Prim ödeyenlerin malum şahıslara borcu yok yuksek prim ödeyenler zaten okumuş kesim oy vermez oy veren avantadan emekli maaşı alanlar bazı avukatlar geçmişte çok adamı yalancı şahitlerle is yeri kapandı bunlar tanık sahibi öldü veya bilmiyoruz orada çalıştım diyerek mahkemede ,ziraat pangasindan kalan prim borcu için kredi de çekerek cebinden para çıkmadan emekli oldular .Çok azı sgk yakaladı emekliliği iptal etti .Köyden hayatında çıkmamış istanbul , ankaradan emekli olanlar var tanıdığım unlar için gençlerin geleceği bizim de şu anımiz karartiliyor.
Herkes bir gün asgari ücretli olacak slogan bu .
Insanlar gecinemiyor kardesim.
Eger TUIK'in verileri ile hesaplama yaparsaniz, gercek fiyatla karsilasinca ac kalirsiniz.
Isci kesiminin 9.000 TL. ( bugun icin 480 USD.) talebi gayet yerinde, Emekliler icin ise gelecek hukumet asil isi yapacaktir.
Onlar icin bir benchmark olussun yeter.
1975-2022 arası asgari ücret dolar karşılığı
https://geziplani.net/yillara-gore-asgari-ucret
Ülke 2008 den sonra tepe aşağı giderken asgari rampa çıkıp duruyor.Neyse herşeyin hayırlısı.
Bu arada 17-25 Aralık haftasındayız. Youtubeda birkaç videoya rastlamasam ben de unutmuştum. Özellikle bohçacının o dönemki ateşli lafları...nereden nereye...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Birileri ekranlarda yine başladı ; asgari ücreti beklemeden zamlar geliyor vb. yok 2. el araç piyasası coşmuş, yok konutlara bir tur daha zam geliyormuş falan.
Ahanda buraya yazıyorum. En geç mayıs ortasına kalmaz elinde aracı, krediyle aldığı evi olanlar yandım anam diye satacak adam ararlar. Nedenini yazamam. Sadece yaşayarak öğreneceksiniz. Ekranda pazarlanandan uzak duran, kendi çevresinde keşif yapanlar kazançlı çıkacaktır.
Yatırım tavsiyesi ve araç- konut tavsiyesi değildir.
Yer İmleri