Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Dün bütün dünya borsalarý artý kapatýrken Garanti'nin yeni temiz enerji fonu -1 yapmýþ.
Üstelik kur farkýda yoktu.
Büyük baþarý gerçekten![]()
Ak Portföy Teknoloji Þirketleri Hisse Senedi Fonu, uzmanlar tarafýndan seçilmiþ 20 yerli teknoloji þirketine, kendi bankanýzdan, tek iþlemle, yaklaþýk eþit aðýrlýklý olarak yatýrým yapmanýz için fýrsat sunar!
Fonun yatýrým yaptýðý þirketler*; Alcatel, ARD Grup, Arena, Armada, Aselsan, Datagete, Fonet Bilgi Teknolojileri, Indeks Bilgisayar, Karel, Kron Telekomünikasyon, Logo Yazýlým, Netaþ, Papilon Savunma, Plastikkart, Smartiks Yazýlým, Link Bilgisayar Sistemleri, Arçelik, Vestel, Turkcell’dir.
TTE'de %20 LOGO, %15 Aselsan vardý, bu haliyle birbirinden farklý stratejide fonlar.
Bunu da düþünmek lazým.
Saygýlar.
AFT 2.76 yapmýþ. Þurada "defansif bir fon alacaksam bunu alýrým" demiþtim, þu üç aydaki yatayýyla bile gösterdiði üzere, emtiadan daha güvenli olduðu aþikar. https://www.hisse.net/topluluk/showt...84#post5097184
[Altýna 1750'lerde girmiþ, 2000'lerde çýkmýþ, sonra 1850'lerde yeniden girmiþtim, geçen gün halka arzdan gelecek parayla kapatýr sonra baþka fonlara girerim diye zararla çýktým. zaten 1770'lere indi, kalsaydým da hepsini alacakmýþ. Qinvest'in Gümüþ'ü de birkaç ay evvel tüm fonlar içinde deli bir yüzdeyle zirvedeydi, þimdi diðerlerinin gerisinde kalmýþ. Yani verdiðini geri alan, yabancý hisse senetleri deðil, emtia oluyor. Zira dolarýn 8.50'den buralara iniþinde bile kar getirdi yabancýlar. Farzedelim ki endeksleri indi, bizde dolar illaki yükselecek ve bunlar çýkýþ öncesi yine yatayda kalacak. Altýna, gümüþe güvenemiyorum ben.]
Yalnýz, Ak Portföy telefonlara çýkmýyor, yarýn isim deðiþtirecek fonlara dair kendilerini arayýp erken giriþ yapmayý düþünüyordum, keyifleri bilir. Ziraat de çýkmýyordu. Yapý Kredi bu alanda en iyisi ama onlar da haklý olarak kendi fonlarýyla ilgili olmayan hususlarda eksik kalýyorlar.
Bu akþam, daha önce bahsettiðim yerli fonlarýn -8, -9 yaptýðý günün öncesi akþamý gibi, RTE tebaasýyla toplanýp konuþacak. Her þey olabilir, yerli piyasada yahut dolarda iniþ fýrsatý gözlüyorum girmek için. 2/3 nakitteyim.
P.S. Yine havuzda seçtiðim IDH Bist 100 Dýþý da 2.27 yapmýþ. Uzaktan izliyoruz...
Yer Ýmleri