Global menkulün alımlara geçmesi beni sevindirdi . :)
Global menkulün alımlara geçmesi beni sevindirdi . :)
Bilgiler araştırmaya yönelik olup al,sat ya da tut tavsiyeleri içermez...
Globalden açıklama geldı mı malları alan Cb miymiş ...meraklandım...ytd
patronun mal aldığını biriktirdiğini nerden anlıyorsunuz,Kapa bildirim yapmak zorunda değil mi?Bir de önceki sayfalarda patronun çağrı yapması için şu şartları yerine getirmesi gibi yazılar var,böyle bir haber de yok, ben mi kaçırdım.
YtD değildir
Sevgili Macintosh,
Bu hissede uzun yıllar yatırımcı olsaydınız bunu anlardınız,
Bu CB dediğimiz kişi patron, bu patronun global yatırımda 12 milyon lota yakın malı var, ayrıca Anadolu yatırımda da malı var, şimdi globalden alım olduğunda ilk aklımıza gelen kişi haliyle CB ve gürûhu oluyor🙃
Varsa böyle birşey zaten KAP'a açıklama yapmak zorundadır,
Sektordeki sirket alımları sonucunda yabancılar iç piyasaya hakım olmuslar...eskiden magnum ambalajını bakab verirken bugun baktımda mondi kalenobel veriyor...rekabet arttı...bu uzden sirketin tonaj olarak uretim ve satısı ciddi anlamda dusus kaydetmiş...ama yatırım yapmaya tam gaz...gecen biri yazmıstı bunlar calmak ıcın yatırım gosteriyor diye...cok haklı ....ytd
Belkide teknoloji olarak geri kalmışlardı, bu yüzden yatırım yaptılar şirketi yabancıya satacaksa teknolojik olarak iyi görünmesi, iyi karlar açıklaması ve temettü vermesi lazım, önce yatırım kararları aldılar, her yıl çok düşük karlar açıklayarak hissedarları bıktırdılar, hisseyi baskılayarak büyük bir kısmını bedava fiyatlardan ele geçirdiler, daha sonrada hisseyi yükseltip yabancıya satacağı elindeki büyük payı en yüksek fiyattan vereceklerini düşünüyorum, böylece elindeki toplamda 12-13 milyon lot malı 15-20 TL. Aralığından yabancıya Blok olarak satmak daha kolay olur, aksi halde yatırım yapmasa yok olup gider bu sektörde ve malları ele geçirmeden ve yatırım yapmadan stabil devam etseydi birkaç yıl içinde hem pazar payını kaybederdi hemde şirket değersizleşirdi ve bu koşulda yabancıya satmak isteseydi eski teknolojili, pazarını kaybetmiş, değersizleşmiş bir firmayı yabancı herhalde hisse başına 1,5-2 TL.gibi fiyatlardan zor alırdı, belkide almazdı, yani bu işten zararlı çıkarlardı, adamlar bir taşla üçbeş kuş vurdular aslında, nasıl oldu bu şöyle anlatayım o zaman, yatırım kararı aldılar çünkü eski teknolojileri vardı, bu esnada şirket karları yerlerde süründü çünkü holdinge, baknete, baktransa, grup şirketlere sürekli para aktarıldı, bu firmalara bir nevi kar transfer ettirildi, kendi edeceği karı öbür cebine aktardı aslında, şirket kah zarar açıkladı, kah çok düşük karlar açıkladı, temettü vermedi yıllarca, fiyat baskılandı, yatırımcı lanet olsun dedi sattı, yatırımcı sattıkça bunlar bedava fiyatlardan aldı, yoksa kolaymı ya milyonlarca lotu alacaksın ve fiyat hep aynı yerde sürünecek, hisseleri topladı, yatırımınıda ihmal etmedi çünkü hedefine ulaşmak için şirketi teknolojik olarak geri bırakmayacak, değerli bir şirket haline getirecek, yabancıya satarkende elinde büyük kozu olacaktı yani hisseler!
Bu sayede grup firmaları iyi kar etti, karları esas oğlandan aldı, esas oğlan geri plana itildi, ama hep hisseleri toplandı, şimdi yatırımlar, temettü vermeler, yüksek cirolar ve kar açıklamalar ve yükselen fiyatlar bir şeylerin habercisi zaten, hele hele sektörün bu denli hareketlendiği zamanlarda şirketinin piyasa değerini inanılmaz seviyelere yükseltirsen zamanı gelince yabancıyla masaya oturduğunda dersinki; kardeşim şirketin teknolojisi, kapasitesi, pazar payı, cirosu, kar'ı ve piyasa değeri ortada, bu kadar hissede bende ve fiyatımda bu almak istiyorsan bu bedeli ödeyeceksin, bütün numara bu!
Yer İmleri