Sayfa 661/899 İlkİlk ... 161561611651659660661662663671711761 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 5,281 - 5,288 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1.  Alıntı Originally Posted by mehmet_vedat21 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar hak verilmez alınır. Sizin de hisseniz Soda'da varsa SPK'ya şikayette bulununuz. Birleşmeye izin vermemelisiniz. HAYDİ SONUNA KADAR HAKKIMIZI ARIYALIM SPK'YA ŞİKAYET DİLEKÇESİ YAĞDIRALIM. E-Devlet Üzerinde veya https://spk.gov.tr/Sayfa/Index/4 linkten 4. maddeyi tıklamanız yeterlidir.
    Arkadaş hak verilmez alınır anladıkta,
    Git diğer sayfalarada birer kere paylaş gerekirse hergün paylaş ama,
    Aynı sayfaya sürekli sürekli paylaşmak nedir,

Şilayet edecek barsada kaçırtacaksın insanları

iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by toibek Yazıyı Oku
    Arkadaş hak verilmez alınır anladıkta,
    Git diğer sayfalarada birer kere paylaş gerekirse hergün paylaş ama,
    Aynı sayfaya sürekli sürekli paylaşmak nedir,

Şilayet edecek barsada kaçırtacaksın insanları

üstat bundan sonra yaşanacak süreci analatabilirmizin ne düşünüyorsun...beklenti ne olabilir ...
    benim aklıma hep oyak çimentolarda yaşananlar geliyor aynı olaylar sanırım ordada olmuştu 45 günlük sıkıntılı bir süre diye hatırlıyorum..ayrıca orda ilan edilen ayrılma tarihide düzeltilmişti....

3.  Alıntı Originally Posted by fb1907 Yazıyı Oku
    25 şubat öncesinde 24 şubattta almışım banka üstünden aldım nereye satacağım ki bunu 6,39 dan
    Önce olağanüstü genel kurul olacak. Oraya katılıp şerh koymanız gerekiyor. E-imza edinmenizde fayda var. Daha sonra yol haritası belli olur.

4. Arkadaşlar durum burda konuşulanlarda bile çok daha ciddi ve büyük inanın. Soda grubun en değerli şirketi ve biliyorsunuz Bloomberg ortalamaları bile 9-10 tl bandındaydı. En önemli etken hem 2019 sonu 3 milyar tl lik döviz pozisyonu ki şuan biliyorsunuz sadece kurlardan 500 milyon tl özkaynağımız arttı, hemde Amerikadaki dev yatırım.

Burdaki yatırım için şirket sunumlarında 1.26-1.76 milyar $ çekiyordu. Şimdi ise değerleme şirketimiz 2085 e kadar Pacific Soda (Amerikadaki yatırım) şirketi için sadece 2.52 milyar TL değer buldu Ey Soda yatırımcıları o yüzden hisselerinizi düşük çarpanla Şişe cam olrak değiştireceğim diyor. Bunu CİMER dahil SPK ya şikayet etmek boyun borcudur, ben hayatımda böyle bir değerleme görmedim.

Bakınız tüm analist değerlemeleri INA (İndirgenmiş nakit akımları) olarak 10 yıllık perspektifte yıl yıl gösterilerek yapılır. Bu şirket buna zahmet bile duymamış ne yıllar var ne değerler...Ne nakit akışı hiçbiri gösterilmemiş, bu şirket bu kadar para eder demiş geçmiş.

İşin ilginci bu yatırım 2024 de son bulup biliyorsunuz sonra para basacak...Bilin bakalım değerlememiz kaç yıllık birleşme raporunda 2020-2024 yıllarını kapsıyor. He birde dip notlarda ben Pacific Soda yı 2085 e kadar değerledim , sizin payınıza bu çıktı gibi dalga geçer gibi dip not yazmışlar. Bunu tüm mecralarda anlatın, hakkınızı arayın, ya bu kat sayı revize olur, yada SPK bu işi bozar ....

Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Şikayeti doldurdum bakalım. Bana soda için yeniden değerleme gerekir kararı çıkabilir gibi geliyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by Korfez Yazıyı Oku
    Arkadaşlar durum burda konuşulanlarda bile çok daha ciddi ve büyük inanın. Soda grubun en değerli şirketi ve biliyorsunuz Bloomberg ortalamaları bile 9-10 tl bandındaydı. En önemli etken hem 2019 sonu 3 milyar tl lik döviz pozisyonu ki şuan biliyorsunuz sadece kurlardan 500 milyon tl özkaynağımız arttı, hemde Amerikadaki dev yatırım.

Burdaki yatırım için şirket sunumlarında 1.26-1.76 milyar $ çekiyordu. Şimdi ise değerleme şirketimiz 2085 e kadar Pacific Soda (Amerikadaki yatırım) şirketi için sadece 2.52 milyar TL değer buldu Ey Soda yatırımcıları o yüzden hisselerinizi düşük çarpanla Şişe cam olrak değiştireceğim diyor. Bunu CİMER dahil SPK ya şikayet etmek boyun borcudur, ben hayatımda böyle bir değerleme görmedim.

Bakınız tüm analist değerlemeleri INA (İndirgenmiş nakit akımları) olarak 10 yıllık perspektifte yıl yıl gösterilerek yapılır. Bu şirket buna zahmet bile duymamış ne yıllar var ne değerler...Ne nakit akışı hiçbiri gösterilmemiş, bu şirket bu kadar para eder demiş geçmiş.

İşin ilginci bu yatırım 2024 de son bulup biliyorsunuz sonra para basacak...Bilin bakalım değerlememiz kaç yıllık birleşme raporunda 2020-2024 yıllarını kapsıyor. He birde dip notlarda ben Pacific Soda yı 2085 e kadar değerledim , sizin payınıza bu çıktı gibi dalga geçer gibi dip not yazmışlar. Bunu tüm mecralarda anlatın, hakkınızı arayın, ya bu kat sayı revize olur, yada SPK bu işi bozar ....

Yatırım tavsiyesi değildir.

Rapordaki 4 yönteme göre sodanın ederini 9 tl civarı bulmuş şirket,şişeyide 8 tl civarı,
    Ama şişe nin ederini kendileri 5.2 tl yani bırsa değeri olarak belirleyşnce rapordan bağımsız sodanın ederide 6.2 tl oldu ,
    Nasıl oldu,niye oldu ,neden oldu belli değil,

7. Bitti mi bitmedi!!!!

Şirketimizi değerlerken biliyorsunuz 4 yöntem kullanıldı! Hadi gelin diğer yöntemlere bakalım ve yıl aralıklarına!!!

2019-2022 Favökleri aldım diyor. Bu şirketin geleceğini çalmak değilde nedir? En basit halka arz fiyat tespit raporunda bile değerleme 10 yıl için yapılır, siz şurda sadece 4 ayda sadece kurdan 500 milyon TL kar yazmış şirketimizi nereye alıyorsunuz Sayın İş Grubu? Siz yatırımcıları enayi mi sandınız???

Aaaa durun durun daha bitmedi! Birde arkadaşlar diyor ki Covid 19 işleri bozdu, eeeee? Biz birde 2022 yekadar Covid 19 un işleri bozmasını da şu Favök ayarlamalarımızdan biraz iskonto edeceğiz, yani malınızı biraz daha ucuza alacağız diyorlar....

Hakkınızı yedirmeyin arkadaşlar, bunlar sizin hakkınız, sizin alınteriniz...

Herkese sevgiler saygılar....

8. Temettü ne olacak? Temettü ile ilgili alınmış gk kararı var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 661/899 İlkİlk ... 161561611651659660661662663671711761 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •