Bu arada viop tarafında deniz hoca BBVA nin CEO su Türk demiş. Hemen araştırdım. Onur Genç isimli biri.
İlk yaptığım adamın Sabetayist olup olmadığını araştrımak oldu. Neden.?
BBVA siyonistlerin bankası, aslında batıda hangi ülke olursa olsun fark etmiyor neredeyse tüm dev şirketler ibrani kökenli yahudilerin(siyonistler) elinde. Çok azı kurtulmuştur. Hepsinin patronu ve üst yönetimi ibranidir(israiloğulları soyu).
Bunun istisnalarıda var. Adam CEO ama karısı ibrani soyundandır. Adam yahudi dinini seçmiştir vb.
Bunun haricinde bir şirketin sahibi yada CEO su olman çok zordur. İzin vermezler. Teknolojik bir buluş yaparsın devleşirsin hemen seni yolda satın alırlar. Bakın bizim oyun sektöründen biri büyümeye başladı, geçen yıl batılı bir dev 1.8 milyar USD ye bizim şirketi satın aldı. FED para basıp bunlara veriyor onlarda gelip o bedava para ile senin şirketlerini alıyorlar. Nefes almana izin vermezler. Bir tek Çin'e istedikleri gibi giremediler, Çin bunların sonu olacak umarım. Ama bu seferde başımıza Çin liler bela olacak, ibrani soyunun yerini alacak. Çin liler daha iyi değiller. Tabi arkadaşınız, dostunuz ibrani dir Çin lidir. O başka konu. Tek başlarına iken dostlar, şirindirler ama sürü haline gelince ayvayı yersiniz. Yan yana oturmalarına sakın izin vermeyin. Aynı anda 2 ibrani yada Çinlinin banyoya girmesine izin vermeyin. Aman.
Hani bunlar böylede Türkler Almanlar vb. Farklımı.? Değil, oda ayrı konu.
Ne diyordum.
Coca Cola'nın CEO su Muhtar Kent için Türk derler. Adamın tipine bak su katılmamış ibranidir. Türk kökenli değildir. izin vermezler dev şirketin başına gelmene. muhtar kentin TR den para kazanmak dışında bu ülkeye bir katkısı olmuşmudur. Tersine TR gazoz şirketlerini satın alıp piyasadan isimlerini silmiştir.
abd de Atlantic Record un sahibi ahmet ertegün Türk derler. Değil. Tipine bak su katılmamış ibrani kökenlidir. TR ye kuruş katkısı olmamıştır.
abd de uçak üreten bir firma var. Sahipleri TC kimlikli. Onlarında ibrani olduğundan eminim çünki değilsen batıda o hızla yükselemezsin, saunma sanayiine uçak satamazsın. deha isen başka ama deha lar istisnadır. Bunların da TR ye kuruş kaykısı olmamıştır.
Almanya da mRNA aşı geliştiren 2 Türk doktora bakıyorsun. Çok hızlı yükseldiler. Tiplerine baktım, adam Asya Afrika melezi, tipi ibrani göstemiyor, kadına baktım ibrani tipli. Ayrıca bu 2 doktorun patronu pfizer ve pfizer siyonist bir şirket. Bu 2 doktoru biz eğittik ama bize ürün satmak dışında TR ye bir teknolojik katkıları oldumu.? Olmadı, olmayacak.
Daha öncede yazdım, Batıda hızla yükselen biri veya bir şirket varsa ve sahibine-yöneticisine Türk deniyorsa, bilki o TC kimlikli ibranidir. ibrani isen önün açılır, para ile desteklenirsin. Değilsen hemen satın almaya kalkarlar, satmazsan engeller çıkarırlar, medyada kötülerler batırmaya çalışırlar.
Elon Musk. payPal ile başladı. Onu sattı ve batıda çok hızlı merdivenleri çıktı. Tipine bakıyorsun Asya tipi yani ibrani soyundan değil. Nasıl olduda abd deki bir dev holdingin CEO su olarak kalabildi.? Elon musk ın şirketlerinin hisselerinin çoğu abd li FON ların elinde. Elon Musk azınlık. İsteseler elon muskı yönetimden alırlar ama adam pazarlama dehası. Aynen steve jobs gibi. Adamı göndermiyorlar orada tutuyorlar. Bu adam istisna. deha olursan kullanırlar.
Gelelim onur genç'e. Hakkında pek bilgi yok ancak tipine bakıyorum, ibrani tipi. Su katılmamış değil ama bulunduğu yer ve tipi bana ibrani soyundan geldiğini düşündürüyor. Kariyerine baktım adam okuduğu okullardada çok başarılı. Okulda başarılı olunca şüpheye düştüm, ibrani olmayabilirmi diye. Ama büyük ölçüde eminim ibrani olduğundan.
Bu yazıyı neden yazdım.? Batıda başarı kazanmış Türk deniyorsa hemen gözleriniz yaşarmasın.
Aziz Sancar var. Tipine bak ibrani değil. Bilimsel yayınları dışında şirket kurup köşeyi dönmüşlüğü yok. En azından ben bilmiyorum. Adam nobel almış ama biontekin sahipleri gibi köşeleri dönememiş. siyonist pfizer arkasında değil. Aziz Sancar TR ilede fazla ilgili ve en azından söylemleri ile destek olmaya çalışıyor. Aynısını ne muhtar kentden ne biontek çi 2 doktordan görebilirsiniz. aziz sancar köşeyi dönemeyecek eğer ibrani bir kadınla evlenmezse.
İş dünyası bunu bilir ona göre davranır. Büyümümek isteyen şirket hemen siyonistlere gider ve elinizde boş ibrani kadın varmıdır der. Satın aldığı alyansı gösterir, "hislerim temiz" der. "Sana kadın yok" derlerse adamda büyümek için diğer yollara başvurur, CEO yu ibrani yapar, ibranilerden hammadde alır bu şekilde yaranmaya çalışır filan fıstık.
Güzel ama somut delilleri olmayan bir yazı oldu. Yazmasam daha iyiydi.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
abd 10 yıllıkları bugün epey yükselmiş. Son aylarda bir kaç kez hızlı yükseldi düştü, tek başına korku sebebi değil. İlk hızlı yükseldiğinde dünyayı paniğe sevk etmişti, sonrasında görmezlikten gelindi.
10 yıllıklara ilaveten eur/usd pariteside düşüşte. 1.14 ün altına indi.
Ufaktan tapering fiyatlanıyor, belki FED faiz artışına hazırlık yapılıyor.
Artık elimde sabit long tutmam zor görünüyor. Ufaktan short düşünmeyede başladım, kendimi zihnen hazırlıyorum.
Bankalarımız ve bazı sanayi şirketlerimiz ucuzmu.? Ucuz. Ama bu ülkede ucuzluk yetmiyor, özellikle yabancılar delirmiş gibi gelecek sorunu da olmayan bedava hisseleri aylarca satabiliyorlar. İlaveten son 1 yıldır katar sermayesi BIST den çıkmaya başlamış. BISTi yükselterek mal çıkıyorlar gibi izlenim edindim. Aynı anda hem BIST hemde USD nin yükselişine açıklama olabilir. Hisse satıp, USD alıp ülkeden çıkıyor olabilirler. akp nin gidici olduğunu düşünüyorlardır, kılıçdaroğlununda son konuşmasında "ben geliyorum, hata yapan devlet memurunu öttürürüm" demesinden korkmuş olabilirler dicem ama siz de güldünüz.
Dikkatli olmaya başlıyorum.
Aslında olumsuz görüntü hakkında detaylı bilgi vermeyi keseyim. İnandırıcı olmasın çünki BIST yükselmeye devam edecek düşüncem daha ağırlıklı.
Bir veya bir kaç gün içinde BBVA nın kararının BISTe etkisini görürüz. Belki olumlu etki yapacak bankalar düzgün fiyatlanmaya başlayacak. BIST yükselmeye devam edecek(abd de büyük olumsuz gelişme olmazsa) Yada BBVA hikayesi boş çıkacak ve bankalar tekrar satış yiyecek.
Umarım bu günleri kazasız atlatırız.
Bol şans.
@NeAcaipDunya
Dün akşam geceye malsız girdiğimi yazmıştım. Düşüşede zihnen hazırlanmaya başladığımıda yazmıştım.
Hala yükseliş için yer olduğunuda yazmıştım. %51 oranında hala yükseliş tarafındayım. Ancak detay vermeyede çalıştığım gibi artık çok dikkatliyim ve bir müddet mal tutmadan gün içi al-sat şeklinde fırsat kovalamaya başlayacağım, hem short hem long.
Bu sabah viop tarafı yüksek eksi açtı. Sebep olarak BBVA alışının detayını öğrenmiş olmalılar diye düşünüyorum. BBVA hemen almaya başlamıyor. Satan olmazsa az alacak ve tuzak ihtimalide büyük.(ben tuzak olduğunu sanmıyorum)
Önce TR ve AB yetkili kurumları onay verecekmiş. Onaydan sonra BBVA alım çağrısını 6 gün içinde yapacak ve 14 gün sonra alım işlemi bitecek. Ne kadar satan olursa 12.20 den alacaklar.
Süreç uzun, en az 20 gün sürecek bir süreç. Onayı geç alırlarsa daha uzun sürecek.
Hali ile dün alan kurumsallardan bir kısmı bugün kâr realizasyonu yapıyordur. Batı düşüş yapmazsa, viop daki bu düşüşün derin olacağını sanmam. Dünki çıkışın bir kısmı geri alınacak gibi görünüyor.
Dün akşamki planım, endeks bugün garan dan dolayı %5 yükselince short gidecektim. O plan yürümedi. Perşembe TCMB kararıda var. TCMB kararı beklemesek, bugün teknik çıkış sinyali görünce long alırdım. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Çok düşerse long, çok çıkarsa short alabilirim.
Bol şans.
@NeAcaipDunya
Düşüşlerde hâlâ iyi oynayamıyorum orası kesin.
Bugün ne oldu.?
Dünki yükselişin,
.....BIST..........1/3 ünü
.....Holdingler.....1/5 ini
.....Sınai..........3/4 ünü
.....Teknoloji.....tamamını
geri vermiş.
Özel Bankalardan bir kısmı biraz düşmüş, garan ilginç birileri 12.20 nin epey altında satmışlar. 12.07 kapamış. BBVA 12.20 den alım garanrisi veriyorken kim 12.07 den satar.?
Paraya sıkışan birileri veya BBVA dan para gelene kadar nakitimi başka yerde değerlendiririm diyen birileri, "eyvah düşüyor" diye panik yapıp satan birileri, dünyadan haberi olmayan birileri.
Potansiyel çokmuş.
Düşüş devam edermi.?
Dünki yükselişin hazmedilmesi yaşanıyor. Eğer batı borsalarında sorun çıkmazsa çok fazla düşeceğimizi sanmıyorum. Bankalar liderliğinde hep düşerdik, artık garan ve akbnk nın düşmeyeceği anlaşıldı. ykbnk ise ne idüğü belirsiz davranıyor. İŞC ise akp işc yi sevmediği için katar sermayesi tarafından da dışlanıyor. O tahtada işlem yapmıyorlar. Hali ile en az diğerleri kadar iyi olduğu halde fiyatı epey geriden gidiyor.
Düşüş bana makul geldi, buralardan dönebiliriz. Tabi batı borsalarında sorun çıkmazsa.
Belki çok az daha devam eder ancak garan ve akbnk satılmıyorken endeksin düşmesi zor. Yinede düşürebilirler. BBVA bize "ucuz sunuz" dedi ve dünya sermayesininde dikkatini çekti.
EM lerde(EM: bizimde içine sokulduğumuz gelişmekte olan ülkeler grubu) banka F/K ortalamaları 8-10 civarındaymış. Bizde 3.5 ile 5 arasında. Zaten epeydir negatif ayrıştık. Normalde biraz düştükten sonra abd piyasası izin verirse ufaktan yukarı dönmemiz gerekir.
Dışarıyı yok sayarsak, yükselişin önünde içeriden 2 sorun var.
- USD gaptırdı gidiyor.
- katar sermayesi BIST den belki ülkedende çıkıyor.
- TCMB nin faiz indirme hamleleri.
- Fırsat bu fırsat deyip realizasyona devam edebilirler.
İki dedik, dört sorun çıktı.
Katar hem çözüm hem sorun. Çözüm çünki tahminimce endeksi yükseltenler bunlar. Yükselterek mal çıkıyorlar. Böyle yapılır. Sorun çünki mal çıkıyorlar, bir yerde problem olabilir.
Geçmiş yıllarda batılı yabancılar nasıl mal çıkıyordu. Endeks düşmüş USD patlamışken endeksi düşürerek mal çıkıyorlardı. Hakkaten obez beyinli olmuşlar. Hükümete ders vereceğiz diye büyük zararla satıyorlardı.
Katar BIST de kazanıyormu.? Hisseleri kazançlı satıyorlar ama USD alıp evlerine dönmeleri lazım ve USD çok çıktı. Pariteden kaybediyor olmaları lazım.
Hisseden kazansalarda pariteden kaybettiklerinden, net kârdalarmı, zarardalarmı bilinmez. Belki tayyip onların çıkışında bir güzellik yapıyordur. "Bu ülkeyi acaip kalkındırdınız, bende girdiğiniz doviz fiyatına size doviz satıyorum." demiş olabilir. Tabi bu şakaydı ciddi devletler muz ülkesi gibi davranmaz.
Evet düşüşü yine zamanında bildim ancak düşüşte kazanamıyorum bir türlü. Uzun vade son tepe önceside satıp çıkmıştım hatırlarsanız. tabi düzenli okuyanlar ve ciddiye alanlar için.
Her neyse artık. Bol şans.
.
@NeAcaipDunya
BIST kırmızı açsada hemen yeşile döndü. Batıda iyi iniş olmadığı sürece fazla düşmeyeceğini söylemiştim. batı düşerse düşeriz bununda sebebi büyük ölçüde bluumber ekolu türk gibi abd ye çalışan ekonomi kanalları. 100 yıldır halkı abd ile şartladılar.
Normal bir çıkış iniş olmadığından nereden döner tahminim yoktu. Sadece çok düşmeyeceğini söyleyebilirdim. Teknik seviyeler bişey demedi, bizim aracı kurumun teknik destek ve dirençleri zaten tutmuyor.
En güzeli 5 veya 15 dakkalık grafikte teknik dönüş görüntüsü varmı ona bakmalı.
Şu an yeşil ama hızlı bir çıkış beklemiyorum. Kırmızılı yeşilli bir çıkış olur.
Eğer BBVA nın yaptığından heveslenip dışarıdan bir büyük FON giriş yaparsa durum değişir. BBVA dünyada yankı uyandırmış olmalı.
İçerideki bizim odun FON yöneticileri bluumbergin kontrolunde maymun olmuşlar. Kendi başlarına bir halt yiyemiyorlar, dışarıdan etki gerekiyor.
Gün içi grafiğe bakıp dönüş görüntüsü görürsem az miktar longla dalacam. Yine al sat şeklinde olacak geceye malsız girerim.
@NeAcaipDunya
İyi bir gün geçirdim, umarım hepinizinki iyi geçmiştir.
Söylediğim gibi geceye kontratsız giriyorum. Ancak gece abd borsaları uçar kaçarsa gece seansında çok az long alabilirim.
İki üç işlem günüdür sabit long kontrat tutmamaya başlamıştım ve sebebini yazmıştım. TR borsasında sorun yok, long uygun hala çok ucuzuz. Problem abd borsasında.
Daha öncede yazdığım gibi tapering fiyatlamaya başladılar. USD değerleniyor, 10 yıllık faiz artıyor.
abd düşmeye başlarsa bizimkide az yada çok etkilenecek.
Ayrıca S&P günlük grafikte ikili tepe dönüşü var, pek iç açıcı değil.
Bol şans.
Bu arada BBVA nın 12.20 fiyatı ilk gün çok iyiydide. Artık ayak bağı olacak. garan 12.20 yi nasıl geçsin.? Duvar gibi koydular o rakamı.
Diğer bankalar yükselirse XBANK da yükselir. garan demir atmışken diğer bankaları yükseltirlermi kafamda canlandıramadım, hep beraber göreceğiz.
@NeAcaipDunya
.
.
.
yakın çekim.
.
.
.
---- HAFTALIK XU100 gr ALTIN bazlı bakış ----.
.
Borsa aslında bana kalırsa hiç bir şey çıkmadı. Ama tl bazlı olarak algılama da değişik his altındayız.
Son düzenleme : secbul; 18-11-2021 saat: 07:19.
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Yer İmleri