Sayfa 669/2511 İlkİlk ... 16956961965966766866967067167971976911691669 ... SonSon
Arama sonucu : 20084 madde; 5,345 - 5,352 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    ABD'de enflasyon yükseldiği zaman ,Fed bir aksiyon almasa bile,piyasada işlem gören uzun vadeli tahvillerin faizi artar,avrupa ve japonya başta olmak üzere özellikle negatif faiz veren ülkelerden ABD tahvillerine talep olacağı için dolar endeksinin artması beklenir,bu da gelişmekte olan ülkelerde "carry trade" pozisyonlarının en azından bir kısmının kapatılması sonucunu doğurur.
    Şu anda ABD borsalarında çok büyük bir balon oluştuğu için fiyat/kazanç oranları göklere çıkmış durumda,yani temettü verimleri çok düşmüş durumda,eğer tahvillerin getirisi(garantili olarak),beklenen temettü kazancının üzerine çıkarsa ABD borsalarına satış getirmesi beklenir,bu da tüm dünya borsalarına olumsuz yansır.
    Bu nedenle ABD 10 ve 30 yıllık Hazine tahvillerinin nasıl hareket ettiğini dikkatle izlemek gerekiyor.

U.S. 10 Year Treasury US10Y:U.S.

Yield | 7:32 AM EST
    1.252%quote price arrow up+0.052

Enflasyon beklentilerine paralel," benchmark " ABD tahvillerinin faizleri hızlı bir tırmanışta.ABD 10 yıllık tahvilleri şu anda %1.252'ye yükselirken 30 yıllık tahviller de %2.056'ya yükselmiş durumda.

Bakır fiyatları:

https://tradingeconomics.com/commodity/copper

LME copper futures rose to $3.84 per pound for the first time since September 2012,
    Son düzenleme : deniz43; 16-02-2021 saat: 15:57.

2.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Dünya da faizler eksi iken en yüksek faiz veren sadece üç ülkeden biriyiz
    3 değil...

bir çok insan bu gibi ülkeleri nüfusları çok az olduğu için adeta devlet olarak kabul etmiyor hatta adil düzen için bizi beklediğini sanıyor
    malesef kişi başına düşen gelirde bizi geçiyorlar
    https://www.mahfiegilmez.com/2021/02...-ne-zaman.html
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

4. Deniz hocam, gelinen son döviz fiatları sizin içinde sürpriz oldumu ? Şahsen ben hiç ihtimal vermiyordum ve 7.4 den dolar maliyetlendim. Konut dahil tüm emtia ve gıda enflasyonu yaşarken dövizde ki bu anomali nedir? Sadece Gelişmiş ülkelrin devasa para basması ile açıklanır mı ? Altın bunu hiç satın almadı mesela. Bu sevilerden dövizin tamamı ile altına dönülür mü? Daha önce 1/3 pozisyonum var.
    Böyle bir dönemi daha önce yaşamış mıydınız ? Buhran mı, kriz mi ? Fed ve gelişmiş merkez bankaları girdiği her krizi böyle mi aşacak? Bu durumda ne kadar embesil batık şirket varsa onlarda bu sistemde yaşayacaklar demek değil midir ?
    Sayın hocam, dövizin geldiği seviye itibariyle ülkenin borçlarını ödeyecek tek damarı olan ihracatçı kıvranmayacak mı ? Kıvranan ihracatçı , artan yurt içi ve dışı enflasyon rakamları ile nasıl baş edecek bu kurlarla ?
    Merkez Bankası İMF veya Londra piyasa yapıcıları ile , ben senin soktuğun dövizi almayacağım demiş olabilir mi ? ABD 10 yıllıklar baş atmışken yukarı ,halen döviz dövizi geldiği be seviyeden (2018 de ağustosta bile 7.4 görmüştü dolar) almamasının nasıl bir izahı olabilir ?
    Sizce ülkenin bir ödemeler dengesi krizi veya moratoryum riskini geride bıraktı, yani en kötü görüldü diyebilir miyiz?
    Bu ortamda alınacak bir erken seçim ortamını bu maliye ile kaldırabir miyiz.
    Şu anda anladığım kadar , öyle bir süper Merkez bankası başkanı geldi ki, piyasalara ne isterse verecek anlayışı var..Bunun tek başın yeterli olmayacağını defalarca yazdınız, fakat tek başına yeter anlayışı var.
    Bu düşük döviz kuru - yüksek faiz ile nasıl bir büyüme bekliyorlar ve büyümesi olmayan ülke bu borçları nasıl çevirecek ? Mr Robin bile dedi ki , Adil kur 7.5 dur? Bu kur yoksa büyüme de yok !
    Düşünmüyorlar mı ? Merkezin nasıl bir oyun teorisi vardır sizce ? Yabancıların nasıl bir oyun teorisi ?
    Son düzenleme : Ayan; 16-02-2021 saat: 21:07.

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Deniz hocam, gelinen son döviz fiatları sizin içinde sürpriz oldumu ? Şahsen ben hiç ihtimal vermiyordum ve 7.4 den dolar maliyetlendim. Konut dahil tüm emtia ve gıda enflasyonu yaşarken dövizde ki bu anomali nedir? Sadece Gelişmiş ülkelrin devasa para basması ile açıklanır mı ? Altın bunu hiç satın almadı mesela. Bu sevilerden dövizin tamamı ile altına dönülür mü? Daha önce 1/3 pozisyonum var.
    Böyle bir dönemi daha önce yaşamış mıydınız ? Buhran mı, kriz mi ? Fed ve gelişmiş merkez bankaları girdiği her krizi böyle mi aşacak? Bu durumda ne kadar embesil batık şirket varsa onlarda bu sistemde yaşayacaklar demek değil midir ?
    Sayın hocam, dövizin geldiği seviye itibariyle ülkenin borçlarını ödeyecek tek damarı olan ihracatçı kıvranmayacak mı ? Kıvranan ihracatçı , artan yurt içi ve dışı enflasyon rakamları ile nasıl baş edecek bu kurlarla ?
    Merkez Bankası İMF veya Londra piyasa yapıcıları ile , ben senin soktuğun dövizi almayacağım demiş olabilir mi ? ABD 10 yıllıklar baş atmışken yukarı ,halen döviz dövizi geldiği be seviyeden (2018 de ağustosta bile 7.4 görmüştü dolar) almamasının nasıl bir izahı olabilir ?
    Sizce ülkenin bir ödemeler dengesi krizi veya moratoryum riskini geride bıraktı, yani en kötü görüldü diyebilir miyiz?
    Bu ortamda alınacak bir erken seçim ortamını bu maliye ile kaldırabir miyiz.
    Şu anda anladığım kadar , öyle bir süper Merkez bankası başkanı geldi ki, piyasalara ne isterse verecek anlayışı var..Bunun tek başın yeterli olmayacağını defalarca yazdınız, fakat tek başına yeter anlayışı var.
    Bu düşük döviz kuru - yüksek faiz ile nasıl bir büyüme bekliyorlar ve büyümesi olmayan ülke bu borçları nasıl çevirecek ? Mr Robin bile dedi ki , Adil kur 7.5 dur? Bu kur yoksa büyüme de yok !
    Düşünmüyorlar mı ? Merkezin nasıl bir oyun teorisi vardır sizce ? Yabancıların nasıl bir oyun teorisi ?
    -Sürpriz oldu.Çünkü döviz fiyatlarında bu düşüşün rasyonelitesi yok,Türkiye ekonomisinin makroekonomik dengelerine uyumsuz.Türkiye yıllık 184 milyar dolar dış borç ödemesi yaparken kabaca 40 milyar dolar cari açığı da finanse etmek zorunda olan ,swaplar hariç net döviz rezervi (-)59.5 milyar dolar olan kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin 5 kademe altına kadar düşürülmüş bir ekonomiye sahip.ENAG'ın yıllıklandırılmış enflasyonu %48.2 iken parasının bu kadar değerlenmesinin mantığı yok.
    Sıcak paranın swap yolu ile girişi ile bu durumun gerçekleştiği konuşuluyor ama diğer taraftan çıkışlar da olduğu için durumu tam izah etmiyor.Şu anda burası sisli,puslu.İleriki yıllarda nasıl olup da döviz fiyatlarında bu düşüşün olabildiğini öğreniriz.
    Ama sürdürülebilirliği bu seviyelerde kalabilmesi mümkün değil.Asgari ücret yılbaşında %21.56 arttı,TUİK rakamlarına göre bile,yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %26,16 arttı.Bu maliyet artışı,imalat sanayinde %28.42,dayanıklı tüketim mallarında %29.87.Geçen yıl pandemi nedeniyle en çok ihracat yaptığımız avrupa pazarının küçülmesine ve arap ülkelerinin ihracat ürünlerimize boykot uygulamasına rağmen ihracatçımız döviz kurlarının da desteğiyle ayakta kalmıştı.Şimdi bir yandan üretim maliyetlerinde büyük artış varken bir yandan da döviz kurlarındaki düşüş ihracat yapan sektörleri vuracaktır.Bir darbe de ,düşen döviz kurlarıyla pahalı kalıp diğer ülkeler ile rekabet gücü azalacak olan,zaten can çekişmekte olan turizm sektörüne olacaktır.

-Ama döviz kurlarının bu seviyede kalabileceğini düşünmüyorum.Sıcak para hızla girer hızla çıkar.ABD ile aramızda S-400,halkbank gibi konularla aradaki tansiyonun yükselmesi ile sıcak para kaçabileceği gibi,bu durum olmasa bile, önümüzdeki 3-4 ay içinde ABD'de enflasyondaki yükselişe korele tahvil faizlerinin yükselmesiyle,gelişmekte olan ülkelerdeki "carry trade" paralarının çözülmesiyle,en geç Haziran ayı sonuna kadar dolar kurunun yeniden kendini 8 TL üzerine atacağını öngörüyorum.

-Türkiye ekonomisine henüz "en kötü" görülmüş değil,ekonomimiz her türlü riske açık.

-Merkez Bankasının bir oyun planı olduğunu zannetmiyorum,sadece "günü kurtarmaya yönelik" taktik hareketlerle sorunları daha da büyüterek ötelemeye çalışıyor.Esasen bu krizden sadece merkez bankasının politikaları ile çıkmak mümkün değil.Yapısal reformları da içeren ,çok kapsamlı bir üretim,istihdam, yatırım stratejilerini kapsayan para politikası ve mali politikalarla desteklenen bir ekonomik program ortaya koymak gerekir.Kasım başında bu yönde piyasaya mesajlar verildi ama şu ana kadar hiç bir şey yapılmadı,yapılacağını da zannetmiyorum.Birkaç yüzeysel değişikliği muhtemelen allayıp pullayıp "büyük reformlar" olarak piyasalara yedirmeye çalışacaklar.

6. Bu arada müjdeyi de öğrendik.
    Rehinelerin kurtarılması imiş. Oda gerçekleşmedi maalesef.
    Herkes ekonomi ve reformlar ile ilgili sanmıştı.
    Bu arada ABD tahvillerinin yükselmesi ciddi risk.
    Yakından izlenmeli.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    U.S. 10 Year Treasury US10Y:U.S.

Yield | 7:32 AM EST
    1.252%quote price arrow up+0.052

Enflasyon beklentilerine paralel," benchmark " ABD tahvillerinin faizleri hızlı bir tırmanışta.ABD 10 yıllık tahvilleri şu anda %1.252'ye yükselirken 30 yıllık tahviller de %2.056'ya yükselmiş durumda.

Bakır fiyatları:

https://tradingeconomics.com/commodity/copper

LME copper futures rose to $3.84 per pound for the first time since September 2012,
    Saat 5.55 itibariye:

U.S. 10 Year Treasury US10Y:U.S.%1.294

U.S. 30 Year Treasury US10Y:U.S.%2.072
    Son düzenleme : deniz43; 17-02-2021 saat: 06:53.

8.  Alıntı Originally Posted by rasit Yazıyı Oku
    Bu arada müjdeyi de öğrendik.
    Rehinelerin kurtarılması imiş. Oda gerçekleşmedi maalesef.
    Herkes ekonomi ve reformlar ile ilgili sanmıştı.
    Bu arada ABD tahvillerinin yükselmesi ciddi risk.
    Yakından izlenmeli.
    Tahvilde bullard etkisi.. aslında iyi çocuk ama bazen ağzının ayarı kaçıyor 🙂
    ytd..

Sayfa 669/2511 İlkİlk ... 16956961965966766866967067167971976911691669 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •