ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
https://www.alomaliye.com/2024/06/03...ari-aciklandi/ https://www.alomaliye.com/2024/06/03...aciklandi/amp/
Yurtdışında işler açılıyor..
Dövizin stabil gittiği ortamda ihracat da rekor büyüme beklentileri şaşırttı..
Herkes stabil dövizin ihracatı zorlayacağını beklerken dış pazarlarda enflasyon ile mücadele başarıya ulaştığından talepte canlanma başlamış görünüyor..yeni pazarlara yönelimde etkili olmuş olabilir..
Ekim ayından itibaren dövizde kontrollü yükseliş ihracatı daha da rahatlatacaktır..
Satışlarının %70 ve üzeri dış pazarlara olan berkosan için olumlu olacaktır..
bizim hesaplamalarımızda zaten avrupa pazarının resesyondan çıkıp canlanacağı vardı...cirosunun %70 i ihracat bazlı olan bir şirket için bu çok önemli ve hayati...sürekli söylediğimiz gibi berkosan son bilançoları piyasanın en kötü olduğu dönemde yollamış idi....en iyi günler geldiğinde çok farklı bir berkosan göreceğimizi tahmin ediyorum...(temel anlamda...ciro ve karlılık anlamında....yoksa fiyata bir şey diyemem...ama tek bildiğim fiyat da temelin peşinden gidiyor )
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
avrupa'da resesyon olacak bizim borsa böyle yükselecek ha vay vay analiste bak çay demle sağdan soldan gördüğün herşeye inanma kekoooooo
Sn. Keko, sn. Kazançkapısı bende ihracat noktasında sizlerle aynı fikirdeyim. Ve eninde sonunda dövizin ihracat kaynaklı yükselişe geçeceği düşüncesindeyim.
https://www.milliyet.com.tr/uzmanpar...-cikti-7124824
İngiltere ekonomisi resesyondan çıktı
İngiltere ekonomisi resesyondan çıkmayı başardı. İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) ilk çeyrekte GSYH'nin önceki üç aya göre %0,6 arttığını bildirdi.
10.05.2024 - 12:03 | Son Güncellenme: 10.05.2024 - 12:03
İngiltere ekonomisi resesyondan çıktı
Twitter icon
Bu, 2021'in sonlarından bu yana görülen en iyi büyüme oldu. Ekonomistler ilk çeyrekte yüzde %0,4 büyüme bekliyordu. Sadece Mart ayındaki büyüme, hem hizmetler hem de imalat sektöründeki toparlanma sayesinde beklentilerin oldukça üzerinde %0,4 olarak gerçekleşti.
KPMG Birleşik Krallık Baş Ekonomisti Yael Selfin, "Birleşik Krallık ekonomisinde en kötü dönem geride kaldı. İleriye dönük göstergeler, bizim görüşümüzle tutarlı olarak önümüzdeki aylarda daha fazla ivmeye işaret ediyor" dedi.
Rakamlar, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz oranlarını ne zaman düşüreceği konusundaki değerlendirmeleri zorlaştırabilir; zira daha güçlü büyüme, yetkililerin hala kontrol altına alındığından emin olmadıkları enflasyonist baskıları besleyebilir.
HSBC'de Kıdemli Ekonomist olan Liz Martins, Bloomberg Radio'ya yaptığı açıklamada, "Bu yılın başından bu yana gelen tüm sinyaller kesinlikle işlerin nihayet canlanmaya başladığını gösteriyor. Endişe şu ki, eğer bu faiz indirimleri yapılmazsa, bu toparlanmanın temeli zayıflar ve belki de ivmenin bir kısmını ortadan kaldırır" dedi.
Yer İmleri