-
.....
-
Merkez bankası Başkanı Kavcıoğlu’nun Enflasyon Raporu 2022-I Bilgilendirme Toplantısında yapacağı sunum saat 10.30’da .
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
-
TCMB / Kavcıoğlu: Türkiye'nin ana ticaret ortaklarında büyüme öngörüleri daha çok yukarı yönlü, 2022 öngörüleri bir miktar aşağı güncellendi
Kavcıoğlu: Küresel iktisadi faaliyet üzerindeki risklerin sınırlı olduğunu değerlendiriyoruz, Türkiye'nin dış talep görünümü olumlu seyrini korumaktadır
Kavcıoğlu: Doğal gaz fiyatları 2020 düzeylerine göre oldukça yüksek seyrediyor
Kavcıoğlu: Özellikle gelişmiş ülkeler için enflasyonun tarihi yüksek seviyelere ulaştığını görüyoruz
Kavcıoğlu: Arz ve tedarik sorunlarının henüz düzelme eğilimine girmediği, enflasyonu artırıcı yönde etki etmeye devam ettiğini değerlendiriyoruz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
-
Kavcıoğlu: Gelişmekte olan ülkelerin bir çoğunda da gerek enflasyon gerçekleşmesi, gerek beklentileri hedefin üzerinde seyrediyor
Kavcıoğlu: Gelişmekte olan ülkelere son dönemde portföy girişi olduğunu gözlüyoruz
-
Kavcıoğlu: Türkiye'ye yönelik sermaye girişleri Kasım ayında hisse senedi piyasalarında devam ederken, Aralık ayı ile birlikte hem DİBS hem de hisse senedi piyasalarında sermaye çıkışları gözlemlendi
-
Kavcıoğlu: Yılın son çeyreğinde döviz kuru gelişmeleri enflasyondaki yükselişin en önemli belirleyicilerinden biri oldu
Kavcıoğlu: Enflasyondaki yükselişte temel mal, gıda ve enerji grupları öne çıktı
Kavcıoğlu: İç talebin olumlu seyrini koruduğunu gözlemliyoruz
Kavcıoğlu: Döviz kurlarına endeksli fiyatlama davranışları enflasyondaki yükselişin en önemli belirleyicisi oldu
Kavcıoğlu: Kur gelişmelerinin ve artış eğilimini koruyan ithalat fiyatlarının yanı sıra tedarik zincirlerindeki aksamalar da üretici fiyatlarının yükselmesine neden oluyor
-
TCMB'nin 2022 yılı ortalama petrol fiyatları tahmini 80,4 dolar(Önceki 77,5 dolar)
TCMB'nin 2022 yıl sonu gıda fiyatları tahmini %24,2 (Önceki %13,9)
TCMB'nin 2023 yıl sonu gıda fiyatları tahmini %10,0
TCMB'nin 2022 yılı ortalama ithalat fiyatları değişim tahmini %8,2 (Önceki %6,0)
TCMB'nin 2023 yılı ortalama ithalat fiyatları değişim tahmini -%,6 7
-
Kavcıoğlu: Enflasyonun 2022 yıl sonunda %23,2 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz (Önceki %11,8)
Kavcıoğlu: Enflasyonun 2023 yıl sonunda %8,2 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz (Önceki %7,0)
Kavcıoğlu: Enflasyonun, %70 olasılıkla 2022 yılı sonunda %18,6-27,8 aralığında -orta noktası %23,2- gerçekleşeceğini öngörüyoruz (Önceki %9,6-14,0 aralığı ile %11,8)
Kavcıoğlu: Enflasyonun, %70 olasılıkla 2023 yılı sonunda %3,4-13,0 aralığında -orta noktası %8,2- gerçekleşeceğini öngörüyoruz (Önceki %4,6-9,4 aralığı ile %7,0)
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri