Sayfa 656/1023 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 5,241 - 5,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Ben bu forumda yeni birisi değilim...

Yıllardır aynı çizgideyim...

Temel prensiplerim, doğrularım, insani değerlerim hiç değişmedi. Umarım hiç değişmeyecek.

Bana göre laiklik bu ülkenin çimentosudur...

Bu temel Anayasal ilke zarar görürse, ülke birliği/huzuru/güvenliği bozulabilir...

Bu nedenle de din ve inanç (ya da inançsızlık) kişinin özelidir. Sorgulanamaz, üzerinde siyaset inşa edilemez.

AKP bu açıdan yaklaşımları ve politikalarıyla bugün en büyük tehlikedir.

Benim AKP ne birincil itirazım , muhalifliğim bu noktadadır.

Gene CHP de en önem verdiğim ilke de onun altı okuyla simgeleşen Laiklik prensibini parti stratejisi yapmalarıdır.

Gerisi bana göre teferruattır.

CHP nin Kemal Kılıçdaroğlu ile muhafazakarlığı artmış bir nevi AKP taklidi gibi politikalara soyunmuştur...

CHP AKP yi dini siyasete alet etmekle suçlamaktadır.

Bunda haklıdır.

Ama Muharrem İnce daha adaylığa soyunduğu gün, söylemleri ve de edimleriyle laiklik prensibini zedelemekte beis görmemiş, halka kurnazlıkla (kılıflayarak) muhafazakar söylemde bulunmayı uygun görmüştür.

Bakın bugün ustası Deniz Baykal'ı ziyarete gittiğinde söylemlerine bir bakın.

Biraz özen göstermesi gerekir. Yoksa iki seçim dışında daha sol bir partiye verme dışında hem yerel hem merkezi yönetim seçimlerinde neredeyse hep verdiğim oyumu bu kez alamayacak CHPES...

2.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Benim vurgulamaya çalıştığım, bir adayın oy alacağı halka doğru yaklaşım stratejisi falan değil.

Benim vurgulamaya çalıştığım samimiyet ve doğruluk...

Rakiplerinizde yıllardır tenkit ettiğiniz hususu daha ilk adımda kendinize uygun görmeniz.

Bunu da Mustafa Kemal'in 23 Nisan 1920 acendasına bağlama kurnazlığı.

Aynı kurnazlıkları AKP de çeşitli konularda sergilemedi mi?

İşlerine geldiğinde, yok Atatürk'ün annesinin de, karısının da başı bağlı, yok Atatürk de dindardı ifadeleri...

Siyaset böyle bir alan mı sizce?

Not: Muharrem İnce eski TBMM önünde TV kameralarının kaydettiği konuşmasında Gazi Mustafa Kemal'in 23 Nisan 1920 de yaptığı gibi Cuma namazını Hacı Bayram Camiinde kılacağını ifade etmemiş midir? Bu dinin kullanıldığı siyasi bir söylem değil midir?
    yahu siz de benim gibi şu yıllardır ota boka muhalif chp kadro ve seçmenlerinden sıkılmadınız mı bora bey. hizipten, parti içi kavgalardan vs vs..

hayır gören de parti yıllardır kılpayı iktidarı kaçırdı sanacak. az bi sakin olun da görelim. bi şans verelim. hemen vurmayalım.

çünkü ister beğenmeyin, görünene göre başka yolu yok bu mezbeleden kurtulmanın.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    yahu siz de benim gibi şu yıllardır ota boka muhalif chp kadro ve seçmenlerinden sıkılmadınız mı bora bey. hizipten, parti içi kavgalardan vs vs..

hayır gören de parti yıllardır kılpayı iktidarı kaçırdı sanacak. az bi sakin olun da görelim. bi şans verelim. hemen vurmayalım.

Kimse benim oyumu cepte kabul edip benim üzerimden muhafazakarlara sempati dağıtamaz.

Kimse bana paşa paşa oy verecekler diyemez...

Ben fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür biri olma gayretindeyim...

Bugün bizim evden 4 oy kaybetti CHP...

Gitsin adayı Cuma namazı sonrası cami önünden toplasın fazlasını...

4.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku

Bu uslupta olan biri ile tartışmayı reddediyorum...

sana saygıda yok
    başarılar da...
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

5.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bugün bizim evden 4 oy kaybetti CHP...

Gitsin adayı Cuma namazı sonrası cami önünden toplasın fazlasını...
    M.İ nin bugünkü hareketi ile CHP e oy vermekten vazmı geçtiniz?
    Ehh bir PES de ben size diyeyim o zaman....
    BORAPES

Neyse kararınız ülke için hayırlara vesile olur umarım..

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    M.İ nin bugünkü hareketi ile CHP e oy vermekten vazmı geçtiniz?
    Ehh bir PES de ben size diyeyim o zaman....
    BORAPES

Neyse kararınız ülke için hayırlara vesile olur umarım..

saygılar/başarılar
    Bir anda olmadı tabi. Epeydir Kılıçdaroğlu'nun muhafazakar söylemleriyle bu noktaya geldi...

Kılıçdaroğlu geçen seçimde neredeyse AKP nin bu seçim paketi kadar vaadde bulunmuştu.

Hatırlayın...

Emekliye dini bayramlarda bir maaş ikramiye, asgari ücrete % 60 kadar zam, asgari ücreti vergi dışı bırakma, çiftçiye bedava mazot, ÖTV nin kalkması vs vs...Hiç bir hesaba kitaba dayanmayan, tümüyle ERdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin yaklaşımına bile ben her türlü mantıksal itirazı yaptım ama oyumu paşa paşa CHP ne verdim.

Fakat absürdlüğün her cinsine tamam da, laikliği koruma görevi Atatürk'ten miras bir partiye, salt seçim kazanacağım diye bu prensip hilafına yaklaşım bana affedilmez geliyor.

Seçime kadar bu konudaki yaklaşımlarını düzeltmezse bizim ailecek kararımız bu.

Dünyanın da sonu değil tabi.

Ama benim gibi hissiyat içinde olabilecekleri de düşünmek lazım tabi...

7.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Bu uslupta olan biri ile tartışmayı reddediyorum...

sana saygıda yok
    başarılar da...
    sn tengri.

bir şahsa değil genel gidere tepki idi benimki. emin olun saygı konusunda sizden daha hassasım bu başlık altında. çünkü kıymetli burası benim için. yanlış anladığınızı düşünsem de hata benim olsun.. demekle beraber

"sana" değil de, "size" diye hitap etseydiniz keşke.

saygılar.

Sayfa 656/1023 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •