Sayfa 673/693 İlkİlk ... 173573623663671672673674675683 ... SonSon
Arama sonucu : 5537 madde; 5,377 - 5,384 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Tesla 142 dolara düşmüş.
    Geçmişte potansiyeli olan bir firma olduğunu düşünüyordum. Hala da düşünüyorum. Ancak hisse düşerken Musk'un hala şapkadan tavşan çıkaramaması ilginç. Destede ki kartlar bitti mi acaba ?

Bu arada buffet içinde şöyle bir not eklemek gerekiyor. BYD'deki hisselerini şu aşamada doğru zamanda satmışa benziyor.

"25 ocak Günün haberi tesla 52 haftalık zirvesi 299 dolar. Şu anda %11 düşüşle 183 dolar"

""

Yaklaşık 3 ay gibi bir sürede %76 getiri iyi rakam tabiki zirvesi olan 299'a hala yol var.

Aradaki en büyük olay muskun ikramiyesinin onayı ve teksasa taşınmaydı.

https://www.voaturkce.com/a/tesla-hi...i/7654159.html

2. İlave olarak starbucksa kardeş geldi nike
    zirvesi olan 122 dolardan 75 dolara düştü.
    Adiddas ise yılbaşına göre son bir yılda %30 yükselmiş.
    Buraya bir not eklemek gerekiyor. Bu şirketler parayı marka değerinden kazanıyor. Ancak sosyal medya merkezli (teşekkürler instagram ve youtube) influcer dünyasında bu şirketlerin marka değerlerinin aşınmaması imkansız.

3. diyelim ki 150 dolarda iken 1000 lot tesla aldım...

şimdide 250 dolarda sattım...

bunun karından devlete vermem gereken miktar nedir?

veya bu işler fonlarla zararsız atlatırlır mı?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    diyelim ki 150 dolarda iken 1000 lot tesla aldım...

şimdide 250 dolarda sattım...

bunun karından devlete vermem gereken miktar nedir?

veya bu işler fonlarla zararsız atlatırlır mı?

Muhasebeci değilim o nedenle hatalı işlem yapabilirim. Kabaca devlet sizden (250-150)*1000=100.000 dolar kazandınız. Devlet bunun kabaca %35'ini alır. Tabiki vergi dairesi dolar kabul etmediği için para tl'ye çevrilir. Bunun için (250 X satış günü kuru X 1000) - (150X alış günü kuru X 1000) = Fark
    Aşağında belirtildiği üzere zaman şartı uyuyorsa üfe endekslemesi ile bugüne alış maliyeti getirilir. Aradaki fark üzerinden ücret dışı gelir vergi dilimine göre işlem yapılır.

sayfa 27 sonu tam mükellef.
    YURTDIŞINDA YERLEŞİK KURUMLARCA İHRAÇ EDİLEN HİSSE SENETLERİNDEN ELDE EDİLEN ALIM SATIM KAZANCI
    - Stopaja tabi değildir.
    -Alım satım kazancı Türk Lirası bazında
    hesaplanır.
    -ÜFE artış oranının % 10 veya üzerinde
    olması şartıyla, elden çıkarıldığı ay hariç
    olmak üzere iktisap bedeli ÜFE artış
    oranında endekslenir.
    - Alım satım zararları, alım satım karlarına
    mahsup edilir.
    - Kazancın tutarı ne olursa olsun beyan
    edilir

https://www.isbank.com.tr/contentman...lendirmesi.pdf

https://gelir-vergisi.hesaplama.net/

Benim bildiğim bu, hatalı kısım varsa uyarırsanız sevinirim.
    İlave olarak bu konularda yapılacak hatalar sizi devlet karşısında cezalı duruma düşüreceği için detaylı bilgiyi lütfen uzmanından alınız.

5. Bugünün keyifli konusuna gelelim.

Geçmişte bu twitti not almıştım.

https://x.com/omerrkra/status/1789733070569898358

İngiltere'nin ve dünyanın en iyi yatırımcılarından Terry Smith'in 2024 yılına ait 1.5 saatlik yatırımcı toplantısını dinledim.

Sonra toplantının videosunu izleme fırsatı buldum. İzlemenizi öneririm. Yaklaşımları yolları ayırdıkları hisselerin ve aldıkları hisselerin gerekçeleri. Genel anlamda aldıkları dersler çok güzel.
    En sondaki sorular ve cevapları. Neden unilever konusu gibi kısımlar çok başarılı. Üstelik bu toplantı şubatta yapılmış şimdi geriye dönük bakabiliyoruz. İlk fırsatta 2022 toplantısını izleyeceğim bakalım öngörüleri ve sonuçları ne olmuş.

Bu arada bugün quallcoma hiç acımamışlar. -%8

https://www.youtube.com/watch?v=PYXtFKFsI0U

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Alim satim kazanci vergilendirilmesi dogru.
    Ayni takvim yili icindeki zararlar kardan mahsup edilebiliyor

Bunda bir sorun yok da temettu kismi sorunlu.
    Orada odenen stopaj burada mahsup edilemiyor.
    Sartlari cok agir.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Alim satim kazanci vergilendirilmesi dogru.
    Ayni takvim yili icindeki zararlar kardan mahsup edilebiliyor

Bunda bir sorun yok da temettu kismi sorunlu.
    Orada odenen stopaj burada mahsup edilemiyor.
    Sartlari cok agir.
    https://www.sikayetvar.com/is-yatiri...vergisi-sorunu

ş Yatırım aracılığıyla Amerikan hisse senetlerine yatırım yapıyorum. Genellikle temettü getirisi olan hisseleri tercih ediyorum. Hesaba yatan temettülerden yüzde 30 stopaj vergisi kesiliyor. Halbuki, ABD ve Türkiye arasında imzalanan 'Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması' gereği bu oranın yüzde 20 olması gerekiyor. Çünkü elde ettiğim temettü geliri Türkiye'de de vergi beyanına tabi. Bu oranın yüzde 20 olabilmesi için 'Form W8-BEN' adlı formun doldurularak 'IRS' (Internal Revenue Service) yani ABD Vergi Dairesine gönderilmesi yeterli oluyor. Bunu yapan aracı kurumlar var ve müşterilerinden yüzde 20 temettü stopajı kesiliyor. Bu konuda görüştüğüm İş Yatırım müşteri temsilcisi konuya tam olarak hakim değil. Bana, 'Siz bu formu doldurup kendiniz IRS'ye gönderin, biz aracı banka olarak Saxo Bank ile çalışıyoruz ve bunu yapamayız,' dedi. Halbuki, formun üzerinde en üstte 'Bu formu doldurduktan sonra IRS'ye göndermeyiniz, aracı kurumunuza gönderiniz' diye İngilizce olarak yazıyor. Aracı kurum da bu formu IRS'ye gönderecek her müşteri için. Peki bu neden oluyor? Aracı kurumlar uğraşmak istemiyor. Şimdi yabancı hisse senedi yatırımı yapan tüm müşterilerinden İngilizce olan bu formu doldurup kendilerine göndermelerini istemek büyük bir külfet olacak. Sonra bu formlar Saxo Bank'a gidecek, onlar da IRS'ye gönderecek. Ayrıca, kesilen stopajın yüzde 30'dan yüzde 20'ye inmesinin kendilerine bir faydası yok, müşteriye var. Maalesef, aracı kurumlar açısından müşterilerin menfaati ve kazancı pek önemli değil. Umarım, bu şikayetim ilgili yerlere ulaşır ve bu durumu çözerler. Pek de umudum yok ama, bakalım. Yine de bir İş Bankası iştiraki olarak İş Yatırım'a güveniyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Benim iki tane yabanci kokenli araci kurumda yurtdisi hesabim var, hesap acilirken ayni anda bu formu da doldurdugumu hatirliyorum.
    Ben sahsen temettu odemeyen ACC uzantili etfler tercih ediyorum, temettunun vergi kismi ile ugrasmak istemiyorum.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 673/693 İlkİlk ... 173573623663671672673674675683 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •