Ky, 8,50 lerden satmayıpta 7 civarlarından dolar satacaklarına pek aklım ermiyor. Tam tersi kafayı çalıştıranlar buralardan dolar alıyordur. Sıcak para bir gecede çıkarsa işler çok değişir dolar bir ayı bırakın 1-2 günde 1 tl. bile artabilir.
Ky, 8,50 lerden satmayıpta 7 civarlarından dolar satacaklarına pek aklım ermiyor. Tam tersi kafayı çalıştıranlar buralardan dolar alıyordur. Sıcak para bir gecede çıkarsa işler çok değişir dolar bir ayı bırakın 1-2 günde 1 tl. bile artabilir.
Öyle kendi kafanıza göre döviz yatırım aracı olmaz hisse olur diyemezsiniz. Döviz tutanların amacı belli alım gücünü korumak. Olmayan parayla olmayan hisseyi, emtiayı kaldıraçlı alım yatırım aracı, diğeri değil. Herkes herşeyi alıp satabilir yeterki yasal olsun. Özellikle son bir yıldaki konut, arsa, araba, gıda, hisse ve diğer emtialardaki fiyat artışları ve ülkedeki gerçek enflasyonu gözönüne alırsak bana göre döviz en ucuz kalanlardan. Sonuçta olması gereken yere gelir. 2018 Eylülünde 150 bin olan baktığım arsa şuan 500 bin civarı istiyorlar. Bu benim uçuk enflasyonum. yine aynı yıl baktığımda 130 bin olan araba şuan 340 bin bu da benim enflasyonum. Gıda zaten ortada. Şimdi birileri döviz arttıda böyle oldu diyemez hiç bir şeyin fiyatında geri dönüş görmedim aksine artmaya devam ediyor bir kere ipin ucu kaçmış gibi. YTD.
tekarar sorucam..
benim aracı kurumdışında böyle mail alan var mı ?
Şirket politikalarımız gereğince kaldıraçlı alım satım işlemlerinde hesap bazında açılabilecek toplam pozisyon büyüklüğü azami 1.250.000 USD (birmilyonikiyüzellibindolar) olarak belirlenmiştir ve bu limit 08.02.2021 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlanacaktır. Halihazırda sistemsel olmayan yöntemler ile uygulanmakta olan açılabilecek azami pozisyona ilişkin limit ve/veya kısıtlama, 08.02.2021 tarihi itibariyle sistemsel olarak kontrol edilecektir. Mevcut durumda toplam açık pozisyon büyüklüğü, bu limitin (1.250.000 USD’nin) üzerinde olan müşteri hesaplarında, pozisyon artırıcı yeni emirler kabul edilmeyecek ve sistemsel olarak riski artıracak yeni pozisyon açılışı sınırlandırılacaktır. 08.02.2021 tarihi itibarıyla bahsi geçen azami limitin altında kalan müşteri hesaplarında ise açık pozisyon büyüklüklerinin bu limitin (1.250.000 USD’nin) üzerine taşınmasına sistem izin vermeyecektir. Aynı üründe farklı yönde açılan korunma (hedge) amaçlı pozisyonlar, azami pozisyon limiti uygulamasını etkilememektedir.
Çok zor be gülüm...
Merkez Bankası'ndan hükümete mektup
Merkez Bankası hükümete gönderdiği mektupta, "Para politikasındaki sıkı ve ihtiyatlı duruşun, yüzde 5 hedefine ulaşılması beklenen 2023'e kadar, uzun bir süre kararlılıkla sürdürülmesi gerekmektedir. " ifadelerini kullandı. Sıkı duruş yüksek faiz anlamına geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise her fırsatta yüksek faize karşı olduğunu dile getiriyor. Merkez Bankası, TCMB Kanunu'nun 42. maddesi kapsamında hesap verme sorumluluğunun yerine getirilmesi amacıyla hükümete mektup gönderdi.
Merkez Bankası, para politikasındaki sıkı ve ihtiyatlı duruşun, yüzde 5 hedefine ulaşılması beklenen 2023 yılına kadar, uzun bir süre kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini bildirdi.
Yahu bunlar ucuz kredileri pompaladılar şimdide bu durumdan nasıl çıkacağız derdindeler. Sıksalar, seçimde halkta bunları sıkacak(umarım), sıkmasalar doleres sapkın kız alıp başını gidiyor. Zor işler ya bak birden damadı hatırladım yine, renkli bir kişilikti, ona ne olduki İnş. arap konsolosluğu yakınlarından geçmemiştir.
Allah allah bu nasıl analiz.900 dolar ortalama maliyetle çıkarılan altında 2000 dolar balonmuş.Hadi gümüşü de ben yazayım ortalama maliyeti 14 dolar.E ekonominin nadirlik ilkesi ne oldu.Dolarda arz talep kanunu işliyor da altında gümüşte işlemiyor mu.Yüz dolarlık banknotun maliyeti ne ki biz o kağıt parçasına yüz dolar değer biçiyoruz.Gümüş yıllık ortalama 800 milyon ons çıkıyor 1 milyar ons üstü talep var,aradaki açık nasıl kapanacak.Elektrikli araçlar patlayınca,solar paneller,eloktronik şu bu gümüş talebi artınca fırst majestic ben bunu 14 dolardan çıkarıyorum,çok da talep var ama sana güzellik yapayım 30 dolar fiyat iyidir mi diyecek.Bir şeyin üretim maliyeti anlamsızdır önemli olan ne kadar talep var ne kadar ihtiyaç var fiyatı o belirler.Da vinci mona lisa tablosunu kaç dolara mal etmiştir şimdi satmaya kalksak kaça gider.
Yer İmleri