Sayfa 662/1040 İlkİlk ... 162562612652660661662663664672712762 ... SonSon
Arama sonucu : 8319 madde; 5,289 - 5,296 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

Peki sonsuza kadar gider mi bu işler, tabiki gitmez ama çöküş için daha çok zaman olabilir..demek istediğim bu..

Burada kontrollü bir enflasyon çok iş görebilir..muhtemelen amaç budur(kendileri için) bence..

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Enflasyon konusunda bende farklı bir şey söylemiyorum ki..elbette enflasyon gelecek ama genelde ayrıldığımız nokta hiperenflasyon değil ilk etapta, ılımlı bir enflasyon..ve FED ve diğerleri buna göz yumacak mecburen..

Ayrıca madem enflasyon var, borsadaki şirketlerinde bir ederi var, enflasyonla birlikte onların parasal değeride artmak zorunda..hem paranın arkası kesilmiyecek ki(print forever), neden millet borsadaki paralarına göz diksin?yani borsalarda çöküş(gelişmiş ülke borsaları) bu ortamda mümkün gelmiyor bana..
    Bence reel tüketimin önemi borsadaki hayali servetin önüne geçecek. Doğru, malın fiyatı artarsa borsadaki hissenin fiyatının da artması gerekir ama hisseler hali hazırda çok yüksekse ne olur? Bakalım göreceğiz, kısmet nasip bu işler.

Bir de şöyle bir olay var. Herkes gidip aynı tarz üretim yapan hisselere yatırmıyor parayı.

Tarım, traktör, petrol bilmemne belki çıkacakken, bilgisayar oyunu teknoloji bilmemne satan şirketler çakılabilir.

Zaten Amerikalıların en büyük korkusu bazı teknoloji şirketlerinin darbe yemesi. 5-6 tane hisse var şimdi buradan isim verip de şeyetmiyim Amerikan borsasının büyüklük olarak yarısı bunlardan oluşuyor.

Bir tane de elektrikli oyuncak üreticisi var, p/e oranı 1000 küsür falan. O da sıkıntılı bence. Hissedarların parası ile Bitcoin falan almıştı genelmüdürü en son. :D

O bahsettiğim grup darbe yerse sağlam üretim yapanlar ne kadar etkilenir bilmem. Belki etkilenir, belki etkilenmez, belki altın gümüş kazanlar pozitif ayrılır.

Benim anladığım çöküş olmaması için faizler yükselmemeli hatta bir zaman sonra negatif faizler gelmeli(FED, BOE vs)..QE, teşvik vs. adı altında para basılmaya devam edilmeli..ve en sonda doların fazla güçlenmemesi..

FED, ECB, BOE, BOJ vs. hepsi mecburen bu şartları sağlamak zorunda artık..onların fazla karışmadığı zamanlar ise bu işleri götteşleri Morgan gibi kurumlar devam ettirecek mecburen(özellikle piyasalarda doların yükselmemesi gibi)..

Şimdi soru şu, bu sistem sonsuza kadar sürer mi?tabiki sürmez ama sizin bahsettiğiniz çöküş 10 sene sonra gerçekleşecek olursa ne yapacaksınız?..

4. Daha açık konuşmak gerekirse, millet gidip cep telefonu alamazsa ölmez ama içecek su, yiyecek et, lojistik için mazot bulamazsa ölür.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bence reel tüketimin önemi borsadaki hayali servetin önüne geçecek. Doğru, malın fiyatı artarsa borsadaki hissenin fiyatının da artması gerekir ama hisseler hali hazırda çok yüksekse ne olur? Bakalım göreceğiz, kısmet nasip bu işler.

Bir de şöyle bir olay var. Herkes gidip aynı tarz üretim yapan hisselere yatırmıyor parayı.

Tarım, traktör, petrol bilmemne belki çıkacakken, bilgisayar oyunu teknoloji bilmemne satan şirketler çakılabilir.

Zaten Amerikalıların en büyük korkusu bazı teknoloji şirketlerinin darbe yemesi. 5-6 tane hisse var şimdi buradan isim verip de şeyetmiyim Amerikan borsasının büyüklük olarak yarısı bunlardan oluşuyor.

Bir tane de elektrikli oyuncak üreticisi var, p/e oranı 1000 küsür falan. O da sıkıntılı bence. Hissedarların parası ile Bitcoin falan almıştı genelmüdürü en son. :D

O bahsettiğim grup darbe yerse sağlam üretim yapanlar ne kadar etkilenir bilmem. Belki etkilenir, belki etkilenmez, belki altın gümüş kazanlar pozitif ayrılır.
    Peki borsalarına FED kefil desem, bu fikirlerini değiştirir mi?

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Daha açık konuşmak gerekirse, millet gidip cep telefonu alamazsa ölmez ama içecek su, yiyecek et, lojistik için mazot bulamazsa ölür.
    Et, su vs. bulamayacak ülkeler batı ülkeleri değil ki, bizim gibi ülkeler..Arap baharının 2010 da gıda fiyatlarının ciddi oranda yükselmesi ile başladığı ortada..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Peki borsalarına FED kefil desem, bu fikirlerini değiştirir mi?
    Ne şekilde kefil? Şimdiye kadar yaptığı gibi hisseleri kendisi mi satın alacak? Bunun sonu yok ki...

Madem borsa sürekli çıkacak, FED çökmesin diye hisseleri sürekli kendisi alacak, o zaman kim niye iş yapsın?

Çalışmanın bir anlamı kalmaz. FED bize baksın ömür boyu.

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Et, su vs. bulamayacak ülkeler batı ülkeleri değil ki, bizim gibi ülkeler..Arap baharının 2010 da gıda fiyatlarının ciddi oranda yükselmesi ile başladığı ortada..
    Benim okuduğum kaynaklarda ciddi bir fiyat artışı olduğu yazıyor temel tüketim ürünlerinde Amerika'da.

Sayfa 662/1040 İlkİlk ... 162562612652660661662663664672712762 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •