Sayfa 670/1002 İlkİlk ... 170570620660668669670671672680720770 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,353 - 5,360 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by Canth Yazıyı Oku
    Tavsiye veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Aslında bir miktar eurobond ve altına yatırım yaptım. İkisi de uzun vadeli yatırımlar. Elime geçen yeni tasarrufları da biraz daha riskli opsiyonlarda kullanmak istiyorum. Sayın corbaciyan’ın bahsettiği nasd** düşüşünü acaba ralli sona mı erdi derken kaçırdık. Şimdi tarihin en yükseğinde. Bizim borsa da tarihin en yükseğine yakın. Dolar zaten öyle.

Bu sebeple şu an forumdaki arkadaşlar hangi fonlarını arttırıyor onu sormak istemiştim. Ya da yurtiçi/ dışı borsalarda alım fırsatı mı beklemek lazım. Tekrar teşekkürler
    kıymetli yurttaş ben şahsen , avrupa ile gelişmekte olan ülke '' hisse fonlarına etf lerine '' yatırım yapan fonları da biriktiriyorum... yavaş yavaş... 6 aydan kısa bir sürede % 10 üzeri kar gördüm mü de kademesiz tek seferde çıkarım, sonra o günün koşullarına göre tekrar gıdım gıdım alırım çıktıktan sonra sert düşüş olursa gıdımlarımı arttırırım daha fazla alırım... bu süreç böyle devam eder....

kıymetli yurttaş , sözlerime son verirken şunu da hayati önem ihtiva ettiğinden ötürü belirtmeliyim ki ; YAZINIZ ! yatırımlarınızı aklınıza gelen fikirlerinizi güzelcene not defterine YAZINIZ , mutlaka tarih koyarak yazınız düşüncelerinizi... Bu sizin yatırım sürecindeki başarınızı yükseltecektir , emin olunuz...

işte budur sözlerim....
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

2. TL varlıkların işi hiç kolay olmayacak. Bolca basılan paralar, bir gün gelir oranı buranı tırmalar.

https://d3fy651gv2fhd3.cloudfront.ne...=2&h=300&w=600

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bist tarihin en yükseğine yakın değil.
    Dolar bazında bakarsanız bist diplerde henüz.

Aynen con vaynen, TL resmen selpak olmak üzere. Aslında TCMB haziran ve temmuz da 45 gün boyunca doları 6.80 lerde sabit tutarak yatırımcıya tarihinde görülmemiş bir iyilik yapmış ve sabit kurdan dolara geçme şansı tanımıştı. Ha keza yılbaşından beri dolarda her savunma hattı yatırımcı için inanılmaz alış fırsatı sundu. Tabi herkes geçen yıl ki performansı beklediği için doların tekrar bir anda 5 li seviyelere geri salacağını sandı ama gören gözler ve düşünen kesimler için olayın renginin çok farklı olduğu aşikardı. Onlar bol bol dolar depoladı o sıralarda , en çok da muhafazakar ve yandaş kitle. Onlar 1-2 puan fazla faiz alalım diye tırmalamaktansa bu yolu tercih ettiler. Bence çok da doğru yaptılar.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    TL varlıkların işi hiç kolay olmayacak. Bolca basılan paralar, bir gün gelir oranı buranı tırmalar.

https://d3fy651gv2fhd3.cloudfront.ne...=2&h=300&w=600

4. Sn. Sütbiyik herhalde $ ve/veya € bazda %10 diyorsunuzdur. Dediğiniz temada 3 fon var zaten, malesef. Onlar da bazen TL bazında sadece haftalıkta bile %10 yapabiliyor.
     Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    kıymetli yurttaş ben şahsen , avrupa ile gelişmekte olan ülke '' hisse fonlarına etf lerine '' yatırım yapan fonları da biriktiriyorum... yavaş yavaş... 6 aydan kısa bir sürede % 10 üzeri kar gördüm mü de kademesiz tek seferde çıkarım, sonra o günün koşullarına göre tekrar gıdım gıdım alırım çıktıktan sonra sert düşüş olursa gıdımlarımı arttırırım daha fazla alırım... bu süreç böyle devam eder....

kıymetli yurttaş , sözlerime son verirken şunu da hayati önem ihtiva ettiğinden ötürü belirtmeliyim ki ; YAZINIZ ! yatırımlarınızı aklınıza gelen fikirlerinizi güzelcene not defterine YAZINIZ , mutlaka tarih koyarak yazınız düşüncelerinizi... Bu sizin yatırım sürecindeki başarınızı yükseltecektir , emin olunuz...

işte budur sözlerim....

5.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Sn. Sütbiyik herhalde $ ve/veya € bazda %10 diyorsunuzdur. Dediğiniz temada 3 fon var zaten, malesef. Onlar da bazen TL bazında sadece haftalıkta bile %10 yapabiliyor.
    Teşekkürler sayın stbyk. Sayın matac hangi fonlar o 3 fon? Avrupa borsaları şu virüs olayından bir posta daha dayak yiyecek gibi. Pariste falan geceleri sokağa çıkma yasağı gelmiş tekrardan.

6. Ohoo hocam kim takar Paris kaymakamını. Sen ECB'ye bak. Çin'in teşvik planlarına bak.

AFV, AFS ve GBG'yi kast ettim.
     Alıntı Originally Posted by Canth Yazıyı Oku
    Teşekkürler sayın stbyk. Sayın matac hangi fonlar o 3 fon? Avrupa borsaları şu virüs olayından bir posta daha dayak yiyecek gibi. Pariste falan geceleri sokağa çıkma yasağı gelmiş tekrardan.

7. ıpv 0,41
    tdg 0,63
    tta -0,68
    tte -0,03

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu işin sonu iyiye gitmeyecek gibime geliyor.

Bazı paylaşımları belki de şifreli yapıp sadece şuraya katkı sunanların kullanımına açmak en iyisi olacak.
    Bu konuda bende tedirgin olmaya basladim acikcasi. Bu kaleyide kaybetmek bizler icin cok kotu olur. Ne kadar cok dillenirse , yeni regulasyonlar kapiya bir adim daha yaklasiyor diye dusunuyorum. Belkide admustafa ustad bu yuzden dolayi elini ayagini cekmistir bu islerden koseden takip ediyordur bizleri Neyi nasil yapabiliriz , sapkayi onumuze alip dusunmemiz gerekli. Biraz daha ice donuk mu olmak gerekli acaba ? Bilemiyorum , eskiden oldugu gibi tabloyu kisa sureli paylasima acmak belkide en iyisi olabilir.

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    ben çalıştıkları kurumu öğrenince hangi hisseler var aşağı yukarı buldum birkaç saatlik bir çalışmayla . fon açıklayana kadar bende bilgi vermeyeceğim ;)
    hatta şu %1100 yapmış hedef fonunun olayını tamamen çözdüm dedektif gibi )
    Tek bir spek hisseye yuksek miktarda sahip olup viopta mi islem yapmislardir acaba ?

Sayfa 670/1002 İlkİlk ... 170570620660668669670671672680720770 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •