Sayfa 676/1003 İlkİlk ... 176576626666674675676677678686726776 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,401 - 5,408 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Bildigim kadarıyla %10 stopaj gayrimenkul yatırımı ortaklıklarından değil sadece menkul yatırım ortaklıkları hisselerinden elde edilen kazançlardan alınıyor. Bunlar da bir yıldan fazla elde tutulduğu zaman alınmıyor.
    evet gyo değil myo imiş benim aldığım kağıt geçen sene ödemiştim. bir sene detayını bilmiyordum. gyoda stopaj yokmuş

'' BİST’te işlem gören menkul kıymet
    yatırım ortaklığı hisse senetlerinin
    satışından elde edilen kazançlar;
    - % 10 oranında stopaja tabi. (1 yıldan
    fazla elde tutulanlardan stopaj
    yapılmaz.)
    - Stopaj nihai vergidir.
    - Beyan edilmez. ''
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Şu anda da gyo/yo ile biten hisselerde alım satım kazancından stopaj var hala %10 . Bu istisnalar hariç %0
    Onları da 1 yıldan çok tutarsanız stopaj yine sıfır oluyor.

Bu arada diğer konuda sorduğunuz dolar faizine buradan bir ekleme yapayım.
    Aktifbank repo yapıyor, 32 gün derseniz 2,50 oran ve stopajı %15
    Diğer bankalarda mevduat yaparsanız stopajı %20.

Yani %2,5 faiz ve %5 stopaj avantajı var aktifin.

3. Tefas üzerinden bireysel yatırımcılara açık Gayrimenkul yatırım fonları var mı? Baktığım gayrimenkul yatırım fonları hep nitelikli yatırımcılara açık. Bazı emeklilik fonları ve eib gibi fonların içeriğindeki gyf lerin güzel getirileri var.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Onları da 1 yıldan çok tutarsanız stopaj yine sıfır oluyor.

Bu arada diğer konuda sorduğunuz dolar faizine buradan bir ekleme yapayım.
    Aktifbank repo yapıyor, 32 gün derseniz 2,50 oran ve stopajı %15
    Diğer bankalarda mevduat yaparsanız stopajı %20.

Yani %2,5 faiz ve %5 stopaj avantajı var aktifin.
    Sağol hocam ama 32 gün uymaz. o söylediğiniz fiba kiraz bana en uygunu görünüyor.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Tefas üzerinden bireysel yatırımcılara açık Gayrimenkul yatırım fonları var mı? Baktığım gayrimenkul yatırım fonları hep nitelikli yatırımcılara açık. Bazı emeklilik fonları ve eib gibi fonların içeriğindeki gyf lerin güzel getirileri var.
    50 tane GY fonu var.
    Ama bunlar tebliğ gereğince sadece niteliklilere açık
    Gayrimenkul Yatırım Fonları Tebliği (III-52.3)
    "Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) portföy yönetim şirketleri ile gayrimenkul portföy yönetim şirketleri tarafından kurulabilecek olup, GYF katılma payları sadece nitelikli yatırımcılara satılacaktır."

6. AOY ve AFS bugünden itibaren dönüştü.
    Hazır dolar düşükken alım yapmak mantıklı olabilir.

AOY
    Ak Portföy Alternatif Enerji Yabancı Hisse Senedi Fonu, güneş, rüzgar , hidrojen ve pil teknolojileri gibi alternatif enerji kaynaklarının üretilmesinde ya da depolanmasında ve yenilenebilir enerji, alternatif yakıtlar, enerji verimliliği gibi teknolojilerin geliştirilmesinde önemli rol oynayan şirketlere yatırım yapma fırsatı sunar.

Fonun yatırım yaptığı şirketler: Aptiv PLC, Samsung SDI Co Ltd, Siemens Gamesa Renewable Energ, Advanced Energy Industries Inc, ITM Power PLC, Audax Renovables SA, NIO Inc, Plug Power Inc, Eaton Corp PLC, Generac Holdings Inc, Chart Industries Inc, First Solar Inc, NEL ASA, Enphase Energy Inc, Sunnova Energy International I, Microchip Technology Inc, Orsted AS, Ballard Power Systems Inc, SolarEdge Technologies Inc, Vestas Wind Systems A/S

AFS
    Ak Portföy Sağlık Sektörü Yabancı Hisse Senedi Fonu, sağlık sektöründe ürün ve hizmet geliştiricisi konumunda olan 20 şirketin hisse senetlerine yaklaşık olarak eşit ağırlıkla yatırım yapar.

Fonun yatırım yaptığı şirketler: Reddy's Laboratories Ltd, AbbVie Inc, Laboratory Corp of America Hol, Eli Lilly and Co, AstraZeneca PLC, Moderna Inc, Roche Holding AG, Centene Corp, Zimmer Biomet Holdings Inc, Danaher Corp, QIAGEN NV, Edwards Lifesciences Corp, Novartis AG, Pfizer Inc, DexCom Inc, Regeneron Pharmaceuticals Inc, Vertex Pharmaceuticals Inc, Horizon Therapeutics Plc, Boston Scientific Corp, Fresenius SE & Co KGaA

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    50 tane GY fonu var.
    Ama bunlar tebliğ gereğince sadece niteliklilere açık
    Gayrimenkul Yatırım Fonları Tebliği (III-52.3)
    "Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) portföy yönetim şirketleri ile gayrimenkul portföy yönetim şirketleri tarafından kurulabilecek olup, GYF katılma payları sadece nitelikli yatırımcılara satılacaktır."
    Teşekkür ederim sn. Myfinans.

Belki ileride nitelikli yatırımcı sınırlamasını kaldırırlar, hem sermaye piyasası için hem de Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen küçük yatırımcılar için faydalı bir hareket olur.

8.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim sn. Myfinans.

Belki ileride nitelikli yatırımcı sınırlamasını kaldırırlar, hem sermaye piyasası için hem de Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen küçük yatırımcılar için faydalı bir hareket olur.
    Zaten şu nitelikli yatırımcı sisteminin hem ismine sinir oluyorum, hem de bu kısıtlamaya ne gerek var anlamıyorum.
    Tebliğle fona yatırım yapabilecekler sınırlanıyor.
    Halbuki PYŞ fonu kursun isterse nitelikliye isterse ben gibi niteliksize satsın.

Sayfa 676/1003 İlkİlk ... 176576626666674675676677678686726776 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •