Sayfa 676/1000 İlkİlk ... 176576626666674675676677678686726776 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 5,401 - 5,408 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,563
     Alıntı Originally Posted by bigmaster Yazıyı Oku
    maalesef buraya grafik koyamıyorum, bunu yapacak bir arkadaş varsa çok faydalı olacaktır, S&P500 grafiğine 2018 başından bugüne haftalık bakalım buna MACD ve RSİ göstergelerinide ilave edelim iki göstergedede negatif uyumsuzluğu net olarak göreceğiz, burada abd borsalarındaki kötü durum ortadadır ,eğer durum böyleyse bizim borsamız ve tl miz nice olur düşünmek gerekir, şu buronsonu filan bırakmak lazım amerika bu meseledede bizi aldatırrrrrr
    şu yazımı öne çekeyim belki bir hayırsever ilgilenir

2. Ziraat Bankasının tüm şubeleri Almanya'da soruşturma geçiriyormuş. Bilgisi olan var mı?
    YTD

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bankeri hatırlıyorum ama o zaman evet çocukluk gençlik dönemimdi parayla pek işim yoktu.Ancak tahminime göre banker olayının etki alanı ile gayrimenkul olayınınki biraz farklı olabilir. Gayrimenkul bence daha geniş kitlelere yayılmış bir varlık. Zincirleme etkisi banker olayından daha geniş olabilir. Banker olayında borç alınarak bankere verilen para oranı gayrimenkuldeki kadar fazla olmayabilir. Ayrıca gayrimenkul sağlam olarak görüldüğü için insanlar neredeyse tüm varlıklarını gayrimenkule gömmüş olabilirler. Banker olayında bu oran çok daha az olabilir. Darbenin şiddeti ve etki alanı o nedenle banker olayından daha şiddetli olabilir.
    bu konuda aşağıdaki link fikir verebilir, max seçilirse, 1986 dan itibaren başlıyor..

https://tr.tradingeconomics.com/turk...ds-debt-to-gdp

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Çocukmuşunuz yanlış biliyorsunuz kusura bakmayın. BANKER soygunu o günün Türkiyesinde oldukça geniş bir kesimi etkilemişti, yani paldır küldür gelen BETON batışı belki onun kadar geniş kesimi etkilemeyecek.
    Şöyle düşündüm. Şimdi adamın elinde 100TL'si varsa tamamını bankere vermez. Elinde hastalıkta sağlıkta zaruri ihtiyaç için para bırakır, yani bankadan borç alıp bankere veren pek fazla değildir. Sonuçta adam var olan parasını kaybeder yani geçmişini.
    Ama gayrimenkulde borçlulukta fazla olduğu için gelecek te kaybedilmiş olabilir. O nedenle etki alanı olarak gayrimenkul uzun vadede daha büyük zorluk açabilir.
    Mesela hatırlıyorum çok cimri bir akrabamız vardı. Bankere parasal varlığının yarısını kaptırdığını duyunca epey şaşırmıştık. Ama bunun yanında parasının yarısı ve evi yazlığı vardı ve yaşam kalitesi çok ciddi oranda sarsılmadı. Ama aynı darbeyi gayrimenkulden yeseydi bu şekilde olmazdı diye düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şöyle düşündüm. Şimdi adamın elinde 100TL'si varsa tamamını bankere vermez. Elinde hastalıkta sağlıkta zaruri ihtiyaç için para bırakır, yani bankadan borç alıp bankere veren pek fazla değildir. Sonuçta adam var olan parasını kaybeder yani geçmişini.
    Ama gayrimenkulde borçlulukta fazla olduğu için gelecek te kaybedilmiş olabilir. O nedenle etki alanı olarak gayrimenkul uzun vadede daha büyük zorluk açabilir.
    Mesela hatırlıyorum çok cimri bir akrabamız vardı. Bankere parasal varlığının yarısını kaptırdığını duyunca epey şaşırmıştık. Ama bunun yanında parasının yarısı ve evi yazlığı vardı ve yaşam kalitesi çok ciddi oranda sarsılmadı. Ama aynı darbeyi gayrimenkulden yeseydi bu şekilde olmazdı diye düşünüyorum.
    farketmez birinde geçmişin ötekinde geleceğini yaşasanda kayıplarında, reel hayatında hep anı yaşadığından üzüntüsü aynı totalde
    zaten asgari ücret 1600 net buyuk şehirde daireler yarım milyon
    bi mantığı olmayan iş
    piyasa gariplikleri her daim normalize eder
    ama sopayla ama sopasız

6. banker olayında hane halkı borçluluğu neredeyse sıfıra yakındı. dolayısıyla tasarrufu olan hane halklarının çarpılmasıyla olay kapandı.

mevcut durumdaysa, yüzde 20 lere yakın bir hane halkı borçluluğu mevcut bunun önemli bir kısmı ev ve bireysel krediler.. olası bir gayrimenkul patlamasında çarpan etkisiyle ciddi kilitlenmeler ortaya çıkabilir..

7.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    farketmez birinde geçmişin ötekinde geleceğini yaşasanda kayıplarında, reel hayatında hep anı yaşadığından üzüntüsü aynı totalde
    zaten asgari ücret 1600 net buyuk şehirde daireler yarım milyon
    bi mantığı olmayan iş
    piyasa gariplikleri her daim normalize eder
    ama sopayla ama sopasız
     Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    banker olayında hane halkı borçluluğu neredeyse sıfıra yakındı. dolayısıyla tasarrufu olan hane halklarının çarpılmasıyla olay kapandı.

mevcut durumdaysa, yüzde 20 lere yakın bir hane halkı borçluluğu mevcut bunun önemli bir kısmı ev ve bireysel krediler.. olası bir gayrimenkul patlamasında çarpan etkisiyle ciddi kilitlenmeler ortaya çıkabilir..
    Ben banker olayını da beter bir olay olarak görüyorum. Ama evet çarpan etkisi ve borçluluk durumu göz önüne alındığında gayrimenkulde oluşacak bir iflas dalgası (ve tapuların teslim edilememesi) beterin beteri olabilir. Yani sadece iki kötü durum arasında birinin daha da kötü ve uzun zamana yayılmış bir etki yaratacağını düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. Vatandaşın konut kredisi borcu var.
    İnsaatçının ticari kredi borcu var
    Bankaların bu her ikisinden alacağı var.

Bu durumda kabak kimin başında patlar?

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Sayfa 676/1000 İlkİlk ... 176576626666674675676677678686726776 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •