Sayfa 667/1001 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,329 - 5,336 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bunlar yaşanan, tecrübeyle gözlemlenmiş olaylar.

Meşhur bir fon yönetim şirketi yetkilisi bunu TV'de söyledi, aşırı giriş fonların yapısını sarsıyor diye
    En yakın örnek GPG daha 1 ay önce fon pay sayımı sınırlıyorum dedi.
    2019 yılı Ağustos sonrası aşırı giriş yaşayan TCD'nin nasıl yalpaladığını gördük.
    Aynı şekilde EIB'nin çok daha iyi olan gidişinin gerilediğini gördük.
    Tüm bunları buranın eski müdavimleri bilirler.

Yani bu tespitler kafadan sallanmıyor eskilerin bizzat gözlemlediği olaylara dayanıyor.

Ha bu arada bizimki sadece bir uyarı.
    Yoksa isteyen istediğini yazar, istediğini alır satar, kimsenin bir şey demeye hakkı yok yazılanlara
    Yok yanlış anladınız beni, gerçekten bu konuda hiç bir bilgim yok. onu öğrenmek istiyorum. bir kaç sitede de sizlerin burada söylediklerinizle aynı anlamda söylediler. mesela OSD normal bir fon. şu son altı ayda ondaydım. 6 aylık veriyi analiz ederseniz. günlük getiri sıfıra yakın. ve birden bire ne olduysa değer kazandı. fona girene bakıyorsun az. fakat girilemiyor diye güzel reklamı oldu. ben normal düşüncemi yazarak. oradan yola çıkılarak. konuyu ayrıntılı mantığını çözmek istiyorum. yazdıklarımı o gözle okursanız. memnun olurum.başka bir şey değil yazdıklarım

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hayali şeyler konuşulmamıştır elbette, durumun nasıl bir şeyden kaynaklı olabileceğini açıklamaya , ifade etmeye çalıştım.
    Fon fazlaca konuşulup göze sokulunca günbegün getirileri takip ediliyor. Göze batmaya başlıyor her eksisi. Benim elimde 1 haftadır taşıdığım GMA ''leş gibi getirmiş, bozulmuş gibi geliyor'' ancak 1 haftalık getirisinin diğerlerinden/aynı kulvardakilerden farklı olmadığını görüyorum yüzdelere bakınca.
    Aylarca FİL likit fonu konuşuldu mevduat forumunda mesela , sonra artık bu bozdu berbat çok konuştuk ondan diye çıktı herkes. Oysa uzun periyotta hiç bir şey değişmemişti, hala da değişmedi, kategorisinde hala en çok getireni o.
    İnsanlar hayal mi görüyorlar bilmiyorum, 3-4 kişide duydum aynı söylemi. Konuşunca çöküyor diye. Ancak insanların genel eğilimi şu. 1 ayda %10 getiren fon 1 gün eksi %3 getirince bu bozdu mahvetti diyorlar. Açın hisselerin forum sayfasını 3 gün üstüste tavan yapan kağıt bir gün eksi 5% yapınca isyan edenlerle dolu. Bu insanlar hayal mi görüyor, hayır bu insan doğası.

İnsanların ''iyi'' ''bozdu'' ''Kötü'' vs. gibi lafları subjektif/nesnel belirsiz gözlemler.

Rakamlar, veriler doğruyu söyler. Tefaşta kim ne getirmiş yazıyor. Bozdu , konuşulunca batırdı denen fonların hiç birinde bir değişiklik görmedim. Ben yıllar önce tkf aldım. 50 kere süper, sonra ah bu bozdu, ah iyi dendi durdu. 5 yıllık vadede yine hepsinden iyi oldu.

Fonlar elbette düşer çıkar. Ancak çok konuşulduğu söylenen fonların aynı kategorideki diğer fonlardan farklı davranmaya başladığına ben rastlamadım, grafiklerde de böyle bir durum yok. Söylediğim bundan ibaret.
    Saygılar.
    FIL altı Aydır OSL den az getirisi var ve inatla. hatta GBL ve İST ten sonraya geliyor FİL. Ama şöyle dev bi çakallığı var FIL in pazartesileri çarpmaya çalışıyor.

3. sua nın getirisi hesaba 14 30 da mı geçiyor?

4.  Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    FIL altı Aydır OSL den az getirisi var ve inatla. hatta GBL ve İST ten sonraya geliyor FİL. Ama şöyle dev bi çakallığı var FIL in pazartesileri çarpmaya çalışıyor.
    Gerçekten onu ben de farkettim. Tesadüf olamayacak kadar tuhaf. Her gün aynı, ama ptesi üç katı yerine hep iki bucuk katı getiri geliyor. Bariz bir kötü niyet, bir şey var.
    Bu arada bahsettiğiniz fonlar kısa vadeli borçlanma, fil ise para piyasası fonu. Mukayese doğru olmaz.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5. Günaydın,
    tcd %1,58...
    sabreden kazandı gibi.
    umarım yakın zamanda elinde olanlar satmamıştır
    bol kazançlar...

6.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Günaydın,
    tcd %1,58...
    sabreden kazandı gibi.
    umarım yakın zamanda elinde olanlar satmamıştır
    bol kazançlar...
    Hiç sorma 10 gün önce sattım 10 günden beri hep artıda ve 10k kardan olduk iyimi.

7. Sarı kız iyi duruyor bu aralar ..artık arada yazacagim ..herkese bol kazanclar

8. Bakıyorum da Myfinans ve bazı arkadaşlar haricinde diğer eski arkadaşlar topiğe uğramıyorlar. Webster, Mustafa, News, jmk ve diğerleri ne yapıyorlar acaba? İnşallah sağlık ve huzur içindedirler.

Sayfa 667/1001 İlkİlk ... 167567617657665666667668669677717767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •