Sayfa 680/916 İlkİlk ... 180580630670678679680681682690730780 ... SonSon
Arama sonucu : 7328 madde; 5,433 - 5,440 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

Butun pozisyonlarim nakitte. Kv alim yapmayi dusunmuyorum.

2. Şeker yatırım 200 bin lota yakın mal aldı. Bakalım almaya devam edecek mi?

3. Piyasa kuralları işler. Malı satabilmek için alıcı lazım.
    Adam fiyatı yükseltecek, ucuza alan yada kurtulmak isteyen malı verip çıkacak, mal yüksek fiyattan adamda kalacak.
    O fiyatlardan yeni alıcı nerde? KP’yi borsadakilerin neredeyse tamamı tanıyor, büyük kısmı elimi sürmem diyor, kime satılacak?
    Yeni yükseliş ve yükselteceği fiyatlardan verebilmesi için gerekenler;
    1- Porselen piyasasının durumu belli. Ekstra ithalat vergisi vs’ye rağmen ciddi daralma içinde. Bone de, yeni ürünler de,büyük reklam bütçeleri de bırakın büyümeyi ; küçülmeyi bile durduramıyor. Buradan bir şey çıkmaz.
    2- Yeni iş sahası arayışları. Türkiye’nin durumu belli, yakın gelecekte ışık yok. Nakit sahiplerine fırsatlar var belki ama geleneksel işler karanlık. Zaten KP’nin kendi işinden ayırıp yatırım yapacak imkanı yok. Enerjiye girmiş olsa burnunu aşağı dikmişti. 300 milyon kredi borcu ile boğuşuyor olacaktı. İyi karar alıp vaz geçtiler.
    3- Geriye kalan borsada var olanların KP hikayesini unutması ve silinen hafızalara yeniden mal pazarlanması.
    Bunun için uzun süreye ve bıkan yatırımcıdan (fon,ky,by vs) gerçekten ucuz fiyata mal alınmasına gerek var.
    KY speği çok sabırlıdır. Daha mal almaya başladığını bile sanmıyorum. Bekliyor, yukarı aşağı hareketlerle fiyatı yavaş yavaş aşağı çekiyor.
    Hisse darmadağınık. Büyük bölümü bir şekilde hisseye giren emekli fonlarında. 3-4 bağımsız yatırımcıda en az fonlar kadar hisse olduğunu düşünüyorum. Bir o kadar da toplam ky’da vardır sanırım. Değişik yerlerde hissenin, patronların, şirketin durumunu hiç bilmeyen pek çok yeni ismin yorumlarını okuyorum.
    Ucuz olarak görüp alıyorlar. Sonra pişman oluyorlar. Sonuçta temeli çok sağlam görünmesine rağmen neredeyse 3 dolardan 0,8 dolara gerileyen bir hisse bu.
    Hisseyi uzun süre taşıtıp yoracaklar, sakin şekilde toplayıp olayları unutanlara ya da piyasalar düzelme işareti gösterirse yeni birilerine pazarlayacaklar. İki yıl önce yazmıştım, aynen devam ediyor.
    Yatırımcıları uzun bir süreç bekliyor.
    Yatırım tavsiyesi değildir, kolay gelsin.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. Bi hareketlenme var gibi

5. 4.60 ort 45000 sattım kurtuldum kalanlara hayırlı işler diliyorum hakkınızı helal ediniz

6. Malı almak için hareket yapması gerek. Tahtayı doldurmadan eldeki lotları zor alır. Alışa bol lotları gösterecek. Fiyatıda biraz yükseltecek ki sıkılan elinde toplu malı olan tava gelsin. Böyle 3-5 bin lotlar ile alıcı olursa çok bekleyecek.

7. Bu işlem hacimleri ile ileri geri yapar başkada bir halt olmaz

8. Acelesi yok bizimde acelemız yok bekleriz

Sayfa 680/916 İlkİlk ... 180580630670678679680681682690730780 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •