Sayfa 68/472 İlkİlk ... 1858666768697078118168 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 537 - 544 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    9000 gün tanımına giren çok kişi yoktur. muhtemelen tüm aralıkları tek tek analiz ederler. yaş, gün vb
    Geçen sefer 23/24 mayıs işe giriş tarihlerinde milat olarak seçilmişti. O günleri hatırlamadığım içinin mantıklı nedeni varsa bilmiyorum ama bu seferde değişik bir tarihten kesebilirler....
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Şu an ki yığılma 2023-2024 de azalmış olacak...Bence kimseyi emekli etmeyecekler...Herkes sırasını ve yaşını bekleyecek...Fakat anketler diplere iyice inerse o zaman 2023 ilkbaharında basit bir düzenleme yapılır...Ben yaptım oldu güzel bir reklam ...Tabandan kaymalar bir nebze durur diye düşünüyorum...

3. Bence eskisi gibi 38-45 arası yapsalar daha iyi olur. Hem genç işsizlik azalır
     Alıntı Originally Posted by exxcalibur Yazıyı Oku
    Erkeklerde 50 kadınlarda 45 normaldir bana göre de

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ben bu duzenleme yapilir ise daha once duzenleme den nasip almayanlarin haklarini nasil iade edecekler onu merak ederim... Diyelim ki biri sekiz yil bekledi ve emekli oldu ama bazisi ise sadece yuksek prim gunu var diye uc sene daha beklemeden sak diye emekli oldu... Burada bekleyen ve daha suresi olmasina ragmen beklemeyen in haklari ne olacak...

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Şu an ki yığılma 2023-2024 de azalmış olacak...Bence kimseyi emekli etmeyecekler...Herkes sırasını ve yaşını bekleyecek...Fakat anketler diplere iyice inerse o zaman 2023 ilkbaharında basit bir düzenleme yapılır...Ben yaptım oldu güzel bir reklam ...Tabandan kaymalar bir nebze durur diye düşünüyorum...
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Ben bu duzenleme yapilir ise daha once duzenleme den nasip almayanlarin haklarini nasil iade edecekler onu merak ederim... Diyelim ki biri sekiz yil bekledi ve emekli oldu ama bazisi ise sadece yuksek prim gunu var diye uc sene daha beklemeden sak diye emekli oldu... Burada bekleyen ve daha suresi olmasina ragmen beklemeyen in haklari ne olacak...
    ABO ile oynamazlar ise pek sıkıntı olmaz...50 yaş 9000 primli olanlar emekli veya işsiz prim tamam 50 yaş emekli gibi birşeyler...EYT lilerden 50 yaş üstü 700K var diyorlar , bunların bir kısmı devlette , bir kısmıda özelde hala aktif çalışıyor , bu rakam kişisel görüşüm max 200K civarı olur ....Geçmişte de 35 yaşında milleti emekli ettiler , süper emeklilik yasası çıkardılar vs... Vergisini ödemeyene faiz silmeler aflar falan , Toplumun bu tür düzenlemelere karşı bağışıklığı gelişmiş...

Sıkıntı olması için ABO ile oynamaları gerekir ki ben bu iktidarın kesinlikle ABO ya dokunacağına inanmıyorum...

6. ABO YA dokundu dokunacağı kadar daha ne kadar dokunacak. 2008 sonrası %35 falan
     Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    ABO ile oynamazlar ise pek sıkıntı olmaz...50 yaş 9000 primli olanlar emekli veya işsiz prim tamam 50 yaş emekli gibi birşeyler...EYT lilerden 50 yaş üstü 700K var diyorlar , bunların bir kısmı devlette , bir kısmıda özelde hala aktif çalışıyor , bu rakam kişisel görüşüm max 200K civarı olur ....Geçmişte de 35 yaşında milleti emekli ettiler , süper emeklilik yasası çıkardılar vs... Vergisini ödemeyene faiz silmeler aflar falan , Toplumun bu tür düzenlemelere karşı bağışıklığı gelişmiş...

Sıkıntı olması için ABO ile oynamaları gerekir ki ben bu iktidarın kesinlikle ABO ya dokunacağına inanmıyorum...

Alıntı Originally Posted by exxcalibur Yazıyı Oku
    ABO YA dokundu dokunacağı kadar daha ne kadar dokunacak. 2008 sonrası %35 falan

EYT federsyonu ABO da düzenleme istiyor asıl sıkıntı burada ...Abo ya dakunurlarsa geriye doğruda düzenleme gerekir.Sıkıtı büyük...O nedenle ben EYT konusunda çok iyimser değilim...

8.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    EYT federsyonu ABO da düzenleme istiyor asıl sıkıntı burada ...Abo ya dakunurlarsa geriye doğruda düzenleme gerekir.Sıkıtı büyük...O nedenle ben EYT konusunda çok iyimser değilim...
    Kimin ne istediğinin bir önemi yok. Burada taraflar durumu müzakere edebilir, sonuçta bir şeyler verilir, ama vatandaşın eli hiç bir zaman güçlü olmadı bu konuda. Bir EYT li olarak aşırı talepleri de doğru bulmuyorum zaten.

Yapılması gereken 50 yaş sınırı ve öne çekilen her yıl için %1,5 civarı maaşta indirim (ama inmiş hali tüm emeklilik boyunca devam edecek, önceki emeklilik yaşına gelince eski haline dönmeyecek maaş).

Burada sen 48 dersin, devlet 52 der, orta yol bulunur. Sen %1 düşsün her yıl için dersin devlet %3 der...%2 de orta yol bulunur....talepleri makul tutarak, ve önce model belirlenerek daha hızlı yol alınır...yoksa seçime kadar laflarla oyalanır millet...seçimden sonra da hükümet vs, 2 yıl geçer hayata geçmesi...bu durumda zaten ortada doğru dürüst eyt li kalmaz...fazla zaman kaybedilmemeli.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 68/472 İlkİlk ... 1858666768697078118168 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •