-
Yeni gördüm bende 1 kademe derinlik var.
Fiyat düþmesin ama ayný zamanda yükselmesinde,burda kapansýn gibi birþey olmuþ.
-
-

Originally Posted by
sorpressa
Ýndes ile Arena karþýlaþtýrmasý her rasyoda doðru olmaz. Çünkü Ýndes muhasebeyi TL tutuyor , Arena ise USD.
Bu karþýlaþtýrmada en basitinden PD/DD yanlýþ. Çünkü bu oran 3. çeyrek öz sermayesine göre yapýlmýþ. Ama 4. çeyrekte öz sermaye 1 milyar TL2nin üzerinde olacak. O zaman da PD/DD otomatik olarak 1,1 seviyesine kadar düþecek.
Halbuki , Ýndes muhasebeyi TL tuttuðu için onlarýn öz sermaye çok artmayacak. Dolayýsýyla PD/DD 2,8 civarýnda kalmaya devam edecek.
Ayný mantýkta öz sermaye karlýlýðý da aldatýcý. Çünkü Ýndes muhasebeyi TL tuttuðu için , öz sermayesi çok büyümüyor TL olarak. Öz sermaye çok büyümediði için öz sermaye karlýlýðý yüksek görünüyor.
Arena ise muhasebeyi USD tuttuðu için , USD yükseldikçe öz sermaye yükseliyor , öyle olunca öz sermaye karlýlýðý düþük gibi duruyor.
F/K açýsýndan bakarsak , yine muhasebelerin TL tutulmasý Ýndese net karlýlýkta avantaj saðlýyor , Arena USD tuttuðu için , USD artýnca net kar düþük görünüyor. Kurun sabit gittiði bir ortamda Arena daha karlý olabilir çünkü brüt kar marjý daha yüksek.
Tüm bunlara raðmen , Ýndes de sektörün ucuzlarýndan. Ama aralarýndaki ucuzluk , pahalýlýk farký bu tabloda gösterildiði kadar deðil.
F/K farkýnýn bu derece fazla olmasýnýn bir sebebi de , Arenanýn 2021 1 ve 2. çeyreklerde çok kötü net kar açýklamasýndan kaynaklanýyor. 2022 2. çeyrek finansal tablolar açýklandýðýnda bu 2 kötü gelen çeyrek denklemden çýkýp yerlerine süper sonuç gelen 2 çeyrek eklenince , bu aradaki fark Arena lehine kapanacak.
Yani bu tabloda fark Ýndes lehine olabilir ama 6-7 ay sonra iþin rengi döner. Bir de o zaman bakmak lazým.
-
Birde Brightstar bilançoya girince kýyaslamak lazým.
-
Price/Earnings-to-Growthtan,teknikten,fk dan vurun abalýya,abalý Q1 de mahcup etme bizi.
Tabii ki de ytd.
Ytd.
-
THY sattýk Arena aldým iyi yaptýk kötü mü bilmiyorum :)
-
Eskiden tekniði açýlýþta çok hýzlý bir þekilde az bir lotla düzeltirlerdi hisselerde.
Madem alt fiyatlarla ilgili bir sýkýntý var,bu strateji ile amaç nedir anlamak mümkün deðil.Milyonlarca lotu var by nin açýlýþta 15-20 bin feda etsinler teknik ile ilgili bir düzeltme ihtiyacý varsa.Ky olarak sabýr çekerim ben.
Benim gördüðüm bir grup ýsrarla 0.898 usd ye getirmek istiyor diðer grup ise bu þekilde buna müsade etmem malýnýzý alýrým elinizden diyor.Ya da yanlýþ görüyorum,tahtada amaçsýz iþlemler var sadece.
Her durumdada kendim için madem hissedeyim sýrasýyla Q4-Q1-Q2 beklerim ben.Taht savaþlarýnda kolaylýklar dilerim BY hissedarlarýna.
Ytd.
-
Bence yapmak istedikleri k/y nýn sinir uçlarýyla oynayýp elindeki malý sattýrmak.
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri