Sayfa 68/367 İlkİlk ... 1858666768697078118168 ... SonSon
Arama sonucu : 2929 madde; 537 - 544 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Bu yılın başlarında Konya kağıdın bilançolarına bakabilmiş miydiniz? Yani o zamanlar neden ilginizi çekmemiş olabilir. Bunu sormamın sebebi burada asıl kazancı 7-8 TL lı rakamlarda alım yapabilmesini becerenler ve de satmadan tutabilenler parayı 7-8X yapmışlar. (Şahsen ben bu şirketi daha önce incelememiştim. Ancak 2021 yıl sonu da hatırı sayılır bir kar elde ettiği görülüyor.) Bundan sonra alanların aynı derece kazanç olasılığını ise son derece düşük görüyorum.
    KONKA Mart ayında da listemde idi.. Benim için KONKA hikayesi yeni ya da yeni keşfedilmiş değil. 7-8 kat çıkmış olması tek başına satım için bence sebep teşkil etmemeli. Çıkışın altını büyüme ve kârlılık ile dolduruyorsa bir firma, arada düzeltmeler olsa da çıkış devam eder. Altı boş ise çıkışın, bir yerde geriye çekilme elbette başlayacaktır. Ben bilançolarında EFK'nın biraz gerilemesi ve marjlarda biraz daralma dışında şu anda KONKA'nın ciddi bir şekilde geri çekilmesi için fazla sebep görmüyorum. Ancak 2023 yılı büyümeleri aynı tempo ile devam etmeyebilir. Ona da o zaman bakarız. Kârlılık, büyüme ve görece ucuzluk destekli olmadan bir portföy oluşturmaya karşıyım zaten. Bunu karşıladığı sürece KONKA portföyümde yerini alır, karlılık ve büyüme bozulursa ya da rasyoları itibariyle çok pahalı hale gelirse ben listemden ve portföyümden çıkarırım.
    Son düzenleme : deva-i dert; 15-11-2022 saat: 23:40.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2.  Alıntı Originally Posted by exxcalibur Yazıyı Oku
    Beklenen düzeltme bahanesi polonya ya düşen füzeler olabilir. Bakalım ne olacak yarın.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    OLursa da şaşırmam.. İlla ki bir bahane çıkıyor zaten, ağalar düzeltmek istesin yeter ki..
    Clausewitz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    OLursa da şaşırmam.. İlla ki bir bahane çıkıyor zaten, ağalar düzeltmek istesin yeter ki..
    Düzeltme gelmesi sağlıklı olur..Ama en az %20 olmalı....ozaman yükseliş anlamlı olur.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. YUNSA 2022-09 Bilançosu ve Günlük Fiyatı itibariyle Finansal Rasyoları

YUNSA TL Bazlı Logaritmik Fiyat Grafiği

Son düzenleme : deva-i dert; 16-11-2022 saat: 02:30.
    Clausewitz

5. "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Yukarı doğru düzeltme yapıyor sanki...
    USD bazlı grafikte 2018 yılındaki boşluğu kapatmış.
    Hedef 2013 yılındaki boşluk mu acaba?

Piyasadan yabancı sıcak para çıkmasının etkisi galiba....

7.  Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku

Yukarı doğru düzeltme yapıyor sanki...
    USD bazlı grafikte 2018 yılındaki boşluğu kapatmış.
    Hedef 2013 yılındaki boşluk mu acaba?

Piyasadan yabancı sıcak para çıkmasının etkisi galiba....
    kısa vade hedef 320-325 dolar seviyesi ama orta şeker bir düzeltme yaparak mı gider, düzeltmeyi 325'i epey geçtikten sonra tekrar o bölgeye onaya gelerek mi yapar, endeksi çözmek artık çok zor.. tahvillerde negatif reel faizlerin olduğu bir durumda, buna ilaveten coin'lerden kaçışların devam ettiği bir ortamda ben borsanın küçük düzeltmeler haricinde yoluna devam edeceğini düşünüyorum Mart'a kadar. 2 gün önce 220 dolarlara kadar bir çekilme olabilir diye satış yapmıştım dün ve bugün tekrar giriş yapıp yine full hisseye döndüm. belki erken bir hareket oldu ama nakitte kalmanın bir esprisi yok şu anda, geriye çekilmeler olsa da düzeltme sonrası yine aldığın yeri aşıyorsun her halükarda, şişik hisselerde olmadıkça sorun pek görmüyorum açıkçası.
    Clausewitz

8. Sevgili Günlük,

BNTAS 6,28
    MERCN 28,17
    ODAS 12,07
    TUKAS 20,84
    YATAS 22,33
    YUNSA 71,05

maliyet ile şimdilik portföyü tekrar oluşturduk. En son portföyde olan KERVT'i TUKAS ile KONKA'yı YUNSA ile değiştirdim. Diğerleri geçen satışımdan önce de elimde olanlardı. Yeniden aldıklarımdan ODAS hariç diğerlerini satış maliyetlerimin altında geri aldım, ODAS'ı ise geçenki satış fiyatımın üzerinden tekrar portföye koymuş oldum. Son alım maliyetlerime göre YATAS hariç hepsinde negatif bölgedeyim an itibariyle, YATAS'ın pozitifliği diğerlerinin negatifliği büyük oranda telafi etse de negatif görmeye çok alışkın değilim bugünlerde. 2 gün öncesine göre % 0.22 daha aşağıda toplam portföyüm. 53 TL'den sattığım KONKA içimde kanayan bir yara olarak kaldı. Ama ona da sıra gelecek.
    Clausewitz

Sayfa 68/367 İlkİlk ... 1858666768697078118168 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •