Gazze'ye saldýrýlara deðinen Lula, Bu, kendi halkýnýn çýkarlarýna karþý savaþ açan aþýrý saðcý bir hükümetin önceden planlanmýþ bir soykýrýmý. Gazze'de yaþananlar bir savaþ deðil. Gözlerimizin önünde her gün soykýrým görüyoruz ve bu artýk kabul edilemez ifadelerini kullandý.
https://haber.mynet.com/israil-e-kot...e-110107213348
murisin kimlik bilgileri tutmadigindan murise ait evlilik cuzdani ehliyet gibi evraklari sisteme tarayiniz .
O yoksa kesinlikle evlilik cüzdaný istiyorlar .
Çünkü mülkü satýn aldýðý zamanki soyadý kanunu yokmuþ kanun geldiði zamanda varolan eski soyadýný deðiþtirdiði için sorun olmuþ .
Yani doðarken varolan soyadý kýsaltmýþ veya hiç yoksa ek bilgi talep ediyor Web tapuda ispatlansa mirasçýlýk belgesi olsa bile .
Bende de sorun var 40 sene önce ölen ninem 116 yaþýnda ve yaþýyor gözüküyor .
Mesela Amcam öldüðü halde asker kaçaðý gözüküyor hala askeriye de .
E-devlet var ama kurumlar arasý iletiþim tam olarak koordineli deðil sanýrým .
evet koordineli degil
Babam 2008 de vefat etti ondan kalan arsanin belediyedeki bi isini halletmek istedik gecen ay adamlar babamin olum kagidini istedi
neden dedim?
Sistemde hala yasiyor gozukuyor dedi
Belediyeleri edevlete baglamak zor degil neden yapmiyorlar anlamadim
Neyseki edevletten olum kagidi cikarmak kolaymis iki saniyede hallettim ama sacma yani
.......Bir kebabýn 500 liradan satýlmasýna anlam veremediðini dile getiren iþletme sahibi Fuat Demirbað, "Ömrümüz halka hizmet etmekle geçti. Allah'a þükürler olsun ki 15 yýldýr bu faaliyeti Elazýð'da yapýyorum. Böyle salatasýyla her þeyi ile tabak dolu. Biz sürümden kazanýyoruz. Normalde Adana kebabý batýda 300 ila 500 liradan satanlar da var. 500 liraya kebap olmaz. Her þeyin bir maliyeti olur, bin maliyeti olmaz. Ben bunlarý söylediðimde bazý insanlarýn zoruna gidiyor. Ýnsanlara zulmederek bir yere gelemezsiniz. Ýki þubemde 15 tane personelim var. Biz kebap iþinde sürümden kazanýyoruz. Ulusal medyada bizi eleþtirenler de oldu koruyan kollayan da oldu. Allah, bizi koruyanlardan razý olsun. Bizi eleþtiren taraflar iþi bilmeyen taraflar. Birisi gidip Antalya'da, Adana'da herhangi bir yerde 600 liraya kýyma alýyor. 600 liraya aldýðýný bir kýymadan 10 þiþ kebap yapýyorsun. Her bir þiþi 500 liraya sattýðýnýzda 5 bin lira bir para kazanýyorsunuz. Bunun maliyeti zaten belli 600 liraya kýyma, 10 tane ekmek, 500 lira da salatasýna gitse bile 3 bin 800 lira gibi kazanç elde ediyorlar. Bu parayý kazanmak gerçekten de yanlýþ bir þey. Bana at eti, martý eti ve kuþ eti satýyor dediler. Bu ne doyumsuzluktur böyle. Ýnsanlarý kandýrmak uðruna böyle þeyler yapýyorlar. Biz bu fiyatlarý bu þekilde veriyoruz doðrudur ve bu iþlerden de para kazandýðýmýz da doðrudur'' dedi.
Bu hesaba göre günde sadece 20 adet adana satsan ayda 72 bin kazanç vaad ediyor.
Dükkan senin olsa ve elektrik, su vs. diðer giderleri içecek ve tatlý ile karþýlasan fena bir iþ deðil.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli, MHP'nin Kurucu Genel Baþkaný Alparslan Türkeþ'in mezarýný ziyaret etti. Yeni anayasa mesajý vererek Bayram sonunda Meclis'e görev düþüyor diyen Bahçeli, CHP yönetimine de sokak eylemlerinden kaçýnmaya çaðýrýp Bunu 1968 döneminden bu yana bu millet yaþamýþtýr. Tekrar yaþamamak lazýmdýr, diye seslendi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...usuyor-2407162
Yer Ýmleri