Benim kaynana cok daha enterasan seyler yapiyor.
Bana diyor damat hesaptan 2000tl cek sonra o parayi getiriyorum ve diyor ki bu 1000tl yi torunlara gonder su 1000tl yi de akrabaya gonder zor durumdalarmis, bende diyorum ki bole nakit ile degil de senin hesaptan direk havale yada eft yapabiliriz niye bana nakit cektirdin yapmak istedigini soylesen senin is iki dakikalik is... simdi ben nakit cektim ve bu nakiti tekrar banka atm sine begendirmek ve sonra atm den havale ile ugrasmam gerekecek sunu bana soylesen evde telefon ile islem yapip kolayca hallederdik dedim..
sizde 5000tl gibi bir meblayi atm den yatirmak gibi riskli bir ise girismissiniz, elbette pandemi donemi ve bankaya ulasamama yada belki nakit elinizde oldugunu bunu tasimak istememis olabilirsiniz
ama riskli oluyor..
ozellikle atm bazi paralari tanimaz ise cevirip durursunuz atm giris kisminda
saygilarimla
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
bitcoin 60000 den 40000 e sonra tekrar 60000 gittikten sonra 2023 te tee 1000 e kadar duser.teknık olarak .calınması bedava...
Kur farkı vergisi türbülansı artırır
Dolar mevduatına kur farkı vergisi önerisini yorumlayan Ufuk Söylemez, “Faizi sebep olarak gören zihniyetin bakış açısı bu. Böyle müdahaleci fikirler ekonomik buhranı daha da artırır†dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...tirir-6424547/
şapkadan yine tavşan çıkarmışlar...
bazı yıllar ( akıllıca poltikaların izelendiği zamanlar ,diyelim) döviz eksi yapıyor , onun zararını karşılayacak mısınız ?
geçen sene 560 tl'den altın alanların zararını kim karşılayacak...
abuk sabuk fiyatlardan devletin/darphanenin altınını alanların zararı ne olacak ?
eksi faiz inadının sonucu
eksi döviz rezervi ,
emanetteki , satılmış altınlar...
inandırcı olamayan enflasyon rakamları ile nereye gidilebilir ki ?
silme iktidar partisine oy veren yerlerde vatandaş TL'ye güvenmiyor döviz ve altına yatırım yapıyor ,
harman kalkıyor , çiftçi parasını hemen dövize -altına yatıryor...
çalışan maaşını alıyor parasını hemen dövize -altına yatıryor...
tüccar-sanayici ticaret yapıyor ,üretiyor hep maliyetini karını dövize göre endeksliyor...
bu şekildeki alışkanlıklar kimin sayesinde oldu ?
sahi muhalefet nerede ,
hani bir teori yumurtlanmışı , yerli ve milli paralarla uluslararası ticaret yapılacaktı...
hatta çin ,rusya, iran , azerbayca ile güya anlaşmalar yapılmıştı ?
neden bu konuyu gündeme getirmiyorlar...
sizden Reisin ne kadar şanslı olduğunu ispatlamanızı değil ,
hamaset yapmanızı değil ,
lak lak üretmenizi değil adam gibi muhalefet yapmanızı bekliyoruz...
bu berbat ortamda bile oy oranları NANAY...
muhalefet medyası da milleti kandırmaya çalışıyor...
Yer İmleri