Sayfa 6649/7020 İlkİlk ... 5649614965496599663966476648664966506651665966996749 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 53,185 - 53,192 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Warner Bros., Will Smith'in tenis efsaneleri Williams kardeslerin, kendilerini tenis sporuna kazandiran babalari Richard Williams'a hayat verdigi King Richard filminden yeni bir fragman yayinlandi.

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    Bette Davis, Paul Henreid ve Claude Rains’in basrollerini paylastigi romantik drama Ask Yolculari ( Now, Voyager - Perdutamente tua ), 22 Ekim 1942’de New York’ta gosterime girdi.
    e
    Selam iyi haftalar

Bu Bette Davis'in ismi çok geçti burada. Bir filmini izlemek şart oldu artık ki siyah beyaz filmlere bayılırım

Fransiz filozof ve yazar Jean-Paul Sartre, 22 Ekim 1964 tarihinde kazandigi aciklanan Nobel Edebiyat Odulunu, ' kendi kisisel ve nesnel gorusleri sebebiyle ' reddetti.

" Yazar kendisinin bir kuruma donusturulmesini reddetmelidir.
    Ödül almak bu kadar kötü mü anlamıyorum. Yaptığın güzel şeylerin takdir edilmesi sonuçta. Ama tabi saygı duyuyorum kararına

O gunden beri sanirim sevginin ne oldugunu da ogrendim: atilganca kendi duygulari ustune ‘abartmali’ iddialara girmek degil, karsisindakine ozenle davranmak, onun arzularina ve ritmine saygi gostermek; hicbir sey istememek, verileni kabul etmeyi ogrenmek ve bununla yetinmek; her armagani yasamin bir surprizi olarak kabul etmek; ayni armagani ve ayni surprizi iddiasizca, hic zorlanmaya basvurmadan, karsidakine de yapabilmek. Ozetle, yalin ozgurluk! Cezanne neden Sainte-Victoire Daginin her aninin ayri resmini yapmisti? Her anin isigi ayri bir armagandir da ondan. ” Gelecek Uzun Surer
    Gözlerim yaşardı okurken. Bu ne güzel bir tanımlama

“ Akli basinda olmanin odulleri cok fazla olmayabilir; ama neyin komik oldugunun bilinmesi onlardan birisidir. ”
    Ya bu da harika

Kanadali yazar Yann Martel, 22 Ekim 2002 tarihinde Pi'nin Yasami ( Life of Pi - Vita di Pi ) romaniyla The Man Booker Prize Odulunu kazandi.

Korkuya ilgili bir sey soylemem gerek. Yasamin tek gercek rakibidir. Yalnizca korku hayati yenebilir. Zeki, kalles bir dusmandir, bunu cok iyi biliyorum. Namussuzdur, hicbir kanuna ya da gelenege saygisi yoktur, merhamet nedir, bilmez. Bulmakta hic zorluk cekmedigi en zayif noktanizdan vurur sizi. Ise her zaman zihninizden baslar. Kendinizi sakin, guvenli ve mutlu hissettiginiz bir anda. Sonra ilimli bir kuskunun kiligina burunerek, tipki bir casus gibi beyninize suzulur. Kusku inanmayisla karsilasir ve inanmayis onu disariya atmaya calisir. Ama inanmayis az silahli bir askerdir. Kusku onu kolayca alt eder. Endiselenmeye baslarsiniz. Mantiginiz sizin icin mucadele eder. Guveninizi yeniden kazanirsiniz. Mantik en son teknolojik silahlarla donanmistir. Ama inanilmaz gibi gorunse de, ustun taktiklerle ve yadsinmaz zaferlere karsin, mantik tuzaga dusurulur. Kendinizi giderek zayif ve kararsiz hissedersiniz. Kuskunuz dehsete donusur. Korku kacinmaya, hatta unutmaya calistiginiz sozcuksuz bir karanliga donusurse, sizi bozguna ugratan dusmaninizla hic savasmamis oldugunuzdan, kendinizi korkunun yeni saldirilarina acmis olursunuz.
    Duyguların savaşını müthiş anlatmış. Adım adım

Bana göre korku varsa bir hata yapmışız demektir. Hatanın ne olduğunu bulup, kabul edip ve bir daha yapmamaya söz vererek yeniden başlamalı. O zaman gidiyor

Herhangi bir yerdeki herhangi bir insan, sadece bunu yapma firsati verildiginde, yuzlerce beklenmedik yetenek ve kapasitede cicek acacaktir.
    Hayatta en çok buna katılıyorum. Her insan bir cevher

Teşekkürler

Sayfa 6649/7020 İlkİlk ... 5649614965496599663966476648664966506651665966996749 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •