Sayfa 655/1023 İlkİlk ... 155555605645653654655656657665705755 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 5,233 - 5,240 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by fanatik59 Yazıyı Oku
    Cuma cemaatten uzak eda edilmez.
    Cemaatten ne anladıgınıza bağlı... hanefiler için 4 kişi yeterli bildigim kadariyla

2.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Benim Muharrem İnce'ye yakıştırdığım davranış şu:

Bu güne kadar hiç bir Cuma namazını kaçırmasa bile, değil mi ki artık bu milletin Başkanlığına talip, laik bir partinin adayı olarak artık Cuma namazlarını hiç dikkat çekmeden, gerekirse cemaatten uzak eda etmek.

Ama amaç belli değil mi?
    kusura bakmayın ama, bora bey haklı..

cuma'ya gitmediğini, oruç tutmadığını yada içki içtiğini belli etmek bi önceki askeriye'nin kuralları arasındaydı.. subay assubay tayfası üstlerine karşı bunları kanıtlamak zorunda idi, yoksa irtica şüphesiyle terfi alamaz hatta atılırdı ordudan.. fetöcüler buna istinaden kendi adamlarına içki içmek yada namaz kılmamak (kılacaksa, ima yoluyla kılmak) yolunda izin fetvası verirlermiş.. hatta yasemin çongar'ın kkk i.başbuğ'a yazdığı (sonradan deşifre olan bir mektupta) fetöcülerin takiyye yapmada fazla ileri gittiği, orduevi havuzlarında en dekolte bikinileri fetöcülerin karılarının giydiğini yazıyordu

tayyip'in %40- 50 aralığında kemikleştiği gözüken oy desteğinin dini hassasiyetten kaynaklandığını sanmak, en hafif deyimiyle cehalettir.. islami tonda siyaset yapan aynı familya partiler 70'lerde en fazla %10, 90'larda en fazla %20 oy toplayabildi.. şimdiki %50 seviyesinin dini hassasiyete bağlamak şu anlama gelir: ülke çok çok daha fazla dindarlaştı.. halbuki, yaşı yetenler çok iyi bilir ki, böyle bi şey yok.. %50 halk desteğini açıklayan tek argüman sınıfsal temelde yapılacak bir argümandır, tayyip'e oy verenler toplumun daha yoksul olan alt/orta sınıflarıdır.. nitekim nişantaşı, bebek, suadiye gibi üst gelir mahallerde chp'nin %80+ çekmesi tam da bunu izah eder..

yani akp'nin kemikleşen oy tabanı asgari ücret, sağlık hizmetleri, eğitimin parasız olması vs gibi işlere dayalıdır.. muharrem ince'nin vermesi gereken mesaj dini değerler üzerinden değil, alt/orta sınıflara vereceği mesajlarla, yani 2 kilo makarna/ 5 kilo kömür üzerine vereceği mesajın ikna edici olup olmadığıyla alakalıdır

3.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    kusura bakmayın ama, bora bey haklı..

cuma'ya gitmediğini, oruç tutmadığını yada içki içtiğini belli etmek bi önceki askeriye'nin kuralları arasındaydı.. subay assubay tayfası üstlerine karşı bunları kanıtlamak zorunda idi, yoksa irtica şüphesiyle terfi alamaz hatta atılırdı ordudan.. fetöcüler buna istinaden kendi adamlarına içki içmek yada namaz kılmamak (kılacaksa, ima yoluyla kılmak) yolunda izin fetvası verirlermiş.. hatta yasemin çongar'ın kkk i.başbuğ'a yazdığı (sonradan deşifre olan bir mektupta) fetöcülerin takiyye yapmada fazla ileri gittiği, orduevi havuzlarında en dekolte bikinileri fetöcülerin karılarının giydiğini yazıyordu

tayyip'in %40- 50 aralığında kemikleştiği gözüken oy desteğinin dini hassasiyetten kaynaklandığını sanmak, en hafif deyimiyle cehalettir.. islami tonda siyaset yapan aynı familya partiler 70'lerde en fazla %10, 90'larda en fazla %20 oy toplayabildi.. şimdiki %50 seviyesinin dini hassasiyete bağlamak şu anlama gelir: ülke çok çok daha fazla dindarlaştı.. halbuki, yaşı yetenler çok iyi bilir ki, böyle bi şey yok.. %50 halk desteğini açıklayan tek argüman sınıfsal temelde yapılacak bir argümandır, tayyip'e oy verenler toplumun daha yoksul olan alt/orta sınıflarıdır.. nitekim nişantaşı, bebek, suadiye gibi üst gelir mahallerde chp'nin %80+ çekmesi tam da bunu izah eder..

yani akp'nin kemikleşen oy tabanı asgari ücret, sağlık hizmetleri, eğitimin parasız olması vs gibi işlere dayalıdır.. muharrem ince'nin vermesi gereken mesaj dini değerler üzerinden değil, alt/orta sınıflara vereceği mesajlarla, yani 2 kilo makarna/ 5 kilo kömür üzerine vereceği mesajın ikna edici olup olmadığıyla alakalıdır
    Asıl siz kusura kalmayın ama kendi çalıp kendiniz oynamışsınız...

Bakın biz usulü tartışıyoruz...
    Esasa hiç girmedik..
    Ltf bizi o mindere çekmeye çalışmayın...

Biz diyoruz ki M.İ nin Cuma namazı kılmasını insanların gözüne soktuğu filan yok...
    Bunu istismar aracı olarak kullandığı yok....
    Dolayısıyla bizim çevremizdeki laik-cumhuriyetçilerin rahatsız olduğu da yok
    Biz tartışmanın burasındayız....

Cuma akşamı...
    Yoğun bir haftanın ardından siyaset-ideoloji tartışacak konsantrasyonu kendimde bulamadığım için konu benim için kapanmıştır...

Kişisel Dip Bilgi:Forumlarda uzun uzadıya (bezdirici uzunlukta) siyasi analizler kasmayı da/ okumayı da /polemiklere
    girmeyi de sevmiyorum...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

4.  Alıntı Originally Posted by fanatik59 Yazıyı Oku
    Cuma cemaatten uzak eda edilmez.
    bu mübarek günde TL yi cemaatin önünde heba etmek caiz midir peki hocam?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Benim vurgulamaya çalıştığım, bir adayın oy alacağı halka doğru yaklaşım stratejisi falan değil.

Benim vurgulamaya çalıştığım samimiyet ve doğruluk...

Rakiplerinizde yıllardır tenkit ettiğiniz hususu daha ilk adımda kendinize uygun görmeniz.

Bunu da Mustafa Kemal'in 23 Nisan 1920 acendasına bağlama kurnazlığı.

Aynı kurnazlıkları AKP de çeşitli konularda sergilemedi mi?

İşlerine geldiğinde, yok Atatürk'ün annesinin de, karısının da başı bağlı, yok Atatürk de dindardı ifadeleri...

Siyaset böyle bir alan mı sizce?

Not: Muharrem İnce eski TBMM önünde TV kameralarının kaydettiği konuşmasında Gazi Mustafa Kemal'in 23 Nisan 1920 de yaptığı gibi Cuma namazını Hacı Bayram Camiinde kılacağını ifade etmemiş midir? Bu dinin kullanıldığı siyasi bir söylem değil midir?

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Benim vurgulamaya çalıştığım, bir adayın oy alacağı halka doğru yaklaşım stratejisi falan değil.

Benim vurgulamaya çalıştığım samimiyet ve doğruluk...

Rakiplerinizde yıllardır tenkit ettiğiniz hususu daha ilk adımda kendinize uygun görmeniz.

Bunu da Mustafa Kemal'in 23 Nisan 1920 acendasına bağlama kurnazlığı.

Aynı kurnazlıkları AKP de çeşitli konularda sergilemedi mi?

İşlerine geldiğinde, yok Atatürk'ün annesinin de, karısının da başı bağlı, yok Atatürk de dindardı ifadeleri...

Siyaset böyle bir alan mı sizce?
    O zaman sizinle Reis ve avanesinin dine yaklaşımlarına neden karşı çıktığımız konusundada ayrışırıyoruz...
    Ben/biz namaz kılmasında bir sakınca görmüyoruz...
    Bunu oya devşirmesinden rahatsızlık duyuyoruz...(haksız rekabet)
    Daha da önemlisi o devşirdiği oylarla laik-cumhuriyetin temellerini sarsmaya çalışmasından korkuyoruz...(ki yapıyorlar...)
    M.İ de bunların hangisini gördüğünüzü bizimle paylaşabilirmisiniz?

saygılar/başarılar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    O zaman sizinle Reis ve avanesinin dine yaklaşımlarına neden karşı çıktığımız konusundada ayrışırıyoruz...
    Ben/biz namaz kılmasında bir sakınca görmüyoruz...
    r
     Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Kimsenin dini inanç ve merasimiyle alıp veremediğim yok doğal olarak.

İsteyen istediğine inanır.

Kişiye özeldir.

Ama bir yandan AKP ne "dinsel inancı siyasete alet ediyor" diye şikayet edeceksiniz...

Diğer yandan siz de aynı mesajı ilk fırsatta vermekte beis görmeyeceksiniz...

Olmayan/yakışmayan kısmı bu.
    Yahu şurada bile kendimi doğru ifade edemiyorum demekki..

Tengri Han...

Ben milletin namazına mı karışıyorum sizce?

İnsaf yahu.

8.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Yahu şurada bile kendimi doğru ifade edemiyorum demekki..

Tengri Han...

Ben milletin namazına mı karışıyorum sizce?

İnsaf yahu.
    Özür dilerim
    Kendimi tam ifade edemedim (aramızdaki farkı ifade etmeye çalıştım ama beceremedim sanırım..)
    İstemeden sizi kırdıysam ve/veya maksadını aşan bir ifadem olmuşsa tekrardan özür dilerim..

saygılar/başarılar

Sayfa 655/1023 İlkİlk ... 155555605645653654655656657665705755 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •