Sayfa 675/1195 İlkİlk ... 1755756256656736746756766776857257751175 ... SonSon
Arama sonucu : 9554 madde; 5,393 - 5,400 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade VII

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    NİSA-34

Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdirde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.

Dünyada, hiç bir medeni kanunda, böyle bir yorum yer alamaz.
    Günümüzde.
    1400 yıl önce Arabistan'da olabilir.

Eşimin böyle bir ayetten haberi yok.
    Olmasın zaten.
    Dinden çıkmasın.

Herkes haddini bilecek.
    Atatürk'ün yaptığı devrimlerin kıymetini bilecek.

Din, hayatımızda, tarihi bir kültür olarak kalacak.
    İnsanları frenleyecek.
    Ama istismar olmayacak.
    Dünyevi hayatımızda asla yer almayacak.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
     Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    NİSA-34

Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdirde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.

Dünyada, hiç bir medeni kanunda, böyle bir yorum yer alamaz.
    Günümüzde.
    1400 yıl önce Arabistan'da olabilir.

Eşimin böyle bir ayetten haberi yok.
    Olmasın zaten.
    Dinden çıkmasın.

Herkes haddini bilecek.
    Atatürk'ün yaptığı devrimlerin kıymetini bilecek.

Din, hayatımızda, tarihi bir kültür olarak kalacak.
    İnsanları frenleyecek.
    Ama istismar olmayacak.
    Dünyevi hayatımızda asla yer almayacak.
    Madem ki Erkekler kadınlar dan üstün yaratılmış,Bu gün Uçak Tren Tır Gemi Tank gibi makineleri Kullanan Kadınlara O Ayeti uyarlasınlar bakalım.!!
    Cinsel ilişkiden,Ev hizmetlerine,Tarla işinden Çocuk yapmaya kadar tüm yük Kadınlarda..
    Lakin,Din Kitaplarıda yazılanlara ,Din adamlarının anlattıklarına bak,Hemen hemen hepsi de Kadınları aşağılar...
    Lafa gelince de,Cennet kadınların ayakları altında..!!
    Pehhh..!!
    Ulan,Kadınlar sizin ayaklarınızın altından kurtulamıyor ki Cennete gitsin..

3. Dinin dünyevi hayatımızda yoğun olarak yer almasını isterim.Bundan rahatsız olanları da anlamakta zorlanırım.

Akıl ve din ile alakalı bir hasasiyeti kurmak için çok okuma yapmak gerekmektedir. Samimi müslümanlar bunu yaparlar . Kuranı eleştirmek ve müminleri rencide etmek bu forumun ilgi alanına girmemeli ben celal şengör ve diğer müslüman olmayan türk vatandaşı filozof, düşünür ve bilim insanları ve müslüman olmayan vatandaşlarımızın fikirleri yüzünden dışlanmalarına ayrımcılığa maruz kalmalarına karşıyım ayıptır.

HERKES müslüman doğmak ve ölmek zorunda değildir .Müslüman oldum deyince de Cenneti garanti edip Allahın sevgili takva ehli müminleri ve kamil kullarından olmuyorsunuz , etraf münafık dolu , gösteriş budalası dinci şovlar yapılıyor ve islam aşırı siyasalaştırıldı, ülkemizde her önüne gelen kültürel islamcı kodları ve siyasal islamı kullanıp kendisini aşırı halis salih ve dindar gösterip diğerlerini kandırabiliyor .Etraf sahtekar yobaz ve din tüccarı dolu , dini doğru okuyup anlamak zorundayız.

Birileri bunun önüne geçse harika olacaktır.

4. Ben kısaca fikrimi söyleyim
    Kuran’ın istediği tipteki insan tasviri Avrupa ve Amerikada yaşıyor, Müslümanım diyen ülkelerin tamamında Kuranın istemediği insan tipi rüşvetçi,hırsız,ahlaksız,kul hakkı yiyenler çoğunlukta, neticesinde Allah bi tarafa refah verirken bi tarafı sürüm sürüm süründürüyor, Müslüman geçinen elit kesime bakın hemde tarih boyunca inceleyin bir el yağda bir el balda, alt taraf ise perişan.

Din ve Milli duygular en rahat sömürülen, insanı afyonlayan, yukardakilerin aşağıdakileri en kolay teslim alma yöntemidir.
    Hadislerle istediğini yazdırmış emevi, en güzelide emevi dini, yöneticiler hep haklı, aşağıdakiler köle, mis gibi

5. Yarın enflasyon açıklanacak
    Aylardır yalan söyleyenler yine yalan söyleyecek
    Ve bu yalanın ucu çoluğuna çocuğuna ekmek götüren emekçiden, yıllarca çalışmış emekli maaşıma hak kazanmış insanların maaşıma direk etki ediyor, bu yalan rakamlar milyonların hakkını gaspediyor.
    Sonra gel Müslümanlıktan bahset, dinden imandan anlat
    Yiyene afiyet olsun, ben yemiyorum, müslüman olduklarına da inanmıyorum, müslümanın tarifi Kuranda var, tarife uymuyor

6. Neurotheology..
    Memento mori

7.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Ebu Cehil !!!
    Aynı görüşteymişiz demek ki !!!

Peki !!!

Ebu Talip neden müslüman olmamış ?
    Muhammed'in öz amcası neden müslüman olmamış ?
    Merak ettim.

Bak, hakkında, Allah tarafından beddua okunan Ebu Leheb demiyorum !!!
    Tebbet süresinden bahsetmiyorum.
    Ebu Talip diyorum.
    Buyur anlat !!! neden müslüman olmadığını öğrenelim.
    Bana sormuşsun ama ben nerden bileyim kim neden müslüman olmuş ya da olmamış?

Soyun müslüman olmasını gerektireceğini mi düşündün acaba?

İbrahim peygamberin babası da, Lut peygamberin karısı da, Nuh peygamberin karısı da oğlu da müslüman olmamışlar. Ama firavunun karısı müslüman olmuş.

Hem bunun bana ya da sana ne faydası olacak?

Sen kendini kurtarmaya bak. Geri dönüşün olmayacak. Akıllı ol.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Kendin kaşınıyon ama bu defa hakettiğimi yazmayacağım sen biliyorsun neyi hakettiğini
    Hayır bilmiyorum.

Sayfa 675/1195 İlkİlk ... 1755756256656736746756766776857257751175 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •