Eyt yasası önümüzdeki seneye kaldı. Bunun önümüzdeki seneye kalmasının sebebi Reisin emrine rağmen olması mümkün değil. Muhtemelen eyt finansmanı ve eyt kıdem tazminatının piyasaya girmesiyle otomobil, konut, arsa, altın, döviz, beyaz eşya, mobilya sektöründe hareketlilik sağlayacaktı. Hem asgari ücret, zammı, memur ve emekli zamları, hem yeni yıl zamlarıni piyasa kaldıramayacak yada enflasyona etkisi olacak diye geciktirildigini düşünüyorum.
Emeklilik yasası çıkarılırken bir kaç cılız ses dışında itiraz gelmedi , mezarda emeklilik falan lafları az biraz hatırlıyor gibiyim ama kesinlikle ciddi bir direniş olmadı , sağ ve satılmış sol birlikte hareket etti , isin ilginç yanı , sağ kesimin yaşlıları hakiki solcuların kazandırdığı hakları alabilmek için onlardan önce bankaların önünde kuyruğa girmeleri . Ne tezatlar ülkesiyiz , boyle oldukça burnumuz bolluktan kurtulmaz.
EYT yasası çıktığında bunu Anayasa Mahkemesine RP götürmüştü. Anayasa Mahkemesi solcu üyeleri itirazı redetmişti. AKP de bunun nimetlerinden faydalandı.Neyse düdüklenen kesim alkış tutarak Yaşa Reis diyorlar.Emekli olanlar da fakirleştikçe gençlere saldırıyor çıkar telefonu modundalar.
Neyse EYT seçimden sonra belki vizyona girecek
Geçen eyt kıdem tazminatının alabileceği ikinci el araba piyasasındaki rakamlara baktım . Eyt lilerin %10 u kadarı ikinci el araç alsa ülkenin en büyük araç ilan sitesinde o kadar araç yoktu.
Basit bir matematik ile hem eyt nin tazminatı hem asgari ücret memur işçi emekli zammı bunlar piyasaya ciddi etki edecektir.
Bu nasıl popilistlik böyle.
Asgari ücret 2022 Temmuzunda zamlanmıştı. Temmuzdan bugüne 5 aylık enflasyon %14 Aralık ayı %3 çıksa olsun olsun %17-18 enflasyon. Nasıl oluyorda %50 üstünde bir zamdan bahsediliyor.
Bu durumda 6 aylık enflasyon zammı ile %17-18 zam alacak emekli taş mı yiyecek. 12 milyon emekli aklını başına topladın. Bu iktidardan önce Sözde kılıçdaoğlunun batırdığı sistemde bile en düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerindeydi. 11.300 gün primle iş hayatım boyunca asgari ücretin 3 katından fazla değerle prim ödedim.Bu ülke de ne yazık ki çalışana üretene değil tembele hırsıza değer veriliyor. Hükümet yine patronun parasıya asgari ücret şovu yapacak. Aynı şovu devletin kasasından çıkacak emekli içinde bekliyoruz.
L20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri