Sayfa 677/1003 İlkİlk ... 177577627667675676677678679687727777 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,409 - 5,416 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Örnek 2007 yılına ait
    14 Kasım 2008'e kadar hisse alım satımında stopaj vardı.

Aslında hala var stopaj, ama oranı sıfır olarak uygulanıyor.
    Bir kararla tak diye stopaj gelebilir yani.
    Bilgilendirme için tesekkürler...[emoji120]

SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Zaten şu nitelikli yatırımcı sisteminin hem ismine sinir oluyorum, hem de bu kısıtlamaya ne gerek var anlamıyorum.
    Tebliğle fona yatırım yapabilecekler sınırlanıyor.
    Halbuki PYŞ fonu kursun isterse nitelikliye isterse ben gibi niteliksize satsın.
    Kesinlikle katılıyorum. Üstüne bu durum dile getirildiğinde son zamanlarda, bazı portföy yöneticileri de sorumsuz açıklamalar yapıyor, 1 milyon tlniz olup olmaması önemli değil, beyan yeterli gibisinden vs.

Küçük yatırımcılar zaten bir araya gelip büyük yatırımcı gibi yatırım yapma amacıyla fon alıyorlar, üstüne nitelikli yatırımcı sınırlaması getiriliyor.

Yapacaklarsa, bazı fonlara alım öncesi, alınan riski onaylatmak maksatlı internet şubesinde ekstra bir tikleme vs. gibi basit bir yöntemle bu işi çözebilirler. İlerlemeler var ama halen olması gereken seviyenin bir hayli gerisindeyiz.

3. Yerli teknoloji fonlarımızdan,
    TTE bugün -0,1718 yaparken
    ICZ bugün +0,6177 yaptı.
    Arada ciddi fark oluşmuş günlükte.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    AOY ve AFS bugünden itibaren dönüştü.
    Hazır dolar düşükken alım yapmak mantıklı olabilir.

AOY
    Ak Portföy Alternatif Enerji Yabancı Hisse Senedi Fonu, güneş, rüzgar , hidrojen ve pil teknolojileri gibi alternatif enerji kaynaklarının üretilmesinde ya da depolanmasında ve yenilenebilir enerji, alternatif yakıtlar, enerji verimliliği gibi teknolojilerin geliştirilmesinde önemli rol oynayan şirketlere yatırım yapma fırsatı sunar.

Fonun yatırım yaptığı şirketler: Aptiv PLC, Samsung SDI Co Ltd, Siemens Gamesa Renewable Energ, Advanced Energy Industries Inc, ITM Power PLC, Audax Renovables SA, NIO Inc, Plug Power Inc, Eaton Corp PLC, Generac Holdings Inc, Chart Industries Inc, First Solar Inc, NEL ASA, Enphase Energy Inc, Sunnova Energy International I, Microchip Technology Inc, Orsted AS, Ballard Power Systems Inc, SolarEdge Technologies Inc, Vestas Wind Systems A/S

AFS
    Ak Portföy Sağlık Sektörü Yabancı Hisse Senedi Fonu, sağlık sektöründe ürün ve hizmet geliştiricisi konumunda olan 20 şirketin hisse senetlerine yaklaşık olarak eşit ağırlıkla yatırım yapar.

Fonun yatırım yaptığı şirketler: Reddy's Laboratories Ltd, AbbVie Inc, Laboratory Corp of America Hol, Eli Lilly and Co, AstraZeneca PLC, Moderna Inc, Roche Holding AG, Centene Corp, Zimmer Biomet Holdings Inc, Danaher Corp, QIAGEN NV, Edwards Lifesciences Corp, Novartis AG, Pfizer Inc, DexCom Inc, Regeneron Pharmaceuticals Inc, Vertex Pharmaceuticals Inc, Horizon Therapeutics Plc, Boston Scientific Corp, Fresenius SE & Co KGaA
    Sn myfinans bu iki fondaki şirketler Amerikan borsalarında mi işlem görüyor, biliyor musunuz?

5. uzun bir aradan sonra tekrar merhaba...

TDG incelemeye tekrar başladım...

içeriği:

yabancı özel sektör 9,76
    amerika tahvil 18,37
    romanya eurobond 12,9
    mexico 9,36
    hırvatistan 6,82
    şili 6,84
    rusya 1,99
    endonezya 12,41
    türk banka eurobond 4,3

SORU: abd 10 yıllıklar beklenildiği gibi 1,5-2,0 lere giitmesi bekleniliyor ise tüm ülke tahvil ve bonoları da yukarıya gitmesi beklenilmez mi?

DOLAYISYLA bu öngörü doğru çıkar ise TDG fonu (usd/try den bağımsız)gelecek dönemde getirisi negatif olabilir diyebilir miyiz?

usd/try bağımlı düşünür isek abd tahvillerinin yukarı gitmesi ile DXY de yukarı da gideceği için vs vs vs dolares yukarı yapacağindan
    tdg nin getirisi dolaresin getirisinden düşük olacaktır.bu çıkarımım doğru mudur?

6.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Kesinlikle katılıyorum. Üstüne bu durum dile getirildiğinde son zamanlarda, bazı portföy yöneticileri de sorumsuz açıklamalar yapıyor, 1 milyon tlniz olup olmaması önemli değil, beyan yeterli gibisinden vs.

Küçük yatırımcılar zaten bir araya gelip büyük yatırımcı gibi yatırım yapma amacıyla fon alıyorlar, üstüne nitelikli yatırımcı sınırlaması getiriliyor.

Yapacaklarsa, bazı fonlara alım öncesi, alınan riski onaylatmak maksatlı internet şubesinde ekstra bir tikleme vs. gibi basit bir yöntemle bu işi çözebilirler. İlerlemeler var ama halen olması gereken seviyenin bir hayli gerisindeyiz.
    Fon sepeti fonlarının serbest fonlara girmeleri yasak mı? Yani yasak olduğunu varsayıyorum, eğer değilse serbest fonlara yatırım yapan bir sürü fon sepeti fonu olurdu diye tahmin ediyorum. Bu şekilde küçük yatırımcı da serbest fonlara giriyor olabilirdi.

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yerli teknoloji fonlarımızdan,
    TTE bugün -0,1718 yaparken
    ICZ bugün +0,6177 yaptı.
    Arada ciddi fark oluşmuş günlükte.
    Aşağıdaki sitedeki Icz Tanıtım dökümanında da geçmiş 2 yıllık performans simüle edilmiş sanırım, eşit ağırlık 20 hisseye sepet grafiğinde getiri %313 denmiş.

Tte aynı sürede tefastan baktım %251 getiri. Tte nin tahtını sallayabilir. Tte endeks fonu, Icz eşit ağırlık 20 fonu, Icz yönetim ücreti de Tte'ye göre daha fazla, bir miktar daha aktif yönetilebilir belki zamanla.

https://www.akportfoy.com.tr/tr/fund/ICZ

8. sn my finans ,

AOY içindeki şirketlerinin mevcut getirilerine (düzeltme yapması bekleniyor)bakıp usd/try de düşükken gerçekten uzun vade biriktirilebilir? tek handikapı AK PORTFÖY ....hiç başarılı yönetimleri yok bence...ama incelemekte fayda var...

Sayfa 677/1003 İlkİlk ... 177577627667675676677678679687727777 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •