Sayfa 67/538 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon
Arama sonucu : 4298 madde; 529 - 536 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1. Cuma günü ereğlileri satıp tek kağıt bunu yapmıştım şimdilik iyi gidiyor,bu çeyrek bilançoya kadar tutayım umduğum gibi giderse eregliye tekrar geçerim diyordum,iki gündür hızlı yüksek takipçili hesapların gireceği yazılıyor inş öyle bişey olmaz,kendi akışında gider

2.  Alıntı Originally Posted by White Knight Yazıyı Oku
    Aşağıdaki sitede yer alan bilgilere göre 24 MW jeotermal santrallerin yaklaşık üretim kapasitesi 180.000.000 kwh/yıl.

https://www.enerjiatlasi.com/jeotermal/

Aşağıdaki bilgilere göre jeotermal enerjiye dayalı devlet desteği kilovatsat başına ortalama 10,5 cent.

"YEKDEM güncellemesinde, jeotermal enerjiye dayalı devlet desteği kilovatsat başına 9,5 -11,5 cent arasında ortalamada 10,5 cent olarak belirlendi ve destek mekanizması uygulama süresi 10 yıldan 15 yıla çıkarıldı."

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/yek...la%20çıkarıldı.

Şirket stratejik büyüme alanı olarak enerji sektörünü seçtiğine göre bu alanda başka yatırımlar da yapması muhtemel. Tabii ki bu yatırımın ve muhtemel diğer yatırımların maliyetinin ne olacağı, hangi finansman yöntemiyle yapılacağı, ne kadar sürede tamamlanacağı, tam kapasite çalışıp çalışmayacağı ve net kâra ne kadar yansıyacağı önemli.

"Mevcut GES'lerimiz ile yılda 15 milyon kWh olan elektrik üretimimizi Horsunlu Jeo Termal santral birinci faz yatırımlarımızın tamamlanmasının ardından eklenecek tahmini 45 milyon kWh üretim ile toplam 60 milyon kWh'a ulaştırmayı ve tüketimizin tamamını kendi santrallerimizden sağlayacak seviyeye gelmeyi hedefliyoruz.

Horsunlu Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su ruhsat sahasında bulunan iki adet üretim kuyusunun yanısıra yapılacak ilave yatırım çalışmaları sonrasında, sözkonusu elektrik üretim kapasitemizin önemli oranda yükselmesini ve stratejik büyüme alanı olarak seçtiğimiz enerji sektöründe, yenilenebilir kaynaklar açısından çeşitlendirilmiş, güçlü bir portföye ulaşmayı hedeflemekteyiz."

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1151551
    Sn. Orhan Timurhan dünkü programda 1. faz jeotermal yatırımı sonrası JES elektrik üretiminin yaklaşık 200.000.000 kwh/yıl olacağını belirtti. Buna göre kendi çapımda biraz hesap yaptım. Hesaplamada hatalar olabilir. YEKDEM kapsamında satış şartlarını bilmediğimden tahminlerim de yanlış olabilir .

Şirketin ihtiyacı 45.000.000 kwh/yıl. Mevcut GES’lerle karşılanan ihtiyaç 15.000.000 kwh/yıl. 1. faz JES tamamlandığında ihtiyaç fazlası üretim 170.000.000 kwh/yıl. Tam kapasite üretim yapılıp hepsinin satılması durumunda yıllık gelire katkı: 170.000.000 x 10,5 cent = 17.850.000 USD. Bu gelirin ne kadarının net kâra yansıyacağı, tam kapasite üretim ve satış yapılıp yapılamayacağı, sonraki olası fazların üretim kapasitesinin ne olacağı önemli tabii ki.

3. Bu şirket yenilenebilir enerji alanını stratejik büyüme alanı seçti...bu büyüme sadece jesler ile sınırlı olmayacak..fırsat gördükleri tüm yenilenebilir enerji alanlarına yatırım yapacaklardır..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. Kocaer hem kar marjı yüksek bir sanayii şirketine hem de enerji şirketine evriliyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Kocaer hem kar marjı yüksek bir sanayii şirketine hem de enerji şirketine evriliyor...
    arkadaşlar bunu söylerken bir şey eklemeyi unuttum...malum yenilenebilir enerjinin her dalında iddialı olacak kocaer....ilk etapta jes yatırımı ile işe başlayacak...jeotermik santrallerinin kurulurken bir çoğunun yanında tarım arazisi de olur...termal su ile seracılık da yapılabiliyor...buda önemli bir beklentidir...geçen günlerde alarkonun jeotermal seracılık işine gireceği haberleri çıkınca alarko tavanlar yaptı... işte bu beklenti bizde de olabilir (henüz şirketten sorarak teyit edemedik)

jeotermal sahasında çıkacak mineralli su ile de soda üretilme ihtimali yüksektir...bunun da ciddi bir ticari değeri var...

yani kocaer hem enerji işine giriyor hem de dolaylı yönden gıda ve tarım işi de beraberinde gelebilir...şu anda sadece gelebilir diyorum çünkü henüz tam anlamı ile netlik oluşmadı...

6. kocaeri alırken bonus olarak enerji şirketini ve belki de tarım ve içecek şirketini satın almış oluyorsunuz...bence oldukça güzel bir şey...temelcilerin pörföyünde muhakak bir miktar olması gerektiğine inandığım bir hissedir...

7.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    kocaeri alırken bonus olarak enerji şirketini ve belki de tarım ve içecek şirketini satın almış oluyorsunuz...bence oldukça güzel bir şey...temelcilerin pörföyünde muhakak bir miktar olması gerektiğine inandığım bir hissedir...
    Kocaer in yatırım planladığı Horsunlu-Ortakçı köyü(Kuyucak/Aydın) civarında baya jeotermal tesis var. Ortakçı köyü Aydın'ın Buharkent ilçesine bağlı. Adının hakkını veren bir ilçe

Aydın-Denizli karayolundan geçerseniz buharları ve baya uzun metalik boruları görebilirsiniz.

Bu bölgede verimli tarım arazileri mevcut. Yolun sol tarafında genelde zeytin, incir ve narenciye bahçeleri, sağ tarafında ekili araziler çoktur.
    Halk aktif olarak tarımla uğraşıyor. Ama büyük kurumsal şirketleri arazisi kiralayıp, tarım yaptığını duymadım.
    Memlekete gittiğimde unutmazsam araştırayım. Negatif olmak istemem ama tarım kısmı kocaer in planlarında olmayabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    Kocaer in yatırım planladığı Horsunlu-Ortakçı köyü(Kuyucak/Aydın) civarında baya jeotermal tesis var. Ortakçı köyü Aydın'ın Buharkent ilçesine bağlı. Adının hakkını veren bir ilçe

Aydın-Denizli karayolundan geçerseniz buharları ve baya uzun metalik boruları görebilirsiniz.

Bu bölgede verimli tarım arazileri mevcut. Yolun sol tarafında genelde zeytin, incir ve narenciye bahçeleri, sağ tarafında ekili araziler çoktur.
    Halk aktif olarak tarımla uğraşıyor. Ama büyük kurumsal şirketleri arazisi kiralayıp, tarım yaptığını duymadım.
    Memlekete gittiğimde unutmazsam araştırayım. Negatif olmak istemem ama tarım kısmı kocaer in planlarında olmayabilir.

bazen hayat hiç beklemediğiniz şeyleri önünüze koyuyor ve siz de bir bakmışsınız ki o yolda ilerliyorsunuz...ALLAH yürü ya kulum dedikten sonra her şey çok kolayı oluveriyor...normal şartlarda kocaer şirketi ihtiyacı olan elektriğin kalan kısmını RES (rüzgar enerji santrali) den sağlamayı düşünüyordu ama karşılarına JES fırsatı çıkınca devletin de büyük teşvikleri olunca JES yolundan gitmeye karar verdiler...

jes ile birlikte tarım imkanı da olacak görünüyor...sizin tarif ettiğiniz meyve ağaçları ile dolu bir arazi varsa ?? şirket bunu seracılıkta çok güzel kullanabilir...zaten çoğu jesin yanında sera tarımı yapılabiliyor...çıkan su mineralli olduğu için soda da ister istemez olacak..

yani şirket normalde demir çelik sektöründe yürürken şartlar onu katma değeri yüksek sanayi şirketine ,enerji şirketine ve belki de tarım ve içecek şirketine dönüştürebilir...bu potansiyel var...ileride şirketin açıklayacağı raporlarda bu konular hakkında bazı ipuçları olacaktır...merakla ve sabırla bekliyoruz...

Sayfa 67/538 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •