Sayfa 656/1009 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 5,241 - 5,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

FED 1.5 trilyon doları 4 senede geri çekecekmiş..ölme eşşeğim ölme..yolda kaza olursa tekrar eski hamam eski tas olabilecekmiş..esasen niyet açısından az bir olay değil ama globalde MB bankalarının çoğalttıkları paralar ayda 200 milyar dolardan fazla..dolayısıyla biz dahil EM'lerde pek ciddi bir yankı bulmamış gibi..

Ancak Draghi'nin işi çok zorlaştı..Yeterli enflasyon yok, kötü krediler hala fazla gibi sözlerle kıvırmaya çalışıyor ama şayet yanılıp Taper yapmaya kalkarsa geride sadece BOJ, hadi diyelim birde SNB kalır..böyle bir durumda piyasalar topal ördeğe döner kanaatindeyim..dolayısıyla dolar-Euro vb. bu ortamda ciddi yükselir..

Yok Draghi taper yapamadı diyelim..dolar parite etkisi ile değer kazanır ama etkisi yukarıdaki kadar olmaz sanırım..çünki bol para hazretleri piyasalarda etkilerini devam ettiriyor olur..

Birde Trump'ın şirketlere vergi reformu var..seneye bildiğim kadarıyla kongre seçimleri var..Trump icraat yapmak isteyeceğinden en geç sene sonuna kadar, yada yılbaşı civarında bu reformu geçirmek isteyecektir..bu reform beklenilen gibi olursa, yani şirketlerin vergi yükü %15'lere kadar düşürülürse, globalde 2-3 trilyon dolar para çekilişi olabilir..

Kısaca ECB'nin taper yapamadığı ortamda, FED'in bilançoyu geri sarması ve Trump'ın vergi reformu sayesinde dolar pariteler karşısında ciddi oranda yükselebilir..ancak böyle bir ortamda ECB ve BOJ'un matbaalarının fazla mesai yapıyor olduğuda unutulmamalıdır..

Maşallah diyelim..işini bilen yatırımcı:

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Evet dolara dönelim. Dolardan mevduata doneli 5 ay oldu. kasımın başı gibi tekrar dolara dönmeyi planlıyorum.

2. Kıymetli Enki hoş geldin ..

3. FETÖ en büyük ve en hızlı gelişmesini mevcut iktidar döneminde yaptı.

Bütün siyasi partilere sızmışlar, dolayısı ile iktidar partisinde de bir sürü FETÖCÜ kaynıyordur. Muhalefette de vardır. Olmaması imkansız. Adam koskoca en katı kuralları olan orduya bile sızmış. Dandik siyasi partiye mi sızamayacak?

Siyasi bir arınma ve temizlik gerekiyor. Öncelikle devletin askeri ve polis kurumları arınır. Sonra siyasi ve ekonomik kurumlar arınır. Sonra diğer kurumlar arınır.

FETÖ her kılığa girebilir. Hocaları Siyonistler ve Sabetaycılar. Her kürke her renge girebilirler. Anlayamazsın.

Devletin içinde her kademeyi liyakate dayalı ölçülebilir hale getirmek işin tek çözümü.

Mevcut durumda ise ne olacak ona bakmak lazım. Herkes kendi kurumu içindeki pisliği temizlemeli.

İlk iş olarak üniversitelerden başlamak lazım. Bir sürü uyduruk Doktoralı akademisyen var FETÖCÜ. Konuşunca anında anlıyorsun boş teneke gibi ses geliyor!

Neyse bunlar uzun konular, kısa vadeli olarak bunların dışında misakı milliye olan her tehdit "durumdan bağımsız" bertaraf edilir!

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Sahi bu nasıl oldu?

Kim verdi devletin tüm olanaklarını bunlara?

Kim Hava kuvvetlerinin tamamını Fetöcülere teslim etti?

YAŞ lardaki verilen destek kimlere aitti?

TSK bu hale nasıl geldi?

Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    fitili çin ateşledi, rusya ateşe benzin döktü sam amcada ilk söndürme teşebbüsünde bugün
    itibaren bulundu.müthiş bir finansal savaş var.herkes silahlarını çekmiş.
    sam amca globalleşmiş olan parasını yurduna geri çağırıyor.
    yellen bugün trumpa hizmet etti.
    İlahi Vicente, alem adamsın vesselam..

Bu yorumda gülenecek bir nokta şahsen ben bulamadım..böyle bir ihtimal var esasen..yada bence var diyeyim..

Yok Rusya ticaretinde artık Ruble kullanacakmış..yok Çin Yuan'la şöyle şöyle yapacakmış..

Bunları bir kalemde geçmek lazım..başta Çin, Uzakdoğu neyle borçlanmış..Rusya neyle borçlanmış bu güne kadar..yada diğer EM'ler..tabiki dolarla, hemde şu bol ve ucuz para sayesinde, yoğun biçimde..

Şimdi özellikle Çin açısından ABD'nin elini kana bulamışına gerek var mı?..yok ben sana sınır vergisi koydum, yok bende sana şunu yaptım..sonu alınır mı bu tür şeylerin, alınmaz..oysa burada defalarca belirttik..ABD'de birileri ne demişti; ''dolar benim param ama sizin sorununuz''..

Evet özellikle bol ve ucuz para sayesinde başta Çin, diğer EM'ler açısından gelinen nokta aynen bu..2016 başıydı değil mi, Aralık 2015'te FED bir artış yapmış , 2016'da da 3-4 faiz artışım var demişti..ne oldu EM'ler sallanmaya başladı, başta Çin..ve sonunda Yellen güvercin bir açıklama yapmak zorunda kalmıştı..tabii ABD, EM'lerin zora düşmesinden tamamen muaf olamaz ama zorda kalırsa faizleri vb. arttırarak niye tedbir almasın ki..nihayetinde diğerlerine göre daha az zarar görecek yine ABD..

FED başkanlarından Volcker 1980'de beni başka ülkeler ilgilendirmez..benim ülkemde enflasyon şu kadar, enflasyonu dizginlemek için ben faizleri arttırırım demişti..Resesyon pahasına faizleri ciddi miktarda arttırdı da..sonuçta bir sürü EM sıkıntıya girdi..latin Amerikada batan ülkeler oldu..

Dikkatinizi çekerim sene 1980 idi..şimdi 2017..

5. Kuzey kore lideri ABD'yi ateşle terbiye edeceğim diyerek kendine roket adam diyen Trump'a meydan okumasının üstüne bugün ABD bombardıman uçakları kuzey kore sınırında dolaştı.

Bunun üzerine kuzey kore dışişleri bakanı füzelerimizin ABD anakarasını ziyarete etmesi kaçınılmaz hale gelmiştir açıklamasını yaptı.

Diğer yandan ırak için tezkere HDP hariç oy birliği ile çıktı. Yani hem ABD için savaş, hem bizim için savaş ihtimalleri gözüküyor.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6. Boş laf yeter. Buyrun infografik. Büyütüp okuyun.

Sirkete almislardir yada filo indirimi ile almislardir haha

Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    Londra'da yaşayan bir arkadaşım bahsetmişti, sadece Yahudilerin yaşadığı bir mahalle varmış, oto parklarında sadece Volvo varmış.
    Yahudiler zeki adamlardır.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

8. Adamların zekasını sorgulamadimda. bu forumdas ta, Volvo'ya biniyo belli ki :-)
    Volvo , Çin malı en iyi araçtır

Sayfa 656/1009 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •