Ceo utanmazin önde gideni çıktı. Temettü vermeyeceksen niye vereceğiz diye yalan atıyorsun. Yalanın batsın.
Ceo utanmazin önde gideni çıktı. Temettü vermeyeceksen niye vereceğiz diye yalan atıyorsun. Yalanın batsın.
Müzikal bey size güzel üslüp ile sormak istiyorum eğer hala burdaysanız cevap verin Vestel’in ne borcu varmış herkesin ağızlarında dillerde borç ta borç ne borcu bu ya bilanço harici tefeciye filan mı borçlanmış hayırdır lütfen aydınlatın favök 5.5 milyar tl net kar 1.9 milyar tl özkaynakları 9.5 milyar tl toplam borç 10 milyar tl üstelik borcun yüzde 90 ı yatırım kaynaklı sadece meta nikel fabrikasını 300 milyon dolara satın aldı Vestel tüm piyasa değeri bügün itibari ile 700 milyon dolar şaka gibi haaa iş ahlakı mı sasa ile kıyaslanması mı yüzde 100 katılıyorum size patron olarak kıyaslanamaz derecede fark var biri onursuz ahlaksız hırsız diğeri onurlu sözünde duran yatırımcısını her şartta koruyan ama bu Vestel in borsadaki en ucuz kağıt olduğu ve bir gün mutlaka ederini bulacağı gerçeğini değiştirmez
Cümlelerimde kötü üslüp varsa affola saygılar
Vestelin borçlarını tam olarak analiz edebilmek için grubun ana şirketlerini detaylıca incelemek gerekir. Salt vestelin borçlarını faaliyet raporundan bulabilirsiniz. Bakmanız gereken sayfalar 45, 46, 47 (kısa ve uzun vadeli borçlar), 49 (ilişkili taraflardan alacaklar (bu kısım önemli) bu alacakları ödemesi gereken şirketlerin net borcuna bakarsanız, ödeyip ödeyemeyeceklerini de tahmin etmeniz zor olmayacaktır), sayfa 52 ve 53 te ticari borç ve alacaklar var (burada da ekside ve bu eksiyi 4 yıl aynı karı yaparsa ancak kapatabiliyor ki, sürekli kredi borcu artıyor nasıl kapatacak diye sormak lazım) üstelik 2021 yılında hem vestel hem de vesbe hisseleri satıp kasaya nakit girmesine rağmen, nakit akışında da ciddi bir azalma var. Bütün bunların üzerine zorlu enerjinin net borcunu ödemek durumunda olduğu gerçeğini de eklersek... Bilemiyorum sizin işinize yaradı mı bu bilgiler, ama ben bu borçları kapatmanın çok mümkün olmadığı görüşüne sahip oluyorum inceleyince. Ama siz diyorsanız ki borç yiğidin kamçısıdır, bu kadar yatırımın sonunda illaki para kazanıp tüm borçları sıfırlar. Eyvallah, lafım yok, sizin paşa gönlünüz bilir nasıl yatırım yapacağınızı.
Ben bu borçlar kapanmadan veya kapanacağı ışını görmeden yatırım yapmam bu şirkete. O ışık da oldukça uzakta gibi geliyor bana.
Üslup konusuna gelecek olursak; ben kimseye hakaret veya alay edermiş gibi bir üslup takınmıyorsam, kimse de bana bu üslupla cevap veremez. Bana yukarıdaki gibi bir üslup takınan olursa da aynı şekilde karşılık vermekten de geri durmam. Ama bir kez cevap veririm. Saygısızlık devam ediyorsa bir daha kaale alıp cevap dahi verme zahmetine girmem.
Fikirlerimiz aynı olmak zorunda değil, benim fikirlerime katılmayabilirsiniz ve hatta nefret de edebilirsiniz. Beni zerre ilgilendirmez. Yatırım yaptığınız bir şirket (temettü vereceğini öğrendiğim zaman ben de yatırım yaptım, temettümü aldım, karımı yazdım ve temettü vermeyeceğini öğrendiğim anda da hemen sattım) için negatif bir yorumda bulunduğum için en fazla benden hoşlanmayabilirsiniz, saygısızlık yapamazsınız. Burası saygıdeğer bir forumsa tanımadığımız insanlara karşı bir şey yazarken saygı çerçevesinde yazmalıyız diye düşünüyorum. Seviyeli bir forumdaşlık sanırım hepimiz için daha faydalı bir fikir alışverişini beraberinde getirecektir. Sevgiler, saygılar, iyi geceler.
Sayfa 67 de vermiş olduğu rehin ve ipotekler de var. Onu atlamışım, oraya da bir bakın isterseniz.
Ben Vestel’in borcu yok demiyorum borçlu olmayan şirket mi var ? Yorumlarınızda sanki Vestel batmış bir şirket gibi yorum yapıyorsunuz 2 seçenek var ya bilmiyorusunuz yada art niyetlisiniz gerelim sizin sorularınıza 1)45-46-47 sayfalarda borçların toplamı 10 milyar tl 2) 49. Sayfada alacaklılar 3 şirket zorlu holding vestel savunma ve meta nikel fabrikası toplamda 10 milyar bu şirketleri hangisinden alacağını alamayacak anlamadım zorlu holding mi borcunu ödeyemeyecek komik yada full kapasite ihracat yapan meta nikel mi ödeyecemeyecek
3)zorlu enerji borcundan bahsetmiştiniz şuanda şirketin en borçlu şirketi borsadaki enerjiler kendilerini bir türlü toplayamadı ama bu şirketin özel durumu var oda elektrikli şarj istasyonları yapıyor Avrupa’da bir çok büyük şirketle anlaşmaları var ben bu borcunda sürdürülebilir olduğunu düşünüyorum
EZ CÜMLE şuanda vestel piyasa değeri 700 milyon dolar bu anlattıklarımızın hiçbiri bu değer kaybını karşılamıyor 36-38 dan hisse satan peruklu alttan toplayamadığı için kıvır kıvır kıvranıyor hisse fiyatını sürekli bir baskı altına alma çabası küçük yatırımcı eskisi gibi değil bilinçli aldığı şirketin her detayına bakıyor bunu gören yatırımcılar malları topluyor kendisi bunu biliyor twitrda veya başka forumlarda özel adamları var bunların bahsettiği tek şey ‘borç çok borç çok çok borç batık bu şirket bitik bu şirket mal almayın satın’ ama gerçek hiçte öyle değil hele bu sene sonu togg piyasaya çıkıyor bü ülkenin ilk elektrikli otosu ve yüzde 30 vestel payı YÜZDE 30 2023 te göreceğiz bakalım togg dan kazanılan parayı daha ne yazayım o kadar çok yazılacak şey var ki lan bu şirket 4 yıl önce meta nikel yüzde 50 sine 250 milyon dolar ödedi sadece meta nikel fabrikası için ve şuanda koca vestelin piyasa değeri 700 milyon dolar
bencede bu hisseye yatırım yapmamak lazım onun yerine 105 fk lı sasa almak lazım yada 60 fk lı hektaş almak gerekirdi doğru belki de biz hata yapıyoruz !!!
Aslında peruklu ya boşa kızıyorum bu millete dayıyacan bedelliyi borçlanmak ne ki ödesin köpekler banka kredi filan kullanmak neyine sonra bilançoda borç çıkıyor daya bedelliyi ödesin eşşekler
Sayın müzik bey her ne kadar müzikal bir kişiliğiniz olup bizi uyarmak istediniz belki de BİST te işlem gören ve almadığınız her hissenin topiğine girip ben bu hisseyi almadım diye yazmıyor sunuz neden sadece Vestel de yazıyorsunuz borcu çok diye ????
Yer İmleri