Sayfa 663/997 İlkİlk ... 163563613653661662663664665673713763 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 5,297 - 5,304 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by El_Rey Yazıyı Oku
    dolar alan var mı? dün yüklü bir rakama ancak %4.25 aldım.

Yüklü derken??

.........

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    garanti bankası kadar adam adama markaj yapan müşteriye gre şekil triplere giren başka banka yok büyükler arasında.
    iş bankası hiç olmasa çizgisi var tepe fiyat belli dip belli.

garan internet bankacılığı olmasa trışka.

bir özel bankacılık aynı paraya 14.65 verirken
    diğeri 14.25 diye biliyor.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

3. Arkadaşlar Burganbank'ın günlük 'güldüren hesabı' varmış 2000 boşta 400.000 bin tl'ye kadar. Oran hakkında bilgisi olan varmı?Sanırım bankada mevcut vadeli hesap sahipleri de güncel orandan yararlanabiliyor ve 90 gün sabitmiş verilen oran.

4.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    yasal dayanağını açıklar mısınız? hangi kanun yönetmelik? hakikaten merak ettim. sizin söyleminize göre ilgili şubenin hergün toplam mevduatı kadar nakit para bulundurmak zorunluluğu var ki, ben 6 yıl banka müfettişliği yaptım, böyle saçma bir şey duymadım. fiziki olarak şubelerde para bulundurmanın hem maliyeti hem de riski defalarca açıklandı burada. hala böyle kafa karıştırıcı şeyler yazmak çok doğru olmuyor.
    bende aynı şeyi soracaktım, diproyal cevapta vermediğine göre kafadan sallamış gibi duruyor. Gene yanlış bilgi vermekten dolayı suç işlemiş oluyor; "Eğer vermezse noter ile şubenin ödeme yeteneğinin olmadığı" demiş. Şube ayrı bir kurum değil bankanın kendisi yani gene bankanın kötü durumda olduğu ima ediliyor.

Anlamıyorum amaçları nedir, hayır şubede fiziki para yoksa cıngar çıkarmaları ne işe yarayacak? bir kere bir otomobil alışverişi sırasında benzer durumla karşılaşmıştım, parayı havale yapacaktık adam ille nakit isterim ben bu bankaya güvenmiyorum dedi ama kendi hesabıda var şubede de para yok mesai bitimine yakın, müdür çıldırdı sonunda atmleri boşaltıp vermişti adama parayı. Hayır bide krediydi zaten adamın adınaydı para başkasına verilme imkanıda yoktu... Böle arıza tipler oluyor yani ama insanları yanıltmamak lazım, olmayan kanunlarla.

Müşteri memnuniyeti adına, yani işini kaybetmemek/primden olmamak için şubede üç kuruşa çalışan insanların sizin cazgırlığınız yüzünden yaptıklarını kanun zannetmeyin.

5.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    sn memorex, faizleri yakınen takip ettiğini biliyorum. dün bir arkadaş vakıf için 15.45 den bahsetmişti, oran gerçek mi? akbank, garanti, vakıf , yapı için en yüksek oran nedir?
    Bugünler de oran sormuşluğum yok haftaya vadem dolacak o zaman taze oranları yazarım

6. Banka şubelerinin müşterilerine nakit ödeme yapması dünyanın her tarafında kurallara bağlanmıştır. İnanın bu kuralların en esnek olduğu ülkelerden biri de Türkiye'dir. Tutarı ne olursa olsun sabahın erken saatlerinde şubeye çekeceğiniz tutarı belirtirseniz öğle zırhlısı ile bu para şubeye getirilir ve size ödenir.

Avrupa ve ABD'de 2-3 bin doların üzerinde bir parayı nakit çekmek isterseniz 24 saat öncesinden şubenize talepte bulunmanız gerekir.

Buna ilişkin linkleri aşağıda veriyorum. İki ingiliz finansal kuruluşu, 24 saat öncesinden bildirim zorunluluğu getirilmiş.

https://www.barclays.co.uk/help/cust...-over-counter/
    https://www.nationwide.co.uk/support...hdrawal-limits

Bütün bunları türk bankacılık sistemini savunmak için yazmıyorum. Aslında bankalara haksız suçlamalar getirenler bankaları masum gösterme amacına hizmet ediyor farkında olmadan. Çünkü bu tür dayanaksız eleştirilerin altından rahatlıkla kalkarlar ve masumiyet zırhına bürünürler, sayenizde. Bu sayede haklarındaki haklı eleştiriler de bu kuru kalabalıkta kaybolup gider.

Konuşacaksanız döviz transferlerindeki swift ücretini dile getirin. Buradaki soygundan temiz çıkması mümkün değil bankaların..
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

7.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    bende aynı şeyi soracaktım, diproyal cevapta vermediğine göre kafadan sallamış gibi duruyor. Gene yanlış bilgi vermekten dolayı suç işlemiş oluyor; "Eğer vermezse noter ile şubenin ödeme yeteneğinin olmadığı" demiş. Şube ayrı bir kurum değil bankanın kendisi yani gene bankanın kötü durumda olduğu ima ediliyor.

Anlamıyorum amaçları nedir, hayır şubede fiziki para yoksa cıngar çıkarmaları ne işe yarayacak? bir kere bir otomobil alışverişi sırasında benzer durumla karşılaşmıştım, parayı havale yapacaktık adam ille nakit isterim ben bu bankaya güvenmiyorum dedi ama kendi hesabıda var şubede de para yok mesai bitimine yakın, müdür çıldırdı sonunda atmleri boşaltıp vermişti adama parayı. Hayır bide krediydi zaten adamın adınaydı para başkasına verilme imkanıda yoktu... Böle arıza tipler oluyor yani ama insanları yanıltmamak lazım, olmayan kanunlarla.

Müşteri memnuniyeti adına, yani işini kaybetmemek/primden olmamak için şubede üç kuruşa çalışan insanların sizin cazgırlığınız yüzünden yaptıklarını kanun zannetmeyin.
    Noter getirip tespit yaptırma konusu gerçekçi bir çözümdür.Yılını hatırlamıyorum kamu bankalarından birisi diyeyim de suç yaftası yapıştırılmasın üzerime.Vadeli mevduat dönüşümde eğer oran konusunda anlaşamaz isek eft masrafı ödemeden çıkış yapabileceğim sözünü aldım m.t den .Fakat o m.t başka bir şehirdeki şubeye tayin edilmiş ve gitmiş.Vade dönüş günü oran konusunda anlaşamadık o zaman eft yapalım deyince yüklü miktarda eft ücreti istediler ben de m.t. nin bu konuda söz verdiğini söyledim hatta teyit amaçlı arayıp sorun dedim ama ilgilenmediler haliyle sinirlendim.Şube de müşterilerin içinde müdüre ya ücretsiz eft sözünü yerine getirin ya da nakit ödeyin dedim.Ödeyemeyiz eft için de belirtilen ücreti alırız deyince ben de noter getirip tutanak tutturacağımı söyledim.Müdür bozuldu ve sonra da hızla nakit getirtti ödeme yaptı.Yaşanmış olaydır olmaz diye birşey yok ben de başkasından öğrendim bu yöntemi.Sözünü tutmayana kötek şart.

8.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Noter getirip tespit yaptırma konusu gerçekçi bir çözümdür.Yılını hatırlamıyorum kamu bankalarından birisi diyeyim de suç yaftası yapıştırılmasın üzerime.Vadeli mevduat dönüşümde eğer oran konusunda anlaşamaz isek eft masrafı ödemeden çıkış yapabileceğim sözünü aldım m.t den .Fakat o m.t başka bir şehirdeki şubeye tayin edilmiş ve gitmiş.Vade dönüş günü oran konusunda anlaşamadık o zaman eft yapalım deyince yüklü miktarda eft ücreti istediler ben de m.t. nin bu konuda söz verdiğini söyledim hatta teyit amaçlı arayıp sorun dedim ama ilgilenmediler haliyle sinirlendim.Şube de müşterilerin içinde müdüre ya ücretsiz eft sözünü yerine getirin ya da nakit ödeyin dedim.Ödeyemeyiz eft için de belirtilen ücreti alırız deyince ben de noter getirip tutanak tutturacağımı söyledim.Müdür bozuldu ve sonra da hızla nakit getirtti ödeme yaptı.Yaşanmış olaydır olmaz diye birşey yok ben de başkasından öğrendim bu yöntemi.Sözünü tutmayana kötek şart.
    Hangi kanun hangi yönetmelik? Anektodal kanıtla hareket edilmez kusura bakmayın. Muhtemelen müşteri memnuniyeti adına veya öncesinde zaten size blöf yaptıkları için veya kendileride kanunu bilmedikleri için şubedekiler işlemi yapmışlar.

Yüksek eft ücreti istemelerini tabiki savunmuyorum, geçen haftalarda gördük işlerine gelince MAN adasına giden belli işlemlerden swift için bile ücret almamışlar yani resmen tutturabildiklerine... Dediğiniz gibi eleştirilmesi gereken çok yer var ama kalkıp bankalar için hesap hatası sayılacak bir meblayı size nakit aynı gün vermediler diye bankanın battığını ima etmek kimseye birşey kazandırmaz...

Sayfa 663/997 İlkİlk ... 163563613653661662663664665673713763 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •