Originally Posted by
cennetyolu
Bu yılın başlarında Konya kağıdın bilançolarına bakabilmiş miydiniz? Yani o zamanlar neden ilginizi çekmemiş olabilir. Bunu sormamın sebebi burada asıl kazancı 7-8 TL lı rakamlarda alım yapabilmesini becerenler ve de satmadan tutabilenler parayı 7-8X yapmışlar. (Şahsen ben bu şirketi daha önce incelememiştim. Ancak 2021 yıl sonu da hatırı sayılır bir kar elde ettiği görülüyor.) Bundan sonra alanların aynı derece kazanç olasılığını ise son derece düşük görüyorum.
KONKA Mart ayında da listemde idi.. Benim için KONKA hikayesi yeni ya da yeni keşfedilmiş değil. 7-8 kat çıkmış olması tek başına satım için bence sebep teşkil etmemeli. Çıkışın altını büyüme ve kârlılık ile dolduruyorsa bir firma, arada düzeltmeler olsa da çıkış devam eder. Altı boş ise çıkışın, bir yerde geriye çekilme elbette başlayacaktır. Ben bilançolarında EFK'nın biraz gerilemesi ve marjlarda biraz daralma dışında şu anda KONKA'nın ciddi bir şekilde geri çekilmesi için fazla sebep görmüyorum. Ancak 2023 yılı büyümeleri aynı tempo ile devam etmeyebilir. Ona da o zaman bakarız. Kârlılık, büyüme ve görece ucuzluk destekli olmadan bir portföy oluşturmaya karşıyım zaten. Bunu karşıladığı sürece KONKA portföyümde yerini alır, karlılık ve büyüme bozulursa ya da rasyoları itibariyle çok pahalı hale gelirse ben listemden ve portföyümden çıkarırım.
Son düzenleme : deva-i dert; 15-11-2022 saat: 23:40.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri