Sayfa 66/241 İlkİlk ... 1656646566676876116166 ... SonSon
Arama sonucu : 1925 madde; 521 - 528 arası.

Konu: VIOP Spekülasyonu

1. AL sinyali geldikten sonra tepeyi kestirerek satış yapmak lazım. SAT sinyali gelince tam tersi dibi bulup alış yapmak gerekir.

Tepeyi dibi bulmak zordur. O halde belli bir puan kazandıktan sonra artık tepe / dip formasyonu gözlemlemek ya da ağırlıklı ortalama paternlerine göre çalışmak uygun oluyor.

Ben 122.250 seviyesinde pozisyonları kapadım. Beklediğim kar puanını yakalayamamıştım, fakat H1 grafikte işler iyi gitmiyordu.

Uzun pozisyonda beklentiler kısmen de olsa karşılanıyorsa satış fırsatı kollamak lazım.

122.150 Kademesinden kısa poz aaçtım. Henüz sat sinyali gelmedi, fakat boğa trendi tehdit altında ise bazı değerlendirmeler yapılarak erken satış yapmak lazım.

Gerçek sat sinyali öncesinde böyle fırsatları kollamak gerekir. Çünkü sat sinyali geç gelmektedir.

Gerçek sat sinyali geldiğinde kısa pozisyonlar devam eder. Henüz kısa poz açılmamış ise açılabilir.

Sat sinyali gelmeden yukarıya dönüş de yaşanabilir. Bizimkisi öngörülerden oluşuyor.

Sabah AL, sinyaline işaret ettim, eğer SAT sinyali alırsam ona da işaret ederim.

Süreçte yaşananları yukarıda özetledim. Bunlara dair dair görüşlerimi de paylaşım yoluna gidersem günde en az 20 tane mesaj paylaşmam gerekir bu da kırk dakikamı alır, piyasa takibinden tamamen koparım.

Şartlar bu kadar elveriyor.

Sizlere tecrübem ile çalışma tarzınız nasıl olursa iyi olur, onu göstermeye çalıştım.
    Son düzenleme : High Voltage; 19-06-2017 saat: 15:44.

2. 14 Haziran günü sabah yaşanan formasyon ve hareketler ile bugün saat 12:00 den sonra yaşananlar birbirine çok benziyor.

Devamı da aynı olacak mı göreceğiz.

3. Önceki uzun mesajımı yazarken ekrana yeterince bakıp odaklanma sağlayamadım.

Bir ara baktım, 121.900 kademesinden kısa pozumu kapadım.

Fakat uzun poza geçmem gerektiğine dair görüş oluşturma fırsatım olamadı.

Sonraki kısa mesajımı yazarken yine 122.100 seviyesinden bu sefer satış yapamadım. Gözüm bir yandan da grafikte idi, fakat cümleyi tamamlamak için ısrar ettim, fiyat aşağıya kayarken yetişemedim.

Bu dikkatsizlikler bana 400 puanlık çıtır hareketlere mal oldu.

1000 puan kar rakamına daha ulaşamadım, işime dönüp odaklanmak iyi olacak.

4. Acayip uykum da var, bugün öğlene doğru neredeyse yatıp uyuyacaktım. Dışarı çıktım ve 45 dakika yürüdüm.

5. Bugünkü D1 (günlük bar) görünümü 29 Mayıs tarihi ile aynı, buna dikkat edin.

6.  Alıntı Originally Posted by High Voltage Yazıyı Oku
    Önceki uzun mesajımı yazarken ekrana yeterince bakıp odaklanma sağlayamadım.

Bir ara baktım, 121.900 kademesinden kısa pozumu kapadım.

Fakat uzun poza geçmem gerektiğine dair görüş oluşturma fırsatım olamadı.

Sonraki kısa mesajımı yazarken yine 122.100 seviyesinden bu sefer satış yapamadım. Gözüm bir yandan da grafikte idi, fakat cümleyi tamamlamak için ısrar ettim, fiyat aşağıya kayarken yetişemedim.

Bu dikkatsizlikler bana 400 puanlık çıtır hareketlere mal oldu.

1000 puan kar rakamına daha ulaşamadım, işime dönüp odaklanmak iyi olacak.

sayın High Voltage;

bence siz önce kendi pozisyonlarınızı takip edin. sonra ters pozisyonda yakalanırsanız acısı büyük olur. Yazmak en son tercihiniz olsun.
    sevgi ve saygılarımla...

7.  Alıntı Originally Posted by es-es-es Yazıyı Oku
    sayın High Voltage;

bence siz önce kendi pozisyonlarınızı takip edin. sonra ters pozisyonda yakalanırsanız acısı büyük olur. Yazmak en son tercihiniz olsun.
    sevgi ve saygılarımla...
    Beni düşündüğünüz için sağ olun sayın es.

8. Büyük bir trend ile karşı karşıyayız. Bu trendin aşağıya dönmesi ile alakalı teknik olarak hiçbir belirti yok.

Biz gün içerisinde trend aşağıya döndü desek de bu gün içine ait bir şey oluyor.

Büyük fonlar bu ay sonu kontrat kapanışını da yüksek tutacaklardır.

Gelecek kontrat da para girişi ile başlayacak gibi görünüyor.

Büyük pencereden baktım bu sabah, durum böyle. Bu bir gerçek.

Temel makro göstergeler buna uyar, uymaz, o ayrı mesele.

Sayfa 66/241 İlkİlk ... 1656646566676876116166 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •