AL sinyali geldikten sonra tepeyi kestirerek satış yapmak lazım. SAT sinyali gelince tam tersi dibi bulup alış yapmak gerekir.
Tepeyi dibi bulmak zordur. O halde belli bir puan kazandıktan sonra artık tepe / dip formasyonu gözlemlemek ya da ağırlıklı ortalama paternlerine göre çalışmak uygun oluyor.
Ben 122.250 seviyesinde pozisyonları kapadım. Beklediğim kar puanını yakalayamamıştım, fakat H1 grafikte işler iyi gitmiyordu.
Uzun pozisyonda beklentiler kısmen de olsa karşılanıyorsa satış fırsatı kollamak lazım.
122.150 Kademesinden kısa poz aaçtım. Henüz sat sinyali gelmedi, fakat boğa trendi tehdit altında ise bazı değerlendirmeler yapılarak erken satış yapmak lazım.
Gerçek sat sinyali öncesinde böyle fırsatları kollamak gerekir. Çünkü sat sinyali geç gelmektedir.
Gerçek sat sinyali geldiğinde kısa pozisyonlar devam eder. Henüz kısa poz açılmamış ise açılabilir.
Sat sinyali gelmeden yukarıya dönüş de yaşanabilir. Bizimkisi öngörülerden oluşuyor.
Sabah AL, sinyaline işaret ettim, eğer SAT sinyali alırsam ona da işaret ederim.
Süreçte yaşananları yukarıda özetledim. Bunlara dair dair görüşlerimi de paylaşım yoluna gidersem günde en az 20 tane mesaj paylaşmam gerekir bu da kırk dakikamı alır, piyasa takibinden tamamen koparım.
Şartlar bu kadar elveriyor.
Sizlere tecrübem ile çalışma tarzınız nasıl olursa iyi olur, onu göstermeye çalıştım.
Yer İmleri