Sayfa 664/1003 İlkİlk ... 164564614654662663664665666674714764 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,305 - 5,312 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. öncelikle herkese sağlıklı günler ve bol kazançlar dilerim

- çalıştığım kurum bana 30.000 TL 36 ay vadeli ve senelik %15 faiz oranı ile bir nevi kredi veriyor. Bu kredi de şöyle bir detay var faizler düşünce otomatik olarak ödeyeceğim taksit miktarları düşüyor. Fakat faizler yükseldiğinde benim taksitler yükselmiyor. İstersem ilk taksiti ödemeye 3 ay sonra da başlayabiliyorum.

- Bu krediyi alıp fon yatırımı yapsam ve her ay da fonu (yada fonları) bozup taksitleri ödesem . 36 ay sonunda elimde kalan para kar yazar diye bir fikrim var. Yatırım fonları konusunda Çok aşırı profesyonel değilim çok amatör de değilim. (10 yıldır şube bankacılığında çalışan bir beyaz yakalıyım- 2017 yılının haziranından beri de birikim, yatırım, tasarruf yapmaya çalışıyorum.)

- Bu fikrimi sizinle paylaşarak değerli görüşlerinizi dinlemek istiyorum. Bu fikrin gelişiminde beni sürükleyen şey büyüklü küçüklü şirketlerinde bazen kredi ile büyümeleri. Benimde bir portföyüm var ve bunu büyütmeye çalışıyorum. Önümdeki bu fırsatı kullanmalı mıyım?

- Bu sorumu dikkate alıp cevap verecek olan sizlerden eğer tevazu gösterip biraz da vakit ayırabilirseniz fon seçimi konusunda da biraz fikirlerinizi duymak isterim.

not: burada portföy büyüklüğü açıklamak etik değil biliyorum ama kullanacağım kredi toplam portföy büyüklüğümün %10 una tekabül ediyor . Ola ki bir zarar durumu olursa diye yazayım. Yani yaklaşık portföy büyüklüğüm 300.000 tl.

şimdiden çok teşekkür ederim.

2.  Alıntı Originally Posted by cahilordinaryus Yazıyı Oku
    öncelikle herkese sağlıklı günler ve bol kazançlar dilerim

- çalıştığım kurum bana 30.000 TL 36 ay vadeli ve senelik %15 faiz oranı ile bir nevi kredi veriyor. Bu kredi de şöyle bir detay var faizler düşünce otomatik olarak ödeyeceğim taksit miktarları düşüyor. Fakat faizler yükseldiğinde benim taksitler yükselmiyor. İstersem ilk taksiti ödemeye 3 ay sonra da başlayabiliyorum.

- Bu krediyi alıp fon yatırımı yapsam ve her ay da fonu (yada fonları) bozup taksitleri ödesem . 36 ay sonunda elimde kalan para kar yazar diye bir fikrim var. Yatırım fonları konusunda Çok aşırı profesyonel değilim çok amatör de değilim. (10 yıldır şube bankacılığında çalışan bir beyaz yakalıyım- 2017 yılının haziranından beri de birikim, yatırım, tasarruf yapmaya çalışıyorum.)

- Bu fikrimi sizinle paylaşarak değerli görüşlerinizi dinlemek istiyorum. Bu fikrin gelişiminde beni sürükleyen şey büyüklü küçüklü şirketlerinde bazen kredi ile büyümeleri. Benimde bir portföyüm var ve bunu büyütmeye çalışıyorum. Önümdeki bu fırsatı kullanmalı mıyım?

- Bu sorumu dikkate alıp cevap verecek olan sizlerden eğer tevazu gösterip biraz da vakit ayırabilirseniz fon seçimi konusunda da biraz fikirlerinizi duymak isterim.

not: burada portföy büyüklüğü açıklamak etik değil biliyorum ama kullanacağım kredi toplam portföy büyüklüğümün %10 una tekabül ediyor . Ola ki bir zarar durumu olursa diye yazayım. Yani yaklaşık portföy büyüklüğüm 300.000 tl.

Faize dayalı fonlara girerseniz 6-7 ay sonra %12'lere düşebilecek faiz oranlarıyla zarar etme ihtimaliniz var.
    Altın ve dövize bağlı fonlar için bir şey demek mümkün değil, tamamen şans işi.
    Aylık fon bozup taksit ödeme şeklinde olmazsa hsyf yada TCD gibi bir değişken 36 ay sonra muhtemelen kara geçirebilir, ama riski bir hayli fazla.

Krediyle yatırım riskli ve tavsiye edilebilecek bir şey değil.

3. Cahilordinaryüs bu işte anladığım kadarıyla 300 bini garantör olarak kullanacaksın. Taksit ödemelerin başladıkça 36 binde azalcak ve getiriside azalcak.3 ay ertelemen belki biraz avantaj sağlayabilir. Büyüklerimiz kredi ve borçla iş yapma derler ama benim görüşüm bu para bolluğunda 3 yılda faizden kat kat fazla kazanırsın.Hsyf ağırlıklı olmalı portföyün bence

4.  Alıntı Originally Posted by Ugur0101 Yazıyı Oku
    Bu tkf ye ne oldu 2 aydır anlamıyorum.
    Çok şişti gibi hareket kabiliyeti düşmüş olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5. Hayırlı günler sn. cahilordinaryus

Ben de, aynı şekilde fon yatırımı için ağustos başındaki son düşük seviyelerden, aylık 0.92'den 60 ay 75.000Tl çekmiştim. 75.000e karşılık 5 yılda toplam 103.000Tl geri ödemesi var.

Bu krediyle aynı zamanda, birde 7.500tl pandemi kredisi kullandım, aylık 0.49, ilk 6 ay ödemesiz 30 ay ödemeli, bunun ödemeleri henüz başlamadı, martta başlayacak.

Maaşlı çalışan olarak, taksit ödemelerini maaş gününe denk getirdim, maaştan direk taksit alınmış oluyor. Ben düzenli maaşıma ve vadenin 5 yıl olmasına güvendim. Taksit ödemeleri sabit, ama maaşım bu süreçte en azından tüfeye göre artacak, özellikle 4 yıl sonra son yıl taksit ödemesinin maaşıma oranı daha da düşecek.

Vade 60 ay değilde, 36 ay olsaydı veya taksitleri de kullandığım krediden ödeyecek olsaydım çekmezdim sanırım.

Sizin durumda faizler düşünce taksitler düşmesi tabi çekici, ama faizler ilk yıl pek düşmezse, ilk yılda faizin büyük kısmını alacaklar, özetle bu 36 aylık krediyi kullanacaksanız ve fon yatırımında kullanıp reel getiri elde etmek istiyorsanız, sn myfinans ve sn Eragon61 gibi riskli bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Karar sizin, saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by cahilordinaryus Yazıyı Oku

Kredi cekmek icin faiz seviyesi yuksek gibi, hsyf lere giris icin yine risk artmis gibi. Gerci borsanin yukariya yonlu daha ne kadar gider belli de olmaz. Ama risk artiyor. Yazın faizlerin tarihi dusuk seviyesinde cekilmeliydi.

SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. CDS'imiz bir hayli düştü
    326 civarında, daha düşecek ne kadar alanı kaldı belli değil.
    300 altı olurmu, şimdilik zor gibi.
    O yüzden yerli eurobond fonlarına artı katkı sağlayan CDS etkisinin sona gelmiş olabiliriz.

8.  Alıntı Originally Posted by cahilordinaryus Yazıyı Oku

Size verilen cevapları okudum ve hepsine katılıyorum, geri ödeme süresi kısıtlı olduğu için zarar yazma olasılığı artıyor.
    Sadece farklı bir bakış açısı olsun diye yazıyorum. Çektiğiniz krediyi ppf lere veya özel kvba koyarsanız aylık olarak yıllık mevduat karşılığı yüzde 18-20 kazanıyorsunuz, 3 ayda kredi geri ödeme için bekleme süresi var. Bu şekilde BIST endeksini takip ederek, endeks düştükçe kademeli olarak beğendiniz hsyf ye girin. 3 ay hareket alanınız var ve bu bizim borsamiz için fena bir süre değil.

Sayfa 664/1003 İlkİlk ... 164564614654662663664665666674714764 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •