Sayfa 664/1024 İlkİlk ... 164564614654662663664665666674714764 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 5,305 - 5,312 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    böyle bir şey başına gelen var mı daha önceden?
    Devlet adına bankalar soruyor. MASAK bunun için var, şüphelenip de sormazlarsa ve para da sıkıntılı bir kaynaktan ise... hem hapis hem para cezası alıyor banka personeli. Ancak garip olan şu: bu sadece nakit kasadan gelen paraya olur. Başka bankadan eft/swift ile gelen paraya sormamaları gerekir. Nakit ilk nerden giriş yaparsa orası sormalı.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
     Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Devlet adına bankalar soruyor. MASAK bunun için var, şüphelenip de sormazlarsa ve para da sıkıntılı bir kaynaktan ise... hem hapis hem para cezası alıyor banka personeli. Ancak garip olan şu: bu sadece nakit kasadan gelen paraya olur. Başka bankadan eft/swift ile gelen paraya sormamaları gerekir. Nakit ilk nerden giriş yaparsa orası sormalı.
    o zaman dediğiniz gibi ben parayı masraf çıkardıkları için eft/swift kullanmadan doğrudan nakit yatırdığım için sordular. halbuki 1 aya yakın olmuştu yatıralı.

3.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    o zaman dediğiniz gibi ben parayı masraf çıkardıkları için eft/swift kullanmadan doğrudan nakit yatırdığım için sordular. halbuki 1 aya yakın olmuştu yatıralı.
    Risk bildirim formları vardır belki yüksek tutarlı her girişe onu dolduruyorlardır, atladıklarını yeni fark etmişlerdir. Şube denetime girdiyse yana yakıla bu ve diğer her tür eksiklerini tamamlamaya çalışırlar. 1 yıl önce yaptığım işlemlerin eft talimatlarını, sgk ödeme talimatlarını vb doldurup gönderdiğim olur ara sıra bankalara.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
     Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Risk bildirim formları vardır belki yüksek tutarlı her girişe onu dolduruyorlardır, atladıklarını yeni fark etmişlerdir. Şube denetime girdiyse yana yakıla bu ve diğer her tür eksiklerini tamamlamaya çalışırlar. 1 yıl önce yaptığım işlemlerin eft talimatlarını, sgk ödeme talimatlarını vb doldurup gönderdiğim olur ara sıra bankalara.
    bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
    ben bankayla yine temasa geçeyim her ihtimale karşı

Daha önceleri mevzu olmuşdu yazmışdım...
    Teb,TL de olsa forum doldurarak ile para kaynagını kayıt altına alıyor,diger bankadan para çekme dekontu yeterli oluyor..
    Bu ne formalıte dedigimde diger bankalarında yapması gerektigini söylüyorlar..

6. Merhaba,
    Eşimin hesabına yatmış olan parayı internet şubeden eft olarak benim hesabıma gönderirsek açıklama kısmına bir şey yazılmasına gerek varmı?
    Birde ben hiç para taşımıyorum özellikle mevduat için banka değişimlerin de sürekli internet şubeyi kullanıyorum.Cuzdana işlemeye gerek varmı?Yarın birgün bankaya el konulursa vs sigorta kapsamında sıkıntı olur mu?Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    bugün usd vadeli hesabım olan bankadan (ing) aradılar. hesabı yeni açtırdım sayılır. parayı eski çalıştığım bankadan bunlara aktarmıştım.
    sistemimizde çalışmıyor gözüküyosunuz. bu kadar yüklü mevduatın kaynağı nedir genel müdürlük sormamızı istiyor dedi telefondaki bankacı.
    dedim devletin sormadığı şeyi siz nasıl sorarsınız. bu soruyu devlet sormuyor bana. sonuçta faiziniz yüksekti ve size getirdim parayı bu kadar dedim. sonra da üstelemedi daha fazla.
    böyle bir şey başına gelen var mı daha önceden?
    Bilgi vermekten kaçınmış olmanız bankanın MASAK'a şüpheli işlem bildirimi yapmasını gerektiren bir durumdur. Eğer gerekli bilgi ve açıklamaları yaparsanız, banka şüpheli işlem bildirimi yapmış olsa dahi sonradan vermiş olduğunuz bilgi ve açıklamaları ek bildirim ile MASAK'a göndermesi beklenir. Bankaya şüpheli işlem bildirimi yaptınız mı, yapacak mısınız gibi sorular sorulması da ayriyeten şüpheli işlem bildirimi yapılmasını gerektiren durumlara örnektir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Merhaba,
    Eşimin hesabına yatmış olan parayı internet şubeden eft olarak benim hesabıma gönderirsek açıklama kısmına bir şey yazılmasına gerek varmı?
    Birde ben hiç para taşımıyorum özellikle mevduat için banka değişimlerin de sürekli internet şubeyi kullanıyorum.Cuzdana işlemeye gerek varmı?Yarın birgün bankaya el konulursa vs sigorta kapsamında sıkıntı olur mu?Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
    Aciklama kismina "ihtiyactan borc" yazarsaniz ivazsiz intikale girmez dolayisi ile olasi bir incelemede bir vergi cikmaz.
    Banka kayitlari esastir. Ben de 15 -20 yildir cuzdan kullanmiyorum.
    Bankaya el konulursa cuzdanli veya cuzdansiz fark etmez.
    Herkes banka ve kisi basi 100K mevduati sgorta guvencesi altindadir.
    Syg,
    Son düzenleme : Dudu; 16-06-2017 saat: 14:36.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 664/1024 İlkİlk ... 164564614654662663664665666674714764 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •