Türk Traktör Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Ahmet Dinç
https://www.youtube.com/watch?v=1hTvWpBfwDc
traktör dışı gelirler %21 olmuş.
Traktör pazarı Türk traktöre göre daha az daraldı. Sebebi Tier IV'e geçişte yaşanan hammadde sıkıntısıymış. Diğerleri tier 4 üretmiyor.
Net kar azaldı. Sebebi satışların azalması ve bankadan çekilen kredi
nakit akısı ciddi eksiye geçmiş. Kasadaki para ile hammadde almış. Masrafları ise kredi çekerek ödemiş.
üçüncü çeyrek sıkıntılı geçecek. bayram sebebiyle verilen ara ile bakım için verilen ara sebebiyle verilen aralar yüzünden
devir günlerinde artış var.
stokların yüksek görünmesinin sebebi Euro'nun yükselişiymiş. Neredeyse yüzde 50 si bundanmış. İleriki dönemlerde buradan ciddi kar gelecek dedi.
is makinaları satışları yüzde 6 artmış. çok pahalı ürünler ciroya etkisi çok yüksek.
bu aydan itibaren Avrupa'ya yeni bir model satısına başlanacakmış.
hedef olarak ileriki yıllarda ihracatta 20000 traktör satısına ulaşmak.
Kapasite isterse 60 bine çıkarırız, geçen sene zaten 49 bin ürettik. dedi.
pazar payının düşmesinde Devlet Tier 3 üretim iznini 6 ay uzatmış oda rakiplere yaramış. yasa çıkıyor ama uygulama esnetiliyor.(Koç un değil diğer üreticilerin nazı daha fazla geçiyor demeye getirdi.)
Son düzenleme : Byccx; 07-08-2022 saat: 07:15.
Bilançoyu ve şirketin faaliyetlerini güzel anlatmış Ahmet bey. Keşke şirket faaliyetlerine hakim, anlatmaya istekli daha fazla böyle şirket ve yatırımcı ilişkileri çalışanı olsa.
Tier4 geçiş konusu ülkemizin halini özetliyor. Sektör hazır değilse niye geçiş için zorluyorsun. Madem kanunu çıkarttın sonra neden erteliyorsun. Muhtemelen geçiş kararı sektöre sorulmadan masa başında alınmıştır. Sektör bastırınca da geri adım atmışlardır.
Bu kafalar yüzüden memlekette kitabına uygun iş yapmaya çalışan hep kaybediyor. Tepeden inme alınan karar doğru düzgün uygulanmıyor. Kurala, kanuna uyan arada kaybıyla kalıyor.
Özet olarak; şirketimizin 3.çeyrek satış adetlerinin de biraz zayıf gelmesi bekleniyor videodan anladığım kadarıyla, sonrasında traktör hızlanacaktır.
Temettümü aldığım sürece benim açımdan sorun yok, olası düşüşleri yeni alımlarım için fırsat olarak görürüm. Alım yapmaya devam ederim. Kısa, orta vadeli sıkıntılar beni pek alakadar etmez.
Tüm yatırımcılarına bol kazançlar dilerim.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Son düzenleme : TheTaurus; 07-08-2022 saat: 15:15.
https://youtu.be/s_ehuDQnqrE?t=1041
17.21 den itibaren baslıyor
Aykut özüner
TTRAK GM
koçun sol daş...ğıdır.. heyecanıdır. benim nazarımda ederi 500 olsa ucuz olan şirkettir.
Yer İmleri