin makam arabası varsa bunun 1000 tanesi siyasetçi tarafından kullanılır. (Siyasetçilere bayıldığımdan demiyorum bunu)

Girişimci kesim ise en mağdurudur. Parasını , beynini , emeğini ortaya koyar. 150 tane ülkeye ihracat yapsa da yeşil pasaportu yoktur mesela. Yaptığı bir hata her şeyini kaybetmesine yol açar.

Şimdi dow çok düşecekse
    Ne olabilir gelecek bir kaç haftada.?

Sayfa 652/999 İlkİlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •