Sayfa 665/1024 İlkİlk ... 165565615655663664665666667675715765 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 5,313 - 5,320 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Aciklama kismina ihtiyactan borc yazarsaniz ivazsiz intikale girmez dolayisi ile olasi bir incelemede bir vergi cikmaz.
    Banka kayitlari esastir. Ben de 15 -20 yildir cuzdan kullanmiyorum.
    Bankaya el konulursa cuzdanli veya cuzdansiz fark etmez.
    Herkes banka ve kisi basi 100K mevduati sgorta guvencesi altindadir.
    Syg,
    Dudu abi cuzdan dedinde aklima cakma deri kapli kitap gibi yapraklari sayfalari olan cuzdanlari getirdin ey gidi gunler ey %106 orandanda bagladik %5 ten de ..yillat akip gidiyor.....bu arada ay sonu 3 ay baglamayi dusumuyodum ama maliye bakani ekonomi buyumeyi yuksek tutmak icin yeni paketler aciklayabiliriz deyince en fazla 50 gun baglamayi dusunuyorum .

%1500 repo ile bağladığımız günleri de hatırlayalım. Kısa ancak hatırda kalan günler.

3. Salı günü vadesi gelen mevduat için bugün alsancak ve hatay da şube şube oran sordum ; 250 üstü 32 gün için,
    odea ----- 14,85
    şekerbank --- '' sizin için 14,25 '' neden benim için ? çok mu yakışıklıyım dedim ve gülüştük.
    Qnb--------- 14,50
    Burgan ---- 14,85
    Anadolu---- 14,25 ( 15 veriyormuşsunuz, ben de isterim dedim '' Yok öyle şey '' dediler. Swapp ne kadar dedim ''Bizim tüm türkiyede banka olarak swap yapmadığımızı ilan ediyoruz '' dediler.

T bank ---- 14,90 İlk defa hesap açarsanız dediler.
    Isbc ------- 14,50 zorla konuşuyorlar. Git kardeşim bu sıcakta ne geziyorsun der gibi bakıyorlar.
    Fiba ------ 14,60

4.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    %1500 repo ile bağladığımız günleri de hatırlayalım. Kısa ancak hatırda kalan günler.
    %1500 ler, %7000 ler , neyse de normal faizlerin %70 lerde olduğu dönemde daha mutluyduk. Ben de bankaya yatıracak para yoktu. Lakin işsiz de hemen hemen yoktu. İyi - kötü herkes çalışıyor ve cebi para görüyordu. Bu kadar teknoloji ve lüks olmadığından insanlar arasında dialog daha iyiydi. Azıcık aşım, kaygusuz başım olayı.

5.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    2001 olayinda 1500 7000 oran 2-3 gunluk gorulmustu repoda sadece imf le anlasilmisti hemen dusmustu geri o arada %250 bono tahviller olmustu...normal mevduat orani baglamistim106 dan 3 aylik getiri %24 e yakin olmustu bagladigim en buyuk oran 106 ydi.

6.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    %1500 ler, %7000 ler , neyse de normal faizlerin %70 lerde olduğu dönemde daha mutluyduk. Ben de bankaya yatıracak para yoktu. Lakin işsiz de hemen hemen yoktu. İyi - kötü herkes çalışıyor ve cebi para görüyordu. Bu kadar teknoloji ve lüks olmadığından insanlar arasında dialog daha iyiydi. Azıcık aşım, kaygusuz başım olayı.
    Aslında o zamanki süreç devletin bilinçli olarak yarattığı bir sistemle mümkün oluyordu. tcmb olmayan parayı yaratıp hazineye borç veriyor , bu parayla da hazine memur maaşlarını ve devlet harcamalarını karşılıyordu. Yani devlet eliyle yüksek bir enflasyon ve onun tetiklediği sanal ve hormonlu bir büyüme yaratılıyordu. 2017 nin Ocak-Mayıs dönemi arasında yaratılan hormonlu büyümenin sistematik ve uzun dönemli bir haliydi, evet herkes iş bulabiliyordu ve çalışıyordu. Büyüyebiliyorduk ama gelişemediğimizin ve geri kaldığımızın da farkına varamıyorduk. Zira politikacılar büyümeyi gelişmek kalkınmak olarak halka sunuyorlardı, işsizlik o denli göze batmadığı için de halk bu algıyı yutuyordu.
    Ancak o dönem orada kaldı. O zaman sanayide hizmet sektöründe bakir, daha doymamış alanlar vardı, sistem büyümeye açtı. Aynısını şu anda tekrarlarsan hüsranın ötesinde tam bir çöküş olur.Refah kaybı ve fakirlik genele yayılır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Salı günü vadesi gelen mevduat için bugün alsancak ve hatay da şube şube oran sordum ; 250 üstü 32 gün için,
    odea ----- 14,85
    şekerbank --- '' sizin için 14,25 '' neden benim için ? çok mu yakışıklıyım dedim ve gülüştük.
    Qnb--------- 14,50
    Burgan ---- 14,85
    Anadolu---- 14,25 ( 15 veriyormuşsunuz, ben de isterim dedim '' Yok öyle şey '' dediler. Swapp ne kadar dedim ''Bizim tüm türkiyede banka olarak swap yapmadığımızı ilan ediyoruz '' dediler.

T bank ---- 14,90 İlk defa hesap açarsanız dediler.
    Isbc ------- 14,50 zorla konuşuyorlar. Git kardeşim bu sıcakta ne geziyorsun der gibi bakıyorlar.
    Fiba ------ 14,60

Burgan 14.85 iyiymiş. 100k için Burgan alsancak %14 verdi.Hiç standartları yok bunların... Sanırım yenileme ile yeni para farkı??

8.  Alıntı Originally Posted by fnaa1972 Yazıyı Oku
    geçmişte benim müşteri temsilcim paranın dönüş günü sabah mesai başlayınca hesabımda ki miktarı 'marifetli hesap'a aktarırdı. o hesaptan yapılan eft , miktar ne olursa olsun masrafsız olurdu. hala öyle mi bilmiyorum. kontrol edin bence.
    bugün merak ettim sordum.uzun süredir bu banka ile oranları düşük kaldığı için çalışmamıştım. bahsettiğim uygulamayı kaldırmışlar. eft limiti 100 k ancak müracaat halinde 200 e çıkarıyorlarmış.

Sayfa 665/1024 İlkİlk ... 165565615655663664665666667675715765 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •