Sayfa 674/853 İlkİlk ... 174574624664672673674675676684724774 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,385 - 5,392 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,250
    Blog Entries
    1
    Önce buna dıkla..

https://archive.vn/jiimW (22 Şubat 2021 şeysi) oku secbul oku..

Sona buna dıkla

https://www.hisse.net/topluluk/showt...15#post5604015 (Bunu arçivlemedim) oku secbul oku.

en son da buna dıkla.
    https://archive.md/6eOiQ (18 Kasım arçivi) oku secbul oku.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hepsini dıkladım ve secbul'u takdir ettim.
    Umarım devamı gelir. Birde tahminlere temel ve-veya teknik sebep eklenirse süper olurdu.

---

Öğle öncesi pozisyonsuz olarak piyasa ekranlarını kapadım. Yazdığım gibi şu ana kadarda piyasa ekranı açmadım.

Bugün işlem yapmamamın sebebi, düşüşü kaçırdım, yükseliş içinde sebep yoktu. yani ne long nede short alabilecek durumdaydım. Zaten bugünki olayada hakim değildim.

İmdi pazartesi ve salıya kadar duruma hakim olabilirsem, yeniden bir tarafa oynama cesaretim gelir.

abd düşüşü kaynaklı biz düştük. Bu durumda abd nin düşüş sebebini bulmamız gerekiyor.

Sebep FED faizi ve-veya taperingmi.? İhtimal dahilinde, her gelen abd verisi FED faiz artışının daha öne alınacağı ve taperingin hızlandırılacağı yönünde ihtimalleri güçlendiriyor. Yeni haber değil ancak başka şeylerlede birleşince bir yerde satış olması gerekirdi. Ancak bu satışı Asya nın başlatmış olması olayı biraz benim açımdan sulandırdı. Tabi diğer taraftan abd global dev finans kurumlarının Asya dahil dünyanın her yerinde şube ve iştirakleri var. Satışıda alışıda dünyanın her hangibir yerinden başlatarak yapabilir.

Sebep pandemideki yeni dalgamı.? Yeni kapamalar filan var. Tek başına sebep olamayacağını düşünüyorum. Kapamalar Avrupada ve henüz yaygın değil. Yaygın olup olmayacağı belirsiz ki o kadar aşı ile yaygınlaşması zor görünüyor. Tam kapamalarla aynı psikolojik ve ekonomik travmaları yaşamak istemezler. Yinede kapama ihtimali borsaları önceden olumsuz etkiler. Bizzat abd içindeki kapamalar bile abd hisse borsasının yükselişini engellememişti, Avrupada bir kaç ülkenin alacağı kararlar etkilermi.? Tek başına etkilemez ama tapering ve FED faiz artırımının tehlike arz etmesi ile beraber düşününce, birikim olur ve biraz stres atma amaçlı satışlar gelir. Tek sebep pandemi olsaydı "kalıcı düşüş olmaz, Bir iki günlük kısa düşüş olur" derdim.

Sebep günlük grafikteki son dalganın inişimi. Teknik düzeltmemi.? Sebep bu ise S&P en fazla 4500 - 4560 aralığında bir yerden yukarı dönmesi gerekir diye düşünüyorum. Kısa-Orta vade Ağırlıklı ortalamalar ve fibo değerleri bu aralıkta.

Benim düşünceme göre hepsi birden. En fazla 4500'e kadar düşerek, hem pandemi korkusunun hemde FED faiz korkusunun gazını alacak. Teknik düzeltmeyide yapmış olacak.

Uzun süredir long oynadığım için, almak istediğim pozisyona uygun yorum yapmış olabilirim. O sebeple fazla dikkate almayın.

Bende abd de dönüş sinyali görmeden ciddi olarak kontrat almayacağım. Biz katar ve BAE sebebi ile abd kadar düşmeyebiliriz. O sebeple BIST de dönüş görüntüsü görürsem az miktar long la yine gün içi al sat şeklinde girebilirim. Geceye pozisyon bırakmamaya çalışırım.

Bol şans.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir tencere aldım bu sebeple biraz araştırma yaptım bilgi vereyim.

Biliyorsunuz teflon tavalar kanserojen. Çizildimi veya aşırı ısıtıldımı kanserojen madde yayıyor.

Aliminyumda aynı, vücuda girdimi zararlı madde. Bu ikisini tencerelerde mutfak eşyalarımda kullanmıyorum.

Titanyum.? Ben kullanmıyorum ve sağlığa zararlımı bilmiyorum. Titanyum dioksit - kanserojen olduğu düşünülüyor ancak tencere tavalarda titanyum dioksitmi kullanılıyor bilmiyorum. Bilmediğim için almıyorum. Normalde vücuda kemiklere destek amaçlı titanyum çiviler koyuyorlar ve aylarca vücudunuzda tutup sonra çıkarıyorlar. Bu bilgiye bakarak titanyum sağlığa zararsız diyebilirmiyim.? Bilmiyorum o sebeple kullanmıyorum.

Son yıllarda granit, stone ve seramik tencereler çıktı. Nedir bunlar diye araştırma yaptım. Granit ve stone(Türkçe taş demek) birer taş çeşidiler. Granit sert mermere denir, stone denen de taş kelimesinin ingilizcesi. Taştan tencere olurmu.? Şu an bildiğimiz tencere inceliğinde taştan tencere tava yok. Dünya O teknolojiye sahip değil diye biliyorum.

"O zaman nedir bu granit ve stone tencereler, tavalar emşerim" dediniz.

Gerçekte teflon maddeli tencereler, tavalar. Sadece görüntüsüne granit yada taş görüntüsü vermişler. Yani sağlığa zararlı.

Peki seramik tencere.?

Eğer %100 seramikse sağlığa zararı yok. seramik zaten binlerce yıllık bir ürün. Toprağın-kilin fırında yüksek ateşte ısıtılması ile yapılıyor. Çok ısıtırsanız porselen oluyor filan inceliğini bilmiyorum ama toprak sağlığa zararlı değil. Bu sebeple toprağın ısıtılması ile yapılan seramikte sağlığa zararlı değil. Ancak seramiğe bazı maddeler karıştırılıp yapılan tencere tavalar var, onlarda seramik diye satılıyor ve sağlığa zararlı.

Umarım işinize yarar.
    Eskiden beri kullandığımız demir dökümü ve çelik tavalar en uygunu. Bırak dibine biraz yansın sorun değil.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    TOGG la ilgili yine haber var. Fiyatı söylenmiş. Deniyorki dizel SUV ne kadarsa o civarda olacak. Tabi her araba için teşvik alacaklar o sebeple o fiyata yoksa çok daha pahalı olacak.

Teşvik ne demek. Para senin benim cebimden çıkacak demek. O arabaya binmeyeceksin ama parasını alacaklar. Nasıl geçmediğin yolun tünelin köprünün parasını veriyorsun, gitmediğin hastanenin parasını kullanmadığın gazın kullanmadığın elektriğin parasını ödüyorsun aynı hikaye. Bu cümleleri (geçmediğin yol, gitmediğin hastane...) ilk ben kurdum diye hatırlıyorum, ama şu ara yılmaz özdilde sık sık kullanıyor o sebeple rahatsız oldum ve biraz değiştirip kullandım.

Ayrıca fiyat konusunda söylediğimde doğru çıktı. 500 den aşağı olmaz demiştim, bugünün fiyatı ile en ucuzu 500-600 bin olacak.

Fabrikasını arsasını sen verdin(devlet), 10 yıl maaşlar vergilerde senden(devletten). Kâr ederlerse primler kazançlar onların cebine, zarar ederlerse sen ödeyeceksin. Devlet besledikçe yaşayacak olan bir fabrika. Battığında bizim verdiğimiz 10milyonlarca dolarlık arsa da onların olacak.

%51 i yerli demiş yalan. Pil abd-çin firmasından. Montaj fabrikası TR de olacak diye onuda yerli diye saymışlardır. Elektrikli arabanın en pahalı ve büyük bileşeni şu an için pil. Dahil et benim dediğim yere gelir %70.

Şu ana kadar 750 milyon TL harcadık demişlerdi.? Sanki kendi ceplerinden çıkmış gibi söylemişlerdi.

YERSEN.

Yalan.
    Pek çok holding TR de araba satıyor veya üretiyor bir tanesi kendi araba projesine başlamadı. Hep dış destekli. TR deki zenginlerden kimse bu işe KENDİ PARASI ile girmez. girerse Global siyonistlerin ve içerideki azınlık her kilit köşeyi tutmuş olan ibrani-yahudilerin batırmaya çalışacağını ve eni sonu batacağını bilir.

Paranın tamamı bizden(bizim vergilerimizden) değilse ben bişey bilmiyorum. Yazdıklarımın yıllar sonra doğru çıktığını hep gördüm.

Her neyse... işim var kısa keseyim. Bu kadar sinir yeter yaw. Nedir bu.!
    @NeAcaipDunya

bana kalırsa petrol yönümüzü belirler

corona düşüşünde çok büyük darbe yemişti

abd biden yüksek petrol fiyatlarından ve enflasyondan rahatsız

büyük fonlar 2022 de parasal genişlemeninden ve faiz artışından rahatsız

haa biz mi..!!! biz rahatız faiz indiriyoruz

bist yabancı takas 4 haftalık giriş 1 milyar doları geçti

önümüzdeki aylarda garan hisselerinden girecek milyar dolar da

önümüzdeki haftalar için olumlu düşündürüyor

önümüzdeki hafta hariç ben olumlu düşünüyorum

tabii ki bana kalırsa

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    narin bana kalırsa güzel yazmış.

--

Covid son dalga korkusu sebebi ile(belki) Cuma günü dünyada satış oldu. pandemiden zarar görmüş olan ürünler yeniden düşüş gösterdi. abd 10 yıllıkları, petrol, hisse borsaları çakıldı. USD nin diğer paralara karşı olan yükselişi durdu. ons altın ise yeni dalga sebebi ile tapering ertelemesi veya FED faiz artışı ertelemesi olurmu diye beklemeye geçti.

Tapering ve FED faiz artışı hem borsaları hem ons altını belli ölçülerde vuruyor. abd borsasını ons altından daha büyük vurması gerekir çünki abd hisse borsasında büyük balon var ama ons altında balon olduğunu düşünmüyorum. Tabi ons altın fiyatı göreceli, kişiye göre değişir. Birinin söyleyeceği fiyata itiraz edemem. Benim tahminim bu diyebilirim. Önemli olan ons altını kontrol ettiği söyleyen 5 büyük londra bankasının belirleyeceği fiyat.

Şu an hisse borsasını etkileyen çok fazla parametre var. abd balon o sebeple pandemi veya FED faizi denince düşmesi doğal. Bizim düşmemiz için abd kadar gerçek sebep yok, düzgün bir ülkede olmaması gereken dandik sebep çok. Her neyse detaya girmeyeyim çünki şu an olan covid etkisinin daha büyükleri bu yıl başlarında oldu ama abd düşmedi yükselmeye devam etti. Bu tek ölçü olamaz tabiki şartlar birebir aynı değil ama önemli olan büyükler ne yöne karar verecekler.? Onu bilemiyorum.

Özellikle TR de dandikte olsa yön belirleyen çok güçlü etmenler var. Siyaset ve abd, ayrıca gerçek sebep makro ekonomi. Her biri ayrı vurabiliyor. Güçlü ülkelerin borsasını siyaset vurmuyor ama bizi vurup indirebiliyor.

Her neyse. Kararımı vermiştim. Kenarda bekliyorum ve gün içi 15 dakkalık grafikte dönüş görüntüsünü görmem gerekiyor. O zaman temkinli olarak long girerim.

short.? Şu an için girmeyi düşünmem. Bizde ve abd de yıl sonuna kadar hisse borsalarının hala yükselme şanslarının, düşme şanslarından daha büyük olduğunu düşünüyorum.

Bunun yanında bildiğiniz gibi yaklaşık 2 haftadır. Artık çok daha dikkatli oynuyorum. Düşüşede zihnen kendimi hazırlıyorum. Az long ile kazancı görünce kapayarak oynuyorum ve geceye long bırakmamaya çalışıyorum demiştim. Aynen o şekilde devam edeceğim. Tabi düşüş durup yukarı dönüş sinyalini aldıktan sonra. Düşüş devam edecekmi, Pazartesi akşamına kadar belli olur. Pazartesiyi de akşama kadar kenarda geçirmeyi düşünüyorum.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,250
    Blog Entries
    1
    Siz hiç kaza yapmış tesla gordunuzmu youtube da mesela.

O piller yüzünden itfaiye söndüremiyor. Çok güzel şimşekler çıkıyor her yerinden. Yerde su birikintisi de olur ise güzel çarpıyor uzaklardan uzaklardan.

Yeni modeller 100 kwh kapasiteye çıktılar.

https://youtu.be/UsuYxFBHsiQ

Az biraz burada toplamışlar videoları bak bak şaşır. [emoji3]

https://youtu.be/Le6KNI9YsH0

Vayy buda güzel. Garaj da sarj ettiğini düşünürsen..[emoji3]
    Son düzenleme : secbul; 28-11-2021 saat: 22:27.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Siz hiç kaza yapmış tesla gordunuzmu youtube da mesela.

O piller yüzünden itfaiye söndüremiyor. Çok güzel şimşekler çıkıyor her yerinden. Yerde su birikintisi de olur ise güzel çarpıyor uzaklardan uzaklardan.

Yeni modeller 100 kwh kapasiteye çıktılar.

https://youtu.be/UsuYxFBHsiQ

Az biraz burada toplamışlar videoları bak bak şaşır. [emoji3]

https://youtu.be/Le6KNI9YsH0

Vayy buda güzel. Garaj da sarj ettiğini düşünürsen..[emoji3]

Pilli arabalar yanmaya başladımı itfaiye de söndüremiyor. Öyle biliyorum.

Bir kaç ay önce korkunç bir haber vardı. Amerika da Pilli araba kaza yapıp yanmaya başlıyor. İçindeki iki kişi emniyet kemerlerini çözemiyor ve araba ile beraber kül oluyorlar.

Pilli arabam olsaydı, emniyet kemeri kesmek için maket bıçağı taşırdım ama polis o bıçağı görünce mazeretimi kabul edermiydi orası meçhul.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 674/853 İlkİlk ... 174574624664672673674675676684724774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •