Sayfa 68/735 İlkİlk ... 1858666768697078118168568 ... SonSon
Arama sonucu : 5874 madde; 537 - 544 arası.

Konu: VAKKO - Vakko Tekstil

1.  Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku
    Sayın Analizsever

Madem çok iyi bildiğiniz bir konu ve ben hatalı bir tespit yapıp elma ile armudu karıştırmışım. O halde lütfen şu 3 soruya daha cevap verin ve bunu yaparak hem doğru bilgiye susamış olan beni hem de tüm bu başlık okuyucularını uzman olduğunuz bu konuda aydınlatmış olun.

1. Deutche ve Citi Menkul Değerler'de aynen Credit Suisse gibi SPK'dan gerekli izni almış olarak Türkiye piyasasında faaliyet gösteren aracı kurumlar değil midir?

http://www.borsaistanbul.com/borsa_u...-bilgileri?g=1

2. Eğer birinci soruya verdiğiniz cevap evet ise; bu aracı kurumlar doğrudan kendi adlarına Vakko hissesi alıp satamazlarmıydı? Bu kurumlar acaba neden Credit Suisse üzerinden işlem yapma gereği duymuş olabilirler?

3. Türkiye de tüm takas işlemleri konusunda yasal olarak yetkili yegane kurum Takasbank iken siz Deutche ve de Citi menkul değerler aracı kurumlarının da takas saklama yetkilerinin olduğunu iddia ediyorsunuz.(!) Bu dediğinizin yasal dayanağını bize gösterebilirmisiniz acaba?

https://www.takasbank.com.tr/tr/Huku...09_06_2017.pdf

Resmi Gazete'nin 23 Mart 1995 tarih ve 22236 sayılı nüshasında yayımlanan Bakanlar
    Kurulunun 26 Ocak 1995 tarih ve 95/6551 sayılı kararına istinaden
    , Sermaye Piyasası Kanunu,
    Bankacılık Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde faaliyette bulunmak üzere
    "İstanbul Takas ve Saklama Bankası Anonim Şirketi"unvanlı yatırım bankası kurulmuş olup
    bu Ana Sözleşmenin izleyen bölümlerinde kısaca "Banka" olarak anılacaktır.

"Banka'nın temel amacı ilgili mevzuat çerçevesinde takas ve saklama hizmetleri vermek,
    finansal hizmetleri ve her türlü iktisadi faaliyeti gerçekleştirmek suretiyle ülkemiz piyasalarının
    rekabet gücünü artırmaktır."

En kısa sürede cevaplarınızı bekliyoruz azizim.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Sizin nezdinizde bu vesileyle kucuk yatirimcilari aydinlatmak isterim takas konusunda:

Iki tip islem vardir:yerli ve yabanci

Yerli bir yatirimci benim gibi veya sizin gibi x bir kurumdan aldiginda (baska bir kurumdan virnanli satis yapmiyorsa) t+2de alis yaptigi miktar gun sonunda o kurumun takasina oturur.

Yabanci isleminde ise durum biraz farklidir:

Yabanci kurumlarin bistte kullandigi birkac tane saklama (custody) kurumu vardir.benim aklima gelenler deutschebank citibank teb yabanci gibi...

Dolayisiyla yaptiklari alislar ve satislar t+2de bu ana saklama hizmeti yapan (global custody) kurum takaslarina yansir.

Sozgelimi credit suisse aldigi hisseyi t+2 de citibank ve/veya deutschebanka virmanlar

Burada sanirim karistirdiginiz iki farkli tuzel kisilik var:

Deutsche menkul degerler ve deutschebank a.s

Ayni sekilde:

Citi menkul ve citibank a.s

Bu iki ornekte ilk bahsi gecen araci kurum,ikincisi ise saklamacidir.

Dolayisiyla deutsche menkulun bir alisi t+2de deutschebanka oturacagi gibi credit merill linch bgc ubs vs gibi yabanci alisi sa oturabilir.

Bilmem anlatabildimmi???

Ytd

2.  Alıntı Originally Posted by Analizsever Yazıyı Oku
    Sizin nezdinizde bu vesileyle kucuk yatirimcilari aydinlatmak isterim takas konusunda:

Iki tip islem vardir:yerli ve yabanci

Yerli bir yatirimci benim gibi veya sizin gibi x bir kurumdan aldiginda (baska bir kurumdan virnanli satis yapmiyorsa) t+2de alis yaptigi miktar gun sonunda o kurumun takasina oturur.

Yabanci isleminde ise durum biraz farklidir:

Yabanci kurumlarin bistte kullandigi birkac tane saklama (custody) kurumu vardir.benim aklima gelenler deutschebank citibank teb yabanci gibi...

Dolayisiyla yaptiklari alislar ve satislar t+2de bu ana saklama hizmeti yapan (global custody) kurum takaslarina yansir.

Sozgelimi credit suisse aldigi hisseyi t+2 de citibank ve/veya deutschebanka virmanlar

Burada sanirim karistirdiginiz iki farkli tuzel kisilik var:

Deutsche menkul degerler ve deutschebank a.s

Ayni sekilde:

Citi menkul ve citibank a.s

Bu iki ornekte ilk bahsi gecen araci kurum,ikincisi ise saklamacidir.

Dolayisiyla deutsche menkulun bir alisi t+2de deutschebanka oturacagi gibi credit merill linch bgc ubs vs gibi yabanci alisi sa oturabilir.

Bilmem anlatabildimmi???

Ytd
    Bu dediklerinizin bir de yasal dayanaklarını ( kanun, tebliğ , yönetmelik vb.) link vererek belirtirseniz sevinirim. Böylece uzmanı olmadığım yabancı takası konusunu bizzat asıl kaynağından öğrenmiş olurum. Bu konuyu bu kadar detayda bildiğinize göre muhakkak yasal temeli hakkında da bilgi sahibi olmalısınız? Öyle değil mi?

3.  Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku
    Bu dediklerinizin bir de yasal dayanaklarını ( kanun, tebliğ , yönetmelik vb.) link vererek belirtirseniz sevinirim. Böylece uzmanı olmadığım yabancı takası konusunu bizzat asıl kaynağından öğrenmiş olurum. Bu konuyu bu kadar detayda bildiğinize göre muhakkak yasal temeli hakkında da bilgi sahibi olmalısınız? Öyle değil mi?
    18 yil boyunca tatil haric her borsa seansini izlemis olup aktif seans yapmis olmak diyelim...

Itibar edin bence buna.

Ya da dedigim kurumlarin t+2de kendi takasinda tek 1 lot hisse kaliyormu, kendiniz check edin.

Yatirim tavsiyesi degil aydinlatici bilgidir....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    https://merakneguzelsey.blogspot.com/
    Gönderi
    4,470
    geçen ayın 28 de yazmıştım 4 üzerinde kalamıyor diye zaten orda bi kalsa uçuş başlar goldencross mu ne diyor bilenler bilir ama 3.60 ile 4 arası toplayıp bekleme yeridir çünki şirket yapabcı ortaklığı için görüşmeler yapıyor stratejik ortaklık felan açıklama gelmişti bu haberin devamı gelir elbet

5. sız bosverın abıler de yarında devam edermı satıs zarar cok altdan alamam baska param yok

6.  Alıntı Originally Posted by karaca10 Yazıyı Oku
    sız bosverın abıler de yarında devam edermı satıs zarar cok altdan alamam baska param yok
    Hakim ortakların stratejik alternatif arayışı konusundaki niyet beyanlarının ve bu konuda bir danışman kuruluşu görevlendirmelerinin üzerinden henüz çok da uzun bir zaman geçmedi. Yani, en azından makul bir süre sabırla beklemek ve bir gelişme olup olmadığını görmek gerekli gibi duruyor.

Öte yandan, hakim ortaklar ikinci bir KAP açıklaması ile; biz başlattığımız bu stratejik alternatif arayışını bu gün itibariyle sonlandırdık diyene kadar, oluşan her fiyat dalgalanmasını değerlendirilmesi gereken bir al-sat veya sat-al fırsatı olarak görmek de daha doğru tutum gibi görünüyor.

Yatırım tavsiyesi değil bir kişisel kanaat açıklaması ve konu ile ilgili bilgi paylaşımıdır. Bu tarz yorum ve tahminlerde; esas olanın yanılma, istisna olan durumun ise haklı çıkma olduğu hiç akıldan çıkarılmamalı ve bu kişisel görüş ve tahminler asla bu hisse senedi için verilmiş bir al - sat veya tut tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.
    Son düzenleme : Burutay; 13-09-2017 saat: 01:07.

7.  Alıntı Originally Posted by Analizsever Yazıyı Oku
    18 yil boyunca tatil haric her borsa seansini izlemis olup aktif seans yapmis olmak diyelim...

Itibar edin bence buna.

Ya da dedigim kurumlarin t+2de kendi takasinda tek 1 lot hisse kaliyormu, kendiniz check edin.

Yatirim tavsiyesi degil aydinlatici bilgidir....
    Aslında satın alınan Vakko hissesinin hangi yabancı kurumun takasında saklandığından öte, bir yabancı kuruma ait olup olmaması daha çok önem taşıyor gibi geliyor bana. Yani, bu konuyu sürdürmenin pratik bir faydası pek görünmüyor. Ama ben yine de ilk fırsatta bu konuyu; Lisanslı bir SPK UZMANI'na sorup doğruluğunu teyit ettireceğimi belirtiyor ve şimdilik kaydıyla bu konuya bir nokta koyuyorum.

Son olarak; analizi çok sevdiği bizzat kullanıcı adından anlaşılan muhatabımdan, bu tip esasa müteessir olmayan konulardan daha çok yatırım yaptığımız hisse ile ilgili spesifik analiz ve görüşlerini paylaşmasını istirham ediyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.

8. ya abıler yarın nasıl olur onu bı deyın bana gedık satısa devam ederse ozaman kotu dımı

Sayfa 68/735 İlkİlk ... 1858666768697078118168568 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •