Tkf mahçup eder gibi bugün bizi umarım yanılmam
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tkf mahçup eder gibi bugün bizi umarım yanılmam
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Katılım 50 endeksi ile Ziraat katılım endeksi arasında son 2 aydır ayrışma var. Katılım 50 getirisiyle bu süreçte öne çıktı.
Şuan 15 dk gecikmeli;
Kat50: +0,83
Zpykat: +0,29
Xtumy: +1,78
Xu100: +0,44
Xu30: +0,37
Xbank: +0,84
Mps bugün tahminim: +0,95 ama seans kapanmasına yaklaşık daha 1 saat var.
Merkez kur bugün: -0,02
Bist Kıymetli Madenler Altın(Tl/Kg) ağırlıklı ortalama: -0,48
3 degisken yoneticisi bana bu cevaplari verdiler (yani ortalama cevap soyle!):
Biz orta ve uzun vadede bistin cok ucuz oldugunu dusunuyoruz. O nedenle XXXX ye yatirim yapabiliriniz. Kasim ayinda bir volatilite olabilir ama uzun vadede usd bazinda cok ciddi kazanclar olabilir. Su an Turk varliklari cok ucuz. Uzun vadeli biriktirme sureci bizce bu surec.
sizce dogrumu?
Canlar gider heyyyy
bist dolar bazında ucuz ama bist 30 çok daha ucuz. burası net....
sabredenin kazanacağını umuyorum elbette bu temenni
yanlız belli noktalar var ki buralarda al sat yapma imkanı olan daha da fazla kazanabilir.
yanlış anlama olmasın çok bildiğimden değil ama örnek vereyim:
altın fonlarını putin aşıyı bulduk dediği zaman sattım mesela bu öngörü ve bana göre bir kırılımdı.
çoğu fon ağustos ayında yaptığı zirveye daha son bir kaç haftada gelebildi.
ne zamanki altın 2000 lerin üzerinde kalıcı kapanışlar yapar o zaman girerim diye buraya da yazdım.
sözün özü piyasayı koklayan ve tecrübesini yansıtan ne zaman karını alacağını ne zaman zararını kabulleneceğini bilen orta uzun vadede kazanır bu kazancı arttırmak yukarıda bahsettiğim gibi bir öngörü ve kırılımları yakalamak şart.
https://imgur.com/gallery/BlK4jzM
Soyle bir sey buldum. Fazla al sat da pek iyi degil. Ray Dalio, Buffett coklu varliklari bir arada tutmayi oneriyor. Mesela altin, hisse, ppf fonlari. Ara ara da bunlarin dengesi bozuldugunda pahalida olani satip ucuza gecin diyorlar genelde.
yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.
Yer İmleri