Hepsini dıkladım ve secbul'u takdir ettim.
Umarım devamı gelir. Birde tahminlere temel ve-veya teknik sebep eklenirse süper olurdu.
---
Öğle öncesi pozisyonsuz olarak piyasa ekranlarını kapadım. Yazdığım gibi şu ana kadarda piyasa ekranı açmadım.
Bugün işlem yapmamamın sebebi, düşüşü kaçırdım, yükseliş içinde sebep yoktu. yani ne long nede short alabilecek durumdaydım. Zaten bugünki olayada hakim değildim.
İmdi pazartesi ve salıya kadar duruma hakim olabilirsem, yeniden bir tarafa oynama cesaretim gelir.
abd düşüşü kaynaklı biz düştük. Bu durumda abd nin düşüş sebebini bulmamız gerekiyor.
Sebep FED faizi ve-veya taperingmi.? İhtimal dahilinde, her gelen abd verisi FED faiz artışının daha öne alınacağı ve taperingin hızlandırılacağı yönünde ihtimalleri güçlendiriyor. Yeni haber değil ancak başka şeylerlede birleşince bir yerde satış olması gerekirdi. Ancak bu satışı Asya nın başlatmış olması olayı biraz benim açımdan sulandırdı. Tabi diğer taraftan abd global dev finans kurumlarının Asya dahil dünyanın her yerinde şube ve iştirakleri var. Satışıda alışıda dünyanın her hangibir yerinden başlatarak yapabilir.
Sebep pandemideki yeni dalgamı.? Yeni kapamalar filan var. Tek başına sebep olamayacağını düşünüyorum. Kapamalar Avrupada ve henüz yaygın değil. Yaygın olup olmayacağı belirsiz ki o kadar aşı ile yaygınlaşması zor görünüyor. Tam kapamalarla aynı psikolojik ve ekonomik travmaları yaşamak istemezler. Yinede kapama ihtimali borsaları önceden olumsuz etkiler. Bizzat abd içindeki kapamalar bile abd hisse borsasının yükselişini engellememişti, Avrupada bir kaç ülkenin alacağı kararlar etkilermi.? Tek başına etkilemez ama tapering ve FED faiz artırımının tehlike arz etmesi ile beraber düşününce, birikim olur ve biraz stres atma amaçlı satışlar gelir. Tek sebep pandemi olsaydı "kalıcı düşüş olmaz, Bir iki günlük kısa düşüş olur" derdim.
Sebep günlük grafikteki son dalganın inişimi. Teknik düzeltmemi.? Sebep bu ise S&P en fazla 4500 - 4560 aralığında bir yerden yukarı dönmesi gerekir diye düşünüyorum. Kısa-Orta vade Ağırlıklı ortalamalar ve fibo değerleri bu aralıkta.
Benim düşünceme göre hepsi birden. En fazla 4500'e kadar düşerek, hem pandemi korkusunun hemde FED faiz korkusunun gazını alacak. Teknik düzeltmeyide yapmış olacak.
Uzun süredir long oynadığım için, almak istediğim pozisyona uygun yorum yapmış olabilirim. O sebeple fazla dikkate almayın.
Bende abd de dönüş sinyali görmeden ciddi olarak kontrat almayacağım. Biz katar ve BAE sebebi ile abd kadar düşmeyebiliriz. O sebeple BIST de dönüş görüntüsü görürsem az miktar long la yine gün içi al sat şeklinde girebilirim. Geceye pozisyon bırakmamaya çalışırım.
Bol şans.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri