Sayfa 68/814 İlkİlk ... 1858666768697078118168568 ... SonSon
Arama sonucu : 6507 madde; 537 - 544 arası.

Konu: TRNSK - Transtürk Hold.

1. kusura bakmayın arkadaşlar, ama aranızda hiçkimse SPK pay tebliğine bakmadı dimi. misal ben ilk maddesine baktım, sermaye azlatımı s0nrası fiyat 1.20 den fazla belirlenemez diye bi şey 0kudum.

Fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımı
    MADDE 19 – (1) Payları borsada nominal değerinin altında işlem gören ortaklıklar bilanço açığının kapatılması amacıyla sermaye azaltımı yapabilir. Yapılacak sermaye azaltımı ile münhasıran bilanço açığı kapatılır. Sermaye azaltımına konu tutarın, yapılacak sermaye azaltımı sonrasında hesaplanacak payların düzeltilmiş borsa fiyatının payların nominal değerinin yüzde yirmisini aşmayacak şekilde belirlenmesi zorunludur. Bu hususa uyulmadan yapılacak başvurular Kurulca işleme alınmaz.

2. Madde 19 (3) Ortaklıklar tarafından bu maddede belirtilen esaslar kapsamında sermaye*azaltımıyapılmak istenmesi ve ortaklıkta belirli pay gruplarına veya belirli bir grup oluşturan pay sahiplerine imtiyaz tanınmış olması durumunda, yapılacak sermaye*azaltımı*nedeniyle değişmesi gereken esas sözleşmenin sermayeye ilişkin maddesi hakkında Kurulca uygun görüş verilmiş tadil tasarısının ihraççıya verilmesinden önce, esas sözleşmede gerekli değişikliklerin yapılması suretiyle imtiyazlara son verilmesi şarttır.*İmtiyazlara son verilmeyerek sermaye*azaltım*işleminin yapılması için ortaklığın yönetiminde kontrol sahibi olan kişiler ve/veya sermayesinde imtiyazlı paya sahip bulunan*ortaklar tarafından sermaye*azaltımı*öncesinde, Kanunun 25 inci maddesi çerçevesinde diğer ortaklara pay alım teklifinde bulunulması zorunludur.

(4) Bu ortaklıkların bilanço açığının bulunmaması veya yapılacak sermaye*azaltım*tutarının bilanço açığından fazla olması durumunda, ortaya çıkacak olan fazlalık için sermaye*azaltımı*ile sermaye artırımına eş anlı olarak karar verilmesi gerekir. Bu takdirde yapılacak sermaye artırımının asgari olarak söz konusu fark kadar fazla olması zorunludur. Sermaye artırımına ilişkin*izahnamenin*Kurulca onaylanmasına ilişkin başvuru sermaye*azaltımına*ilişkin olarak Kurula yapılacak başvuru ile birlikte yapılır.

Sizin söylediğiniz tek başına sermaye azaltiminda geçerli esanli sermaye artırımı işin içine girince o konuda bir sınırlama gözükmüyor ben öyle anladim

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. 4. madde sizi ilgilendirmiy0. zaten sizin artırımınız, azaltımdan daha az.

0 madde, aynı miktar azaltım ve artırım için geçerli.

4.  Alıntı Originally Posted by deniz4837 Yazıyı Oku
    4. madde sizi ilgilendirmiy0. zaten sizin artırımınız, azaltımdan daha az.

0 madde, aynı miktar azaltım ve artırım için geçerli.
    1. Madde de ilginedirmiyor sanki çünkü orada da sadece azaltimdan bahsediyor gibi işin içine eş-anlı artırım girince işler değişiyor sanki bu konuda bilginiz varsa aydinlatirsaniz seviniriz.

5.  Alıntı Originally Posted by deniz4837 Yazıyı Oku
    kusura bakmayın arkadaşlar, ama aranızda hiçkimse SPK pay tebliğine bakmadı dimi. misal ben ilk maddesine baktım, sermaye azlatımı s0nrası fiyat 1.20 den fazla belirlenemez diye bi şey 0kudum.

Fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımı
    MADDE 19 – (1) Payları borsada nominal değerinin altında işlem gören ortaklıklar bilanço açığının kapatılması amacıyla sermaye azaltımı yapabilir. Yapılacak sermaye azaltımı ile münhasıran bilanço açığı kapatılır. Sermaye azaltımına konu tutarın, yapılacak sermaye azaltımı sonrasında hesaplanacak payların düzeltilmiş borsa fiyatının payların nominal değerinin yüzde yirmisini aşmayacak şekilde belirlenmesi zorunludur. Bu hususa uyulmadan yapılacak başvurular Kurulca işleme alınmaz.
    Vallahi siz yazdınız diye baktım. Bir sıkıntı göremedim. 19ncu madde 13 fıkra'dan oluşuyor. Çağrı yapılması durumunda bu madde hükmünü yitiriyor. Bunlarda çağrı yaptı.

Yanlışım varsa düzeltin.

6. antin kuntin, patr0n 0yunlarından biri gibi geldi bana. 40 kuruşken hisse, yön.kur. t0planıy0, 3 misli azaltım yapmaya karar veriy0, üst sınır 1.20 ye denk geliy0 , 0 tutar.

7. Bizim patronlar oyuncudur zaten o konuda şüphemiz yokta çağrıya verir alttan alırız öyle ise sıkıntı yok ))

8.  Alıntı Originally Posted by airforce1 Yazıyı Oku
    Bizim patronlar oyuncudur zaten o konuda şüphemiz yokta çağrıya verir alttan alırız öyle ise sıkıntı yok ))

yanlış anlama 0lmasın, akıl akıldan üstündür. enine b0yuna düşünüp, strateji belirlemeniz daha iyi 0lur diye dedim. belkideben hatalıyım.

Sayfa 68/814 İlkİlk ... 1858666768697078118168568 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •