Originally Posted by
Bist 100
Kamunun bi şekilde bizim gönlümüzü alacağını mağdur etmeyeceğine inanıyorum mesela gelecekte iyi bilanço açıklama,kamu bankalarının birleşmesi,toplanan vergi gelirlerinden pay,ABD'deki davanın bitirilmesi v.b.
Kamular birleşirse daha az şube ve kaynakların etkin kullanımı nedeniyle yeni oluşabilecek birleşik banka hisselerine müthiş bir talep oluşur.Ayrıca kredi piyasasının % 48 kamuların eline geçti ve pazar payını çok artırdılar.
BIST 100 ortak,
Nasreddin Hoca.
Memlekette bir sene kıtlık olmuş; arpa, buğday kalmamış. Kış da gelip çatmış. Nasreddin Hoca, eşeğinin her gün arpasını azaltmaya ve hayvanın günlük payından kesmeye mecbur kalmış. Her gün birer parmak eksilen arpa, son zamanlarda iyice azalmış. Hoca hayvana yem verirken onunla konuşur gibi yaparmış; “Aman benim emektar eşeğim, sakın açlıktan ölme. Senin için on dönüm yonca ektirdim. Hele bir bahar gelsin, hepsi de senin olacak, bol bol yonca yiyeceksin. Yalnız şimdi biraz tasarruf etmemiz lazım.†deyip, arpayı günden güne azaltırmış.
Buna alışamayan eşek günden güne zayıflamış, iskeleti çıkmış ve bir sabah Hoca, ahıra girince eşeğin ölüsüyle karşılaşmış, “Vah zavallı eşeğim vah… Tam tasarrufa alışmıştın ama ecel sana zaman tanımadı. Yemyeşil yoncalara hasret gittin.†demiş.
Görüşlerim amatör bir yatırımcının akıl yürütmelerinden ibarettir, yatırım yönlendirmesi olarak algılamayınız.
Yer İmleri