Oglim DÜK olamadın gitti.. Kırsana 21,90 nı ....
Bu kadar millet kaldırmış bekliyor..... Sende kaldır...
ytd.
Oglim DÜK olamadın gitti.. Kırsana 21,90 nı ....
Bu kadar millet kaldırmış bekliyor..... Sende kaldır...
ytd.
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...
Genel Kurul için KAP düştü
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1136792
08.05.2023 de GK tarihi.
Gündem Maddeleri
1 - Açılış, toplantı başkanı, oy toplama memuru ve tutanak yazmanının belirlenmesi
2 - Toplantı sonunda tutanakların imzalanması için toplantı başkanlığına yetki verilmesi
3 - 2022 yılı faaliyet ve hesapları hakkında, Yönetim Kurulunun faaliyet raporunun, ve bağımsız denetim kuruluşu Kavram Bağımsız Denetim ve Danışmanlık Anonim Şirketi'nin Bağımsız Denetim Raporu özetinin ve 2022 yılı Bilanço ve Gelir Tablosunun okunması ile Yönetim Kurulunun faaliyet raporunun ve 2022 yılı Bilanço ve Gelir Tablosunun müzakeresi ve tasdiki
4 - Şirketin 2022 yılı faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu Üyelerinin ayrı ayrı ibra edilmeleri
5 - Yönetim Kurulu'nun, 2022 yılı kârının dağıtılmaması konusundaki önerisinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi
6 - Kurumsal Yönetim Tebliği gereğince Yönetim Kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticilere yıl içinde yapılan ödemeler hakkında genel kurula bilgi verilmesi
7 - Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı, ikramiye ve prim gibi hakların belirlenmesi
8 - Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri ve Türk Ticaret Kanunu gereği, Denetimden Sorumlu Komite'nin önerisi üzerine, Yönetim Kurulu tarafından genel kuruluna sunulan Bağımsız Denetim Kuruluşu seçimi
9 - Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereği, Şirketin 3. kişiler lehine vermiş oldukları teminat, rehin ve ipotekler ve elde etmiş oldukları gelir veya menfaatler konusunda Genel Kurul'a bilgi verilmesi
10 - Şirketin sosyal yardım amacıyla vakıf ve derneklere 2022 yılında yaptığı bağış ve yardımlar hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi ve 2023 yılında yapılacak bağışlar için üst sınır belirlenmesi
11 - 2022 yılı içerisinde yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerine, Yönetim Kurulu Üyelerine, üst düzey yöneticilerine ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhrî yakınlarına; şirket veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek nitelikte işlem yapabilmeleri, rekabet edebilmeleri ve/veya şirketin veya bağlı ortaklıklarının işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi, bizzat veya başkaları adına yapmaları ve bu nevi ticari işleri yapan şirketlere sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla girebilmeleri hususunda gerçekleştirilen işlemler hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi ve Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddeleri uyarınca Yönetim Kurulu üyelerine yetki verilmesi
12 - Dilek ve temennilerin sunulması ve kapanış
En çok 12.maddeyi merak ediyorum
ytd.
YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...
Alkışlarla mı yaşıyorsun? Olm GK KAP atıyorsunuz -3,66 düşüyorsun.. Ne boş beleşsin anlamıyorum... Biz DÜK ol diyoruz sen CÜK oluyorsun.
ytd.
Bu tip yazılım şirketlerinde ( brütkar marjı yüksek olan , satışlarına oranla çok yüksek pazarlama ve arge parası harcayan ) F/K ve P/D ye bakmak yanıltıcı olabilir ..
Ama mesela F/S ye bakılabilir Ve özellikle Yüksek enflasyonun olduğu bir ortamda;
Benzeri şirketler dünyada ortalama 10-15 arası bir oranla ile fiyatlanır F/S leri.
Anlık F/S dışında ; Prospektif Piyasa Değeri/Yıllık Satışlar oranı yani F/S ne olabilir diye hesaplanabilir; basit matematik hesabıyla enflasyonu hesap ederek.
Sahi ya Spek Bey Prospektif F/S sence nedir şu an , yıl sonu satışlarına göre ( enfalsyonu da katarak hesapla) ve de yüksek enflasyonun bitecceği 2025 yılına göre( olası , olabilecek ciroda reel büyümeyi de hesaba katarak hesapla bi zahmet prospektif F/Syi) ?
Ama dikkat et ,prospektif F/K demedim , Prospektif F/S dedim.
her gün paylaşıyorum gerçi enflasyon hesaplarını twitterda , ordan bakıp enflasyonu da katarak Prospektif F/S'si nedir diye bulabilrsin Spek Bey. Hadi sana kolay gelsin.2025 yılında görüşmek üzere . Şöyle bi uğrayayım dedim bu sayfaya bu sokağa.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Son düzenleme : lionnes1; 12-04-2023 saat: 21:36.
https://twitter.com/amonslayer00/sta...38942433402880
2025 yılına yani yüksek enflasyonun biteceği yıla kadar her gün aynı twettleri paylaşacağım. ( eğer hızlı çıkarırsan, o ççıkardığın o süreçte bi şey paylaşmam , söz sana)
Sana tavsiyem Spek Bey, Prospektif F/S'ye odaklan...
https://www.hizliresim.com/ra1zg4c
Çok yüksek brüt kar marjı olmasına rağmen, satışlara oranla çok yüksek arge ve pazarlamaya para harcayan bir şirketin, net kar ve faaliyet karı kalmıyorsa, normal F/K yi geçtim Prospektif F/K ya bile bakıp hesap edilemez. Kafalar karışır. Sen iyisi Prospektif F/S ye odaklan 2025 yılına kadar. Sahi ya Sasa ve hekts burdan 5 sene sonrasını satın alıyor .. ee üstelik Sasa hekts kront üçünüzde aynı borsada , borsa istanbulda işlem görüyorsunuz .. biriniz Kenya da, diğeriniz Yeni zelanda da değil, hepiniz aynı borsada alınıp satılıyorsunuz, aynı borsada işlem görüyorsunuz.
Sen Prospektif F/S bakıp , burdan 1,5 sene sonrasını satın alabilirsmisin ? Sasa ve hekts gibi 5 sene demedim sana , 1,5 sene cik dedim sana.
Neyse bu sayfaya , sokağa , 2025 yılında tekrar gelirim şunun şurasında 1,5 senecik kaldı zaten.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Son düzenleme : lionnes1; 13-04-2023 saat: 12:15.
Bu sokakta da kalmaya karar verdim 2025 yılına kadar . Spek Bey moralim çok bozuk . Neyse.
Çok yüksek brüt kar marjı olmasına rağmen, satışlara oranla çok yüksek arge ve pazarlamaya para harcayan bir şirketin, net kar ve faaliyet karı kalmıyorsa, normal F/K yi geçtim Prospektif F/K ya bile bakıp hesap edilemez. Kafalr karışır. Örnek bu tip şirketlerde mesela çok yüksek F/K ile fiyatlanma varsa bile aslında arge ve pazarlmaya çok yüksek para harcanması sebebiyle çok düşüktür arka planda F/K ları. Neyse.
Konumuza dönelim Spek Bey. Cyberark benzer işi yapıyor . Tarihsel F/S bakalım Cyberarkın. Ortalama P/E yani türkçesi F/S oranı 10-15 arası .2015 yılında bi ara 20 leri görmüş F/S.
https://www.hizliresim.com/mnt4e4c
https://www.macrotrends.net/stocks/c...re/price-sales
Aynı şekilde Cyberark ta Kron gibi çok yüksek brüt kar ile çalışmasına rağmen çok yüksek pazarlma ve arge yatırımları yaptığı için F/K ya bakalım tarihsel olarak nasıl dengesiz ve oynama yapıyor.
Hatta öyleki son dönemlerde pazarlama ve argeye yani yatırımlara ayırdığı toplam para , yaptığı ciroyu bile geçtiği için , diğer deyişle yaptığı cirodan daha fazla yatırım yaptığı için , net kar yapamıyor bu sebeble son dönem F/K ları sıfır olarak çıkıyor.
https://www.hizliresim.com/74a0olu
https://www.macrotrends.net/stocks/c...tware/pe-ratio
Sonuç olarak bu sebeble diyorum işte sana Spek Bey, Prospektif F/S'ye bak diye.
Mesela 2025 te enfalsyonu da katarak ciroya ( 2025 te her mal ve hizmet son 4 senede 10 kat arttı diyeceğiz https://twitter.com/amonslayer00/sta...31727328296961 +üstüne olası, olabilecek reel büyümeyi de katarak ciroya ( PAM+DDM+DSP+AAA+NPM) ŞU andan bakarak 2025 yılı için , şu anki Prospektif F/S oranı senin için nedir Spek Bey ?
çok bilmek isterdim açıkçası ..
Son düzenleme : lionnes1; 14-04-2023 saat: 00:07.
Sahi ya 109 dan kim aldı bu hisseyi ? yıllık enlasyonun yüzde 50-60 olduğu bir ortamda o 109 un maliyet aradan geçen 4 ayda 130 lira oldu. Yani o alan kişi veya kurumların maliyeti 130 lira şu an , 8 ay daha geçtiğinde yani toplamda 12 ay geçtiğinde, o 109 lira maliyet , yıllık yüzde 50-60 arası enflasyon sebebiyle 175 lira olacak.
2024 yılında beklentim yüzde 30 enflasyon olması . Ve o 175 lira maliyet, 2024 yılı sonunda yüzde 30 artarak , 227 lira olacak. 2022 yılının sonunda 109 liradan alanın maliyeti , 2024 yılı sonunda 227 lira ile eşdeğer .
Mesela, Her kim veya kimler aldıysa 109 liradan 2022 sonunda , 2024 yılı sonunda 227 liradan satmak isteseler bile anca kendilerini enfasyona karşı korumuş olacaklar, reel kazançları olmayacak 227 liradan sattıklarında. "2 sene bekleyip 227 liradan satmak için mi aldınız bu hissleleri üstelik yüksek enflasyonun tam ortasında " diye herkesin kafasında soru işareti olaşacak bunlara karşı ve de bu ne perhiz bu ne lahana turşusu denilecek.
Not: yukardaki hesaplamalar bedelsiz öncesi hisse fiyatına göredir.
Neyse Prospektif diyorduk , prospektifte kalmıştık... artık bu kelimeyi benden 2025 yılına, yüksek enflasyonun biteceği yıla kadar duyacaksın Spek Bey.
Son düzenleme : lionnes1; 14-04-2023 saat: 01:53.
Borsada yatırımcı 4,5 milyonu olmuş.
Borsada yatırımcı sayısında yeni rekor seviye kaydedildi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...u-asti-2071213
Arz az ( sadece 480 hisse borsada işlem görüyor )
Talep fazla( milyonlarca yeni yatırımcı )
#smrtg #kront #kontr #sasa #HEKTS
https://twitter.com/amonslayer00/sta...89404350304256
5 ay önceki bu tweetimi hatırladın mı Spek Bey?
İster istemez , ister bilanço çok kötü isterse çok iyi olsun küçük yatırımcı gelecek hisseye çünkü arz az ( borsada işlem gören hisse senedi) talep fazla (milyonlarca yatırımcı) .Ve bu isöylediğim sadece bu hisse için değil borsada işlem gören her hisse için geçerli. Sebebi istatististik... dört buçuk milyon yatırımcı bölü 500 civarı borsa hissesi = her hisseye 9 bin yatırımcı düşer. Bu 9 bin yatırımcının hepsi gelmeyebilir ama mutlaka birileri gelecektir istatistik olarak.
Son düzenleme : lionnes1; 14-04-2023 saat: 10:50.
Yer İmleri