Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Sayfa 682/853 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732782 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,449 - 5,456 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Bankaları sanırım akşamki abd enflasyon açıklaması sebebi ile satıyorlar. Beklenenden çok kötü gelme ihtimali var. BIST deki batılılar abd ile otomatik alıp satıyorlar. %70'i algo(algoritmik bilgisayar kod gruplarıları. Tonla şarta bağlı emirler grubu desem daha basit olur.) denen yazılımlar diye okumuştum.

İşin garip yanı bizdeki yabancılar abd endeksi düşecek diye yüksek satarken, abd endeksleri düşmüyor. Şu an yeşiller.

Batılı yabancılar kâr elde edeceklerinden umutlarını kestiler, satıp çıkıyor olmalılar. Son 2 hafta biraz satmışlar, ondan önceki 3 hafta almışlardır. Alan la satan aynı yabancılar olmayabilir.

Bugün düşüp çıkıyor, kazanmaya bakayım. katar lıların endeksi aşağı döndürmeye niyetleri yok görünüyor. Batılı satışının bitmesini bekleyecekler diye düşünüyorum. Akşam 16:30 a kadar long al-sat devam edeceğim.

Bol şans.
    Değerli üstad yazılarınızı okuyorum ama her şeyi anladığımı söyleyemem. Biraz anlayınca size birkaç soru sormak isterim. Bu kur olayı çok kötü vurdu, zararı nereden çıkarabilirim diye bakıyorum.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Değerli üstad yazılarınızı okuyorum ama her şeyi anladığımı söyleyemem. Biraz anlayınca size birkaç soru sormak isterim. Bu kur olayı çok kötü vurdu, zararı nereden çıkarabilirim diye bakıyorum.
    Vallahi bende zararı yeni çıkardım. Enflasyon zararı hariç.
    Her yıl zarara düşüp çıkarıyorum. Hâlâ öğrenme aşamasındayım.

Nasıl faydam olur bilemiyorum. İyi olduğum konu BISTin orta-uzun vade yönünü bilmek. Üç aşağı beş yukarı mutlaka tuttururum. İnişide çıkışıda.
    Pandemi başlangıcı veya TCMB başganı naci ağbalın dehlenmesi ile BISTin çöküşü gibi sıra dışı olaylar hariç. Birde BIST manipulatörlerinin (kanunen suç olan) aşırı silkelemeleri hariç. hepside olmaması gereken sıra dışı olaylar. Geçmiş kayıplarımı bunlar oluşturdu.

Bol şans.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Vallahi bende zararı yeni çıkardım. Enflasyon zararı hariç.
    Her yıl zarara düşüp çıkarıyorum. Hâlâ öğrenme aşamasındayım.

Nasıl faydam olur bilemiyorum. İyi olduğum konu BISTin orta-uzun vade yönünü bilmek. Üç aşağı beş yukarı mutlaka tuttururum. İnişide çıkışıda.
    Pandemi başlangıcı veya TCMB başganı naci ağbalın dehlenmesi ile BISTin çöküşü gibi sıra dışı olaylar hariç. Birde BIST manipulatörlerinin (kanunen suç olan) aşırı silkelemeleri hariç. hepside olmaması gereken sıra dışı olaylar. Geçmiş kayıplarımı bunlar oluşturdu.

Bol şans.
    Sağ olunuz üstad.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Son haftaki moda konu Çin modeli ya.
    Bazı köşeden yazarlar da Çin modeli diye abd gözlüğü ile uydurma şeyler yazmışlar.

Gerçek Çin modelini bu yazı çok güzel açıklamış.

https://tr.sputniknews.com/20211208/...051590128.html

Yazarlar ağırlıklarını pazarlarlar o şekilde para kazanırlar. O sebeple hafif yazmak konuşmak istemezler. Hafiflememek için bazı şeyleri söylememiş. Bende onları ilave ederek uçuş yapayım.

Birincisi Çin kalkınmaya başlarken Sömürge ülke değildi, Tüm arazi ve şirketleri kendilerine aitti. İçlerinde ibrani-yahudi azınlık yoktu.

Bizde ise, Atatürk ölür ölmez içimizdeki ibrani-yahudiler, batıdaki ibrani-yahudilerin para desteği ile ülkeyi ele geçirip sömürge haline getiriyor. Toplumu yönlendiren medya ellerinde, toplum liderleri satın alınıyor ve ülkeyi yönetecek partileri para desteği ile kurduruyorlar, ordu ve MİT onların kontrolune giriyor. Sonrası yavaş yavaş halloluyor. Paran büyükse Medya elinde ise her şeyi yaparsın. Araba-Uçak gibi o dönemin ileri teknoloji fabrikalarını kapattırıp, batıdan ibrani fabrikalarından ithal eder hale getiriyor. Sömürgeleştiriyor. Millet ne olduğunu anlamasın diyede ileri eğitim veren köy enstitülerini kapattırıp, geri eğitim veren imam hatipleri açtırıyolar. Kendilerinin kurdurdukları tarikatlara yeni bir din yarattırıp onu bu ülkede ve tüm ortadoğuda Türki Cumhuriyetlerde yaygınlaştırıyorlar. Kötü eğitime geçiriyorlar bu ülkeleri. Türkiyedeki köklü dev şirketlere bakın hepsi ibrani-yahudi azınlığın elinde.

Sömürgeyiz, Çin gibi değiliz. Bizi boğazımızdan yakalamışlar. İçimizdeler. Çin ise öyle değil, ibrani yahudileri kontrollu olarak dışarıda tutup, paralarını kullanmaya çalışıyorlar, onların yöntemi ile. Şu ana kadar başardılar.

İkincisi... İkincisi yok, hepsini birinciye sıkıştırmışım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün yüksek hacimli bir gün daha oldu. Yüksek hacim sıradanlaştı.
    abd de beklenen enflasyon geldi. 6.8 oldu. Beklenen enflasyon geldiği için satış olmadı. Beklenenin ötesinde gelecek diyede bir korku vardı, o korku gerçekleşmediği için veri açıklanması sonrası hemen yeşil bar'ı yaktılar. Sevindirik oldular.

Sabah yazdıklarım gerçekleşti. Beklediğim gibi olduğundan benim günüm iyi geçti. BISTin 2bin altına bugün inmesini beklemediğimi yazmıştım. abd veriside kötü gelmeyince 2bin altına inmedik. İnseydikte kalıcı olmayacaktı.

İşin ilgin yanı BIST bankalardaydı. Gün içi yüksek sattılar. hadi abd verisi bekliyorlar dedik. Veri sonrası abd yukarı çıkıncada bankaları satanlar geri almadılar. Biz kapandıktan sonra abd borsası hafif aşağı döndü.

Gün içi al-sat yaptım. Hafta sonuna malsız gireceğim. Eğer abd borsası gece seansında yukarı görüntü verirse, çok az long alabilirim.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

6. İyi akşamlar Ali Cemal bey, yorumlarınızı takip ediyor, istifade ediyorum. Teşekkür ederim.
    Bist'de bir düzeltme olursa ne oranda bir geri çekilme olur sizce? Tecrübenize dayanarak, yükseliş trendlerindeki bu düzeltmeler haftaları bulduğu oluyor mu?
    Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by hikmetakgul Yazıyı Oku
    İyi akşamlar Ali Cemal bey, yorumlarınızı takip ediyor, istifade ediyorum. Teşekkür ederim.
    Bist'de bir düzeltme olursa ne oranda bir geri çekilme olur sizce? Tecrübenize dayanarak, yükseliş trendlerindeki bu düzeltmeler haftaları bulduğu oluyor mu?
    Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Çok zor bir soru. Tecrübeme dayanarak cevaplayacağım.

Temele tekniğe uyan bir hisse borsasında düzeltmeler ortalama 6 iş günü civarı sürüyor. Ne kadar geri çekileceğini ise ne kadar yükseldiği ve hangi sebeple düştüğüne bağlı olarak değişir. Normal borsada genelde hareketli ortalamalar ve-veya fibo değerlerine kadar geri çekilir. Normal borsada %5 ve %10 arası bir geri çekilme oluyor.Son 5 yılda teknik analiz dersi almış olan biri varsa o daha iyi cevaplayabilirdi.

BIST e gelirsek, düzeltmeler çakılma şeklinde oluyor bir iki gün sürüyor. Ya siyasi bir haberle oluyor veya BISTin manipulatörleri milleti dökmek için silkeliyor.
    Siyasi haberle olursa bir veya 2 gün çakılma şeklinde oluyor.
    Silkeleme daha uzun sürüyor bir hafta kadar sürdüğü oluyor ve kademeli oluyor. Tamam yukarı döndü dediğin anda yine aşağı salıyorlar ve halı döver gibi umudunu kaybedip malını elinden çıkarana kadar Küçük Yatırımcıları(KY) dövüyorlar.

En önemli soru "BIST de ne zaman ne kadar düzeltme olur.?"
    BIST de yıl sonuna kadar CİDDİ düzeltme beklemiyorum. Düzeltme olursada bizde %5 ile %20 arasında oluyor. Ölçü var diyemem. ne zaman KY dökülürse o zamana kadar aşağı indiriyorlar.

BIST de hareket doğuran etkenler çok fazla. Siyaset var, ekonomik veriler var, dünya verilerine karşı çok hassasız çünki patron dolar saçıyor ortalığa ama dolarımız yok, BIST de dışarıdan getirilen düşmanımız olan ülke grupları var içerideki siyasilerin amacı ve cep doldurmak için çalışıyorlar, piyasa yapıcı olarak belirlediğimiz bankalar KY yi silkeleyip duruyorlar gerçekte suç bu filan, yaw açıkça bizim borsa dingonun ahırı. Ne kural var ne ahlak var ne düzen var. Büyükler birden fazla ve kalabalık küçükleri soymaya çalışıyorlar. Bizde tüm bu etkeenleri hesap edip ona göre bişeyler yapmaya çalışıyoruz.

Peki küçüklerde kazanan yokmu.? Şirket araştırıp düzgün şirket seçip senedini elinde uzun süre tutanlar kazanıyorlar. kazanmayanını görmedim.
    viop tarafı ise tamamen kumar, UZUN VADEDE kazanmış olanı görmedim. Bu konuda İYİ eğitimli FON yöneticileri bile yarın ne olacağını bilmiyorlar. Viop da KY lerden ilk kazanan ben olacağım galiba.

Bol şans.

Tüh yazıyı yazarken viop gece vardiyası kapanmış, bir kaç long kaldı elde.
    Sorun değil pazartesi çok kırmızıda açsa bu kadarcık kontrat etkilemez.
    @NeAcaipDunya

8. Ali Cemal bey detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Kazancınız bol olsun. Takipteyiz

Sayfa 682/853 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732782 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •